Overlayer

Brand building | Door Marcel Enderink | Leestijd 5 minuten | 21-04-2022

Zo laat je personal branding werken voor je bedrijf

De grootste waarde van je bedrijf zit in je mensen. Dat geldt niet alleen intern. Heb je als marketing- of brand manager al eens stilgestaan bij wat het je bedrijf kan opleveren als collega’s zich online profileren middels personal branding? Mits goed ingezet biedt personal branding interessante kansen voor bedrijven. Ervaringsdeskundige Marcel Enderink vertelt je waarom én geeft tips voor een goede start.

Als professional bouw je aan je waarde. Dat begint al tijdens je opleiding. Later doe je ervaring op in het werkveld, pak je eens een bijzonder project op, je bouwt een netwerk op en samenwerkingen uit. Alle activiteiten die je onderneemt, geven je als professional een bepaalde gewichtigheid. Personal branding is niets meer of minder dan het laten zien van die waarde die jij als professional hebt opgebouwd en uitbouwt.

Soms ben je te bang

Bovenstaande geldt voor álle werknemers in je bedrijf. Ondernemers kennen soms een angst als het om personal branding van hun werknemers gaat. ‘Als hij zich zo duidelijk profileert, wordt het voor concurrenten wel heel aantrekkelijk om hem weg te kapen.’ Of: ‘Het lijkt wel alsof hij zélf graag weg wil.’ Zonde. Want wanneer het lukt om over die drempels heen te stappen, kan personal branding je bedrijf een flinke boost geven. Je moet er alleen mee durven beginnen.

Marcel Personal branding

Mensen doen graag zaken met mensen

LinkedIn accounts van mensen scoren over het algemeen veel beter dan bedrijfspagina’s. Hetzelfde geldt voor posts op social media of emails: verzonden vanuit een persoon zullen ze altijd beter ontvangen worden. Dat is niet gek: mensen willen zich niet verbinden met bedrijven, maar met mensen. Ze willen geïnspireerd worden door en samenwerken met mensen. Niet voor niets staat vakblad Adformatie bol van de artikelen over ‘transfers’ van vooraanstaande personen binnen de marketingwereld. Niet wat bedrijven doen, maar wat ménsen doen is interessant.

Aanstekelijk ambassadeurschap

Wanneer een professional die bij jou werkt op LinkedIn een bepaalde expertstatus heeft verworven door bijvoorbeeld een groot aantal volgers of een unieke kijk op zijn of haar vakgebied, draagt dat automatisch positief bij aan het beeld dat mensen bij je bedrijf hebben. Daarbij geldt uiteraard: hoe meer mensen over je bedrijf praten, hoe beter. Zonder dat jij expliciet reclame maakt voor je bedrijf, doen je medewerkers en hun netwerk dat voor jou. Op een natuurlijke, persoonlijke manier.

Bekijk voor inspiratie eens mijn LinkedIn pagina.

Personal Branding

Een personal brand en toch zo gewoon gebleven

Hoewel goede personal branding voor zowel de ondernemer als de medewerker veel winst kan opleveren, bestaat er koudwatervrees. Enerzijds is er de controle-angst van de ondernemer, anderzijds zien wij vaak een ‘doe-maar-normaal’ mentaliteit bij medewerkers. Online delen over behaalde successen kan voelen als borstklopperij. Daarom is het bij personal branding ontzettend belangrijk om alleen oprechte uitingen te doen en een eerlijk beeld te schetsen. Dat vraagt dikwijls om een andere mindset van je medewerkers. Zodra zij doorkrijgen dat personal branding niets te maken heeft met opschepperij en des te meer met het delen van kennis en inspiratie over hun vak, krijgen velen er plezier in. Dat gaat uiteraard niet van de ene op de andere dag. Daar zijn inspiratie, motivatie en een goed voorbeeld voor nodig.

Help je medewerkers starten met personal branding

Bedrijfssuccessen behalen middels personal branding is uiteindelijk een kwestie van de drempels overstappen en beginnen. Drie adviezen die je bedrijf op weg helpen:

1: Geef het goede voorbeeld

Geef medewerkers de ruimte om uit te vinden waarin ze excelleren en op dat vlak te werken aan hun personal branding. Geef ze handvatten en richtlijnen mee over wat wel en niet gepost kan worden. Inspireer, laat goede voorbeelden zien en motiveer ze op die manier om zelf aan de slag te gaan. Een goede tip is om iemand in het bedrijf verantwoordelijk te maken als ‘personal branding coach’’. Een mooie rol voor een marketingmedewerker (eventueel in samenwerking met een medewerker zijn die hier vanuit zichzelf gewoon veel affiniteit mee heeft) De personal branding coach stelt de kaders en kijkt indien gewenst even over de schouder mee bij het plaatsen van een post. Hij of zij kan tevens in de gaten houden wat dit op termijn doet met de traffic naar en de naamsbekendheid van het bedrijf.

2: Selecteren bij de poort

Ben je op zoek naar een nieuwe collega, neem dan ook eens hun social media status mee in je overweging. Het kan een groot voordeel zijn om mensen aan te nemen die zelf al actief zijn op social media. Helemaal als hun volgers interessant zijn binnen jouw vakgebied.

3: Geef het tijd

Personal branding valt of staat met volhouden. Resultaten boek je niet binnen een maand. Sterker nog, in het begin zal er weinig gebeuren. Net als de branding voor je bedrijf is ook personal branding een organisch traject dat alleen zijn vruchten afwerpt als je het de tijd gunt. Én er frequent mee door blijft gaan. Voor die volhouders wacht er een goudmijn. 

Mij heeft het bij Frappant gebracht. 😉 Benieuwd hoe dat gegaan is? Nodig me uit voor een workshop Personal Branding bij jou op het bedrijf!

Ook interessant

Gerelateerde case

Een merk om warm van te worden

Ardego is een nieuwkomer in de Nederlandse haardenbranche. Wij ontwikkelden de positionering, het creatieve concept en de visuele identiteit voor Ardego.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Sterk werkgeversmerk bouwen? Begin bij je merkidentiteit

Stel; je gaat morgen failliet. Wat zouden je werknemers dan missen? (Behalve hun inkomen.) In het antwoord op die vraag schuilt datgene wat je  als werkgever uniek maakt en waarmee je je écht kunt onderscheiden van concurrenten op de arbeidsmarkt

Lees verder
Meer informatie?

Bel of mail ons! Vinden we leuk.