Overlayer

Nieuws | Door Geesje Rietveld | Leestijd 2 minuten | 16-02-2022

Daphne pakt het podium

De zorg moet haar vanaf nu missen; onze vrolijke stagiaire Daphne koos in tweede instantie voor het creatieve vak. 20 weken komt ze leren van mentor Marcel en de rest van Frappant. Ze ontwierp al eens foute telefoonhoesjes, houdt van schaatsen en heeft soms last van kortsluiting. Als dat geen match is met Frappant …😊

Daphne woont met haar broertjes Bryan en Davi, en haar ouders Iwan en Irma in ‘ons’ Aalten. “Ik kende Frappant uiteraard, maar alleen van de buitenkant. Toen ik eenmaal vormgeving ging studeren kwam ik erachter wat voor een gaaf bedrijf er in het oude zwembad zit.”

Van zorg naar creatief

Haar pad naar Frappant kent een interessante omleiding. “Op de middelbare school koos ik het profiel zorg & welzijn. Drie jaar lang had ik een bijbaantje als zorghulp. Thee zetten, afwassen, eten brengen, kletsen; alle ongediplomeerde handelingen. Heel gezellig, maar niet mijn vak. Tijdens een open dag kwam ik bij toeval de opleiding Mediavormgeving tegen. ‘k Wist het meteen: dit is het.”

Foute kersthoes

Nu loopt ze alweer haar tweede stage vormgeving. Tijdens haar eerste deed ze haar leukste klus tot nu toe: het ontwerpen van een lijn telefoonhoesjes. “Ik ontwierp zelfs een foute kersthoes. En die verkocht nog aardig ook, haha.”

Guilty pleasure

Wat ze graag doet als ze niet studeert? “Winkelen met m’n vriendinnen of nichtjes. Of uit eten. Of schaatsen!” Daphne wil ook nog leren gitaar spelen. “En Spaans spreken. Dat heb ik nergens voor nodig, maar dat lijkt me gewoon een mooie taal. Dat had ik eigenlijk allang kunnen oppakken, maar ik moet bekennen dat ik te veel tijd besteed aan Instagram, Snapchat en Whatsapp. Mijn telefoon is wel mijn guilty pleasure.”

Kortsluiting

Tijdens deze 5 maanden stage op de studio hoopt ze vooral te leren haar podium te pakken. “Behalve vaktechnische dingen hoop ik te leren hoe ik mijn designs aan de man kan brengen en hoe ik mijn ideeën beter kan presenteren. Eén op één vind ik dat nooit een probleem, maar in een groep ben ik meestal een van de stillere. En zodra iets het label ‘presentatie’ krijgt, ontstaan er kortsluiting bij mij.” Ach Daphne, van kortsluiting hebben we allemaal wel eens last. 😊 En presenteren kan je leren. Zeker bij Frappant. Welkom!

Wil je meer over Daphne weten? Check dan haar profiel!

 

Ook interessant

Gerelateerde case

Slimme contentmarketing levert orders en brand awareness op

Slimme contentmarketing levert orders en brand awareness op

Lees verder
Gerelateerd artikel

Merkidentiteit bepalen? Valkuilen + hoe het wel moet

Als jouw bedrijf morgen ophoudt te bestaan, wat zou de wereld dan missen? In het antwoord op die vraag schuilt datgene wat je bedrijf uniek maakt,.

Lees verder