Agency for
brand building & activation

We werken dagelijks met plezier aan sterkere merken. Maar hoe doen we dat? Succesvolle merkversterking beweegt over twee schijven die we definiëren als Brand building en Activation. Als marketeer weet je dat je beide aspecten nodig hebt om maximale effectiviteit uit marketing en communicatie te halen. Maar in welke verhouding? En wat wanneer? We deelden beide onderdelen op in vier fases.

Brand building

Be strong.
Be different.
Be you.

Een merk bouw je door een belofte en een set van waarden te definiëren die bij je organisatie, je product of je dienst passen. Deze plant je op een consistente en onderscheidende manier bij je doelgroep in het hoofd. Wanneer je dit goed gedaan hebt, kan jouw publiek je merk opdiepen uit haar geheugen zodra de situatie daarom vraagt. Omdat je stap voor stap aan vertrouwen hebt gewerkt. Maar het ultieme doel is merkliefde en merktrouw. Dus we veroveren graag een plek in het hart.

Een merk bouwen kost tijd en het vraagt om consistentie, doorzettingsvermogen én het waarmaken van je beloften. We helpen organisaties in heel Nederland en daarbuiten om hun merk zorgvuldig op te bouwen op een stevig fundament, zodat het een onderscheidend landmark wordt dat stormen kan doorstaan.

Vier fases van Brand building

Brand building

Diagnose

Je hebt ambities met je organisatie, met je merk. Aan de slag dus. Maar hoe weet je waar je heen moet als je niet weet waar je nu staat? Om de juiste koers te bepalen kijken we naar wat was, wat is en wat komt; de historie van een organisatie zegt veel over de vorming van merk en cultuur. Waar je vandaag staat, bepaalt wat je startpositie is om stappen te gaan zetten. De trends en ontwikkelingen in de markt en de visie op de toekomst geeft richting voor je strategie. Maar we onderzoeken ook wie je ideale klant is. Wat zijn drijfveren zijn en hoe je kunt aansluiten bij wat hij wil horen. Cruciaal voorwerk dat ons straks samen met scherp laat schieten.

Brand building

Strategie

Wanneer ben je succesvol? Strategie geeft richting. Richting aan keuzes om dingen wel of niet te doen. Een merk met een strategie biedt een oplossing, die los staat van de tijd waarin we verkeren. Het gaat niet alleen om de voordelen die je product of dienst biedt, maar ook om de belofte en oplossing die je merk garandeert.

Strategie gaat dus over de manier waarop je je doelen gaat realiseren. Het betreft keuzes op het gebied van positionering, merkarchitectuur, brand assets, et cetera. Een scherpe, heldere strategie zorgt voor duidelijkheid, zowel binnen als buiten je organisatie. Keuzes kunnen snel en onderbouwd gemaakt worden en iedereen snapt waaraan gewerkt wordt. Het is duidelijk waar je merk voor staat. Ze herkennen je, begrijpen je en onthouden je.

Brand building

Creatie

Welke mensen blijven je bij in je leven? Het zijn de mensen waarmee je een band hebt opgebouwd, de mensen die een goed verhaal hebben én de mensen die zich onderscheiden van anderen. Zo werkt het met merken ook. Daarom trekken we onze creatieve registers open, om zo alle drie werkzame stoffen te benutten. We geven merken een krachtig verhaal en een onderscheidend, aantrekkelijk gezicht. Zodat ze volop de kans krijgen om een band op te bouwen. We zetten onze creativiteit in voor onder meer de ontwikkeling van bedrijfsnamen en productnamen, brandstories, visuele identiteiten en corporate communicatieconcepten. Maar onze denktank is ook inzetbaar voor het aanscherpen van je identiteit of het neerzetten van een stevig werkgeversmerk.

Brand building

Realisatie

Het blijft niet bij de creatieve krachtmeting. Onze contentmakers en designers zorgen ervoor dat al die ingrediënten worden uitgewerkt tot bouwstenen om te landen in het hoofd en uiteindelijk het hart van je doelgroep. Deze zorgvuldige creaties worden tijdens de merkactivatie toegepast om effectieve communicatie en interactie te realiseren met je publiek. En tijdens het mooie proces van merken bouwen is er genoeg te meten. Hoe scoort je merk in klanttevredenheid? Je NPS? Hoe zit het met naamsbekendheid en imago? Hoe ontwikkelt het concurrentieveld zich? Zaken als share of voice, share of search, ze geven waardevolle informatie over de resultaten van de inspanningen tot en met vandaag. Hoe slim wil je worden?

1
4

Activation

Knowledge is potential.
Action is power.

Een merk dat vanuit de kern stevig is op- en uitgebouwd: We houden ervan. En hoewel dat bouwproces voortdurend doorgaat, is het tijd om mensen met dit krachtmerk te verbinden.

Merkactivatie is het proces waarin we geselecteerd publiek gaan bereiken. Om ze te boeien en vervolgens te binden. De opgebouwde merkkracht helpt ons daarbij. We laten het merk vóór ons werken, maar geven ook handvatten om sales effectiever te laten werken.

Merkactivatie gaat niet alleen over het realiseren van conversie. Het gaat om het in beweging brengen en alert houden van de markt met je aanwezigheid. Mensen praten over je. Drómen misschien wel. Zodat - als de tijd rijp is - met volle overtuiging voor jou gekozen wordt. Door klanten, maar ook door nieuwe collega’s. Let’s go and grow!

Vier fases van Activation

Activation

Diagnose

Om mensen in beweging te krijgen, moet je weten wat ze bezighoudt. Wat de ideale timing is om ze te treffen. Maar ook wáár je ze het best kunt treffen. Kortom: voordat je aan de ontwikkeling van bijvoorbeeld een campagne begint, verzamelen we inzichten over markt, actuele behoeften en de beweging die de concurrentie maakt. En dan nog de zelfkennis: Wat kunnen we leren uit het verleden? Welke ontwikkelingen zien we voor de toekomst? Waar staan we vandaag? Deze inzichten analyseren we om een zo effectief mogelijke aanpak te kunnen bepalen in de strategiefase.

Activation

Strategie

Keuzes maken om gekozen te worden; daar draait het om bij strategie. En dat is precies wat je wilt: mensen die met of voor jouw merk aan de slag gaan. Op wie richten we ons? Wat zijn MQL’s en wat zijn SQL’s? Hoe kunnen we met ons aanbod aansluiting vinden bij de behoeften van de doelgroepen? Wat is de beste timing? In deze fase helpen we organisaties in de strategische keuzes, met de doelstellingen en de bijbehorende kaders. Of dit nu een campagne voor gedragsverandering is, een salescampagne, een wervingscampagne of een productlancering.

Activation

Creatie

Tijd voor actie! De in de strategiefase zorgvuldig bepaalde merkwaarden en positie vormen ook hier de herkenbare basis, van waaruit we gaan bouwen. In de activatiefase gaat het niet alleen om het veroveren van een plek in hoofd en hart, maar om mensen echt in beweging te zetten; ze óm te laten kijken. Een glimlach tevoorschijn te toveren. Ze te laten stoppen met scrollen. We ontwikkelen op basis van de gekozen strategie een campagneconcept om reuring en actie te genereren. Voor meer relevant bezoek, meer afspraken, meer geschikte kandidaten, meer sales. Precies wat je wil.

Activation

Realisatie

Een boodschap werkt pas als deze daadwerkelijk aankomt bij degene waarvoor hij bedoeld is. We hebben het dus over bereik. In de realisatiefase trekken we de registers open om relevant bereik te creëren met onze creatieve uitingen. We werken de crossmediale middelen uit voor de kanalen waar het geselecteerde publiek is te bereiken en zetten de activatie in werking. Daarna begint direct de meting: hoe scoort de ingeslagen weg? Welke respons krijgen we terug? Wat is de kwaliteit van de leads die we genereren? Meten om te leren, zodat we de volgende stap kunnen zetten in het activeren van mensen voor jouw merk. Hoe populair kun je zijn?

1
4
Overlayer

Bel of mail ons!

Vinden we leuk.