Overlayer

Nieuws | Door Geesje Rietveld | Leestijd 2 minuten | 10-11-2020

Arnold past niet in een hokje. Dus wel bij Frappant.

Voor hokjesdenkers is Arnold ter Welle een lastige. Hij is onze eerste mannelijke projectmanager. (‘Snel switchen, veel bordjes tegelijk hoog houden; is dat niet een vrouwenklus?’) Nou, Arnold was ooit een vormgever die zag dat de lijnen tussen klant, projectmanager en studio effectiever konden. Met zijn allegaartje aan kwaliteiten is hij nu een handige spil in allerlei projecten. Oh ja: en hij duikt. Niet te rijmen, die Arnold.
Duiken is wel degelijk een sport, verzekert hij. “Ik krijg er misschien geen six pack van, maar probeer jij maar eens met een bepakking van 30 kilo op je rug van de auto naar de waterkant te lopen.” Op het droge spendeert hij zijn tijd met zijn vriendin en twee zoons in Hengelo. Hengelo Overijssel welteverstaan. “Voor een echt leuke baan heb ik die twee uurtjes rijden per dag wel over.” Met zijn vriendin is hij nooit getrouwd, maar al wel 25 jaar samen. Even zo lang zit hij in het marketingvak.

Vormgeverstaal

Dtp’er, vormgever, coördinator studio, hoofd studio; hij is het allemaal geweest. En toen besloot hij in de avonduren een studie Staf en kader productiemanagement te volgen. “Ik zag dat projectmanagers in hun afstemming met de klant vaak vragen lieten liggen die voor vormgevers belangrijk zijn. Dat ben ik zelf op gaan pakken.” Voordeel van dit carrièreverloop: “In gesprek met een klant kan ik op grafisch vlak voorsorteren op belangrijke vragen en mogelijkheden. En vice versa begrijp ik de taal van de studio.”

Geen zin zonder punt.

Gelukkig heeft Arnold ook echte projectmanagerskwaliteiten: “Ik houd ervan zaken strak te regelen, praktisch in te steken en haalbaar te maken.” Dat pragmatisme stuit soms wel op zijn hang naar perfectie. “Ik heb ooit een drukbestand voor een boek last minute teruggehaald omdat er een zin in stond zonder punt. Anders had dat voor altijd gedrukt gestaan!”

Nóg een vreemde eend in de bijt

Zijn ervaring bij Frappant tot nu toe? “Er werken hier – serieus – stuk voor stuk leuke mensen die passie hebben voor wat ze doen. Geen kloof tussen strategie, projectmanagement, vormgeving, online; iedereen staat open voor elkaars ideeën en klopt bij elkaar aan.” Frappant is dan ook geen liefhebber van drempels en scheidingen. We zijn eerder een bijt vol vreemde eenden. Met Arnold als nieuwste duikvogel. Spetter pieter pater!

Ook interessant

Gerelateerde case

Een merk om warm van te worden

Ardego is een nieuwkomer in de Nederlandse haardenbranche. Wij ontwikkelden de positionering, het creatieve concept en de visuele identiteit voor Ardego.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Na de naamontwikkeling: een pay-off, een slogan of een tagline?

Een naam bedenken. Als je ooit vader of moeder bent geworden weet je wellicht hoe moeilijk dat kan zijn. En zoals dat voor kinderen geldt, geldt het ook voor startups, bedrijven, joint ventures, producten en diensten.

Lees verder
Meer informatie?

Bel of mail ons! Vinden we leuk.