Overlayer

Nieuws | Door Geesje Rietveld | Leestijd 2 minuten | 11-11-2021

Kunstenaar Marcel is box-loos

Bedrijven naar ‘the next level’ helpen is een kunst. En Marcel is een kunstenaar. Letterlijk. Hij deed de kunstacademie, maakt prijswinnende illustraties voor de boeken die hij met vrienden maakt, is een fanatiek personal brander op social en ontwerpt tatoeages. Plus: hij houdt ervan om concepten te ontwikkelen waarmee bedrijven hun volgende stap kunnen zetten. Komt dat even mooi uit.
In levenden lijve of op social, Marcel is aanwezig. Op een prettige, eigen manier. Zo kwam hij ook bij Frappant terecht: zijn uitgekiende personal branding op Instagram en LinkedIn viel op en in de smaak. Hij is blij dat hij de sprong naar Frappant heeft gewaagd. “Ik vind het geweldig om concepten te ontwikkelen waarmee bedrijven naar het volgende level komen. En dat het liefst in een geweldig team. Mijn grootste kracht daarbij is dat ik een beetje tussen de disciplines beweeg.”

Art director met sterk eigen merk

Marcel initieert graag, motiveert en werkt het liefste samen. Hij is aangenomen als art director, maar gaat zich ook zeker aan bemoeien tegen de social tactiek van Frappant en opdrachtgevers. “Ik maak veel en dankbaar gebruik van social media, met name Instagram en LinkedIn. Ik geloof in personal branding, dat ik zelf een sterk merk moet zijn. Dat neem ik heel serieus, inclusief data-analyses en de ontwikkeling van mijn eigen tone of voice. Soms plaats ik gewoon een leuke Story, andere keren is het meer inhoudelijk. Nooit over politiek of sport en altijd een tikje creatief. Zo ben ik zichtbaar op mijn unieke manier. En daarin schuilt natuurlijk ook een meerwaarde voor mijn werkgever.”

Box-loos fiepen

Met zijn vrouw – met wie hij drie creatieve kids heeft – maakte hij afspraken over zijn personal branding. “Ik móet soms de telefoon pakken en wat posten. Daar heb ik met Annerose wel afspraken over. Net zoals over hoeveel tijd ik spendeer in mijn werkkamer.” Marcel heeft een vorm van autisme die zich onder andere uit in het vermogen om te fiepen. “Google that shit”, lacht hij. “Ik kan me helemaal vastbijten in een onderwerp. Als ik na een werkdag thuiskom, ga ik het liefst eerst naar boven om de ideeën in mijn hoofd uit te schetsen of research te doen voor mijn boeken.” Ander voordeel: waar anderen out-of-the-box moeten denken, heeft Marcel geen box. “Mensen denken veelal vanuit een maatschappelijk en sociaal gedefinieerd kader. Ik herken die kaders niet. Bij mij kan alles, waarna ik ga elimineren. Zo blijft er vaak iets over, wat een ander niet eens zou overwegen.”

Woestijnvaders

Je las het goed: Marcel en zijn vrienden zijn onder de naam M-nk Collective gecontracteerd door een uitgever. Ze hebben al meerdere boeken uitgebracht, allemaal over Woestijnvaders. “Monniken die rond 200 na Christus alleen de woestijn in trokken om zich daar te focussen op een onderdeel van de bijbel. Knettergek en briljant. Sint Nicholaas was er één, Valentijn ook. Het zijn prachtige verhalen. Soms ben ik creative director van de boeken, soms illustreer ik ze zelf.” Zijn werk of eigen merk, autisme, zijn illustraties; ze definiëren Marcel niet. “Mijn drie kids en Annerose, zij definiëren mij. Tot hen verhoud ik mij het meest en ontdek ik elke dag meer over wie ik ben.”

Ook interessant

Gerelateerde case

Creatief concept jaarverslag voor hightech bedrijf

Nedap is een wereldwijd opererend hightech bedrijf met meer dan achthonderd medewerkers. We ontwikkelden een concept zowel in gedrukte vorm als digitaal.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Tips voor newsjacking en inhakers in contentmarketing

In dit door media gedomineerd tijdperk, is het voor bedrijven vechten om aandacht. Newsjacking en inhakers - oftewel meeliften op de aandacht voor gehypet nieuws - zijn een bewezen tactiek waar social media- en contentmarketeers dankbaar gebruik van kunnen maken. Vandaag tips, trics en voorbeelden.

Lees verder
Meer informatie?

Bel of mail ons! Vinden we leuk.