Sanday

Fusie maakt één sterk merk

Het gebeurt niet vaak dat bedrijven bereid zijn de handen ineen te slaan met een concurrent om voor hun doelgroep echt het verschil te kunnen maken. En je moet maar afscheid durven nemen van je – in de markt bekende – merknaam om samen een krachtige, frisse start te maken. Promedico en Omnihis lieten hun ego’s en angsten geen rol spelen in hun fusie. Noch in het merktraject dat ze met ons aangingen. En dat werkte perfect.

Brand buildingBrand codesDesignMultimediaNaamontwikkelingPositionering
Sanday mevrouw leest in een boek

Samen naar hoger niveau

Voor hun fusie ontwikkelden Omnihis en Promedico allebei software voor huisartsen, apotheken en apotheek-houdende huisartsen. Nu doen ze dat nog steeds, maar op een ander niveau. Nu werken ze samen aan de ontwikkeling van één geïntegreerd platform dat huisartsen en apotheken de mogelijkheid geeft om patiëntgegevens op een veilige manier in te zien en te delen. Mét respect voor de privacy en wetgeving. Resultaat: meer zekerheid over de juistheid van medische gegevens en meer tijd voor patiënten.

Positionering bij een fusie

Promedico en Omnihis gingen een merktraject aan met Frappant. De vraag: help onze gefuseerde organisatie opnieuw te positioneren, zodat wij het platform kunnen verwezenlijken vanuit een sterk merk. Samen ontwikkelden we een nieuw merk, inclusief ijzersterke positionering, identiteit, naam, responsive visuele identiteit én de uitrol daarvan.

Slim samenwerken voor betere zorg is de nieuwe belofte van Sanday

Cruciaal draagvlak en dito informatie 

Naam- en merkontwikkeling bij een fusie vraagt om zorgvuldige afwegingen en draagvlak onder alle belanghebbenden. Je merk moet geen onderdeel zijn van onderhandelingen, maar gebouwd op basis van je identiteit en de positie die je kan innemen in de hoofden en harten van je doelgroep. Daarom haalden we met interactieve merksessies en met onderzoek cruciale informatie op over de medewerkers, klanten, meerwaarde en identiteit van zowel Promedico als Omnihis.  

Switch to sanday

Eén missie,
één merk

Alle partijen in dit traject wilden vooruit kijken. Dus besloten we samen dat er een nieuwe naam moest komen. Dat voorkomt bovendien het ‘winner-loser’ bij medewerkers en past bij de boodschap van innovatie. Ons naamconcept Sanday – sana (gezondheid) en day (dagelijkse praktijk) – werd unaniem door alle belanghebbenden gekozen, voor zowel de organisatie als het platform. Slimme keus, want deze naam is veelzijdig toe te passen in (campagne)concepten.

Herkenbaar en betekenisvol

Nu konden we het merk vorm gaan geven. Het onderschrift Digitale Zorgverbinders maakt in één oogopslag duidelijk wat Sanday doet en de belofte Slim samenwerken voor betere zorg vertelt klanten wat ze van Sanday mogen verwachten. En – niet onbelangrijk – het vertelt medewerkers waaraan zij elke dag bijdragen. Als houvast voor alle communicatie schreven we de brandstory. Onze studio creëerde een visuele identiteit met logo, fonts, kleuren en een krachtig beeldmerk dat herkenbaar en crossmediaal toepasbaar is.

#2e353f
#908cc3
#f8c4a7

Eerst inrollen, dan uitrollen 

Mensen maken het merk. Medewerkers komen daarbij op de eerste plaats. Dus realiseerden we een merkanimatie (de bovenste op deze pagina) waarmee de werkgroep het nieuwe Sanday presenteerde aan alle medewerkers. Dit was de eerste gezamenlijke kennismaking van de 2 teams. De leden van de werkgroep – vertegenwoordigers uit alle gelederen – hadden het zorgvuldig geheim gehouden, waardoor de presentatie een energieke start werd voor alle collega’s.   

Van merkanimatie tot tafelrok  

Onze studio kon zijn hart ophalen aan alle designs voor de externe uitrol. Voor de website , maar ook beursstands, advertenties, templates voor social posts, digitale illustraties, tafelrokken, zelfs petit fours.

Samen kom je verder  

Nu bouwt Sanday verder aan haar merk, met de positionering, visuele identiteit en brandstory als basis. Intern en extern. Ze zijn actief op social media, beurzen en met online marketing en (lead-generating) content. Consistentie en slim omgaan met brand codes zijn daarbij cruciaal, want we bouwen aan de herkenning van een nieuw merk. Daarom zijn we nog steeds actief betrokken. De gedachte waar het hele fusietraject om begon geldt immers nog steeds: samen kom je verder. Dus werkt Sanday intern ook verder aan het vormen van één sterke merkcultuur onder alle medewerkers. Want we weten allemaal: ‘culture eats strategy for breakfast’…

Wij werkten aan deze opdracht. Meer informatie?

Bel of mail ons! Vinden we leuk.

Gerelateerde case

Brand portal maakt merkconsistentie mogelijk

Nedap is een wereldwijd opererend hightech bedrijf met meer dan achthonderd medewerkers. We ontwikkelden een een brand portal voor hen.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Merkidentiteit bepalen? Valkuilen + hoe het wel moet

Als jouw bedrijf morgen ophoudt te bestaan, wat zou de wereld dan missen? In het antwoord op die vraag schuilt datgene wat je bedrijf uniek maakt,.

Lees verder