Overlayer

Nieuws | Door Geesje Rietveld | Leestijd 2 minuten | 10-02-2022

Kleurrijk, creatief en een schaterlach: dit is Mayke

Ze is creatief, niet bang om een nieuwe haarkleur of oogschaduw te proberen én je kunt enorm met haar lachen. Klinkt als een echte Frappanter! Hoog tijd om Mayke Radstake (23), student AD Management en de komende 20 weken afstudeerder bij Frappant, beter te leren kennen.

Heb je wel eens gehad dat een vacaturetekst je zó aanspreekt dat je bij voorbaat al weet dat je een goede match bent met het bedrijf? Precies dat gevoel had Mayke toen ze de vacature van Frappant las. “Ik was echt op zoek naar creativiteit. Een plek waar ik mezelf kan zijn en lekker gek kan doen, zonder dat er een muur opgetrokken wordt. Frappant voelt aan als zo’n plek.” Nou, welkom Mayke. We zijn blij je erbij te hebben!

Beter briefen

Via een kleine omweg kwam Mayke bij de studie AD Management terecht: een brede ‘hbo niveau 5’ opleiding. Deze Associate Degree is een combi van mbo-praktijk en hbo-theorie. De komende weken bijt ze zich vast in de vraag: hoe kunnen we het briefingsproces binnen Frappant verbeteren? Daarmee vangt ze twee vliegen in één klap: ze loopt haar afstudeer- en meewerkstage én ze krijgt meteen een inkijkje bij een creatief bedrijf. Iets waar Mayke heel blij van wordt.

Diamantjes

Want creatief is Mayke zonder twijfel. Ze schildert, tekent, maakt moodboards (“als inspiratie voor m’n toekomstige huis”) en doet aan diamond painting. “Een soort schilderen op nummer, maar dan met diamantjes. Je bent er heel lang mee bezig, maar het resultaat is prachtig,” legt ze uit. Klinkt alsof je daar een echte Pietje Precies voor moet zijn… “Klopt. Ik ben een enorme perfectionist!”

Frikandel met mayo

Wanneer ze zich niet vastbijt in procesverbetering of aan de tekentafel zit, gaat Mayke graag op pad met haar vriend. Ook het knuffelen van en spelen met haar katten Skittle en Peanut maakt haar blij. Maar waar je haar ’s nachts écht wakker voor kunt maken: een patatje mayo en een frikandel. “Dat vind ik zó lekker. Als het niet zo ongezond was geweest, zou ik het elke dag wel kunnen eten.”

‘Uit m’n bubbel’

Wat Mayke hoopt te bereiken tijdens haar stage? Naast een mooi en bruikbaar advies over ons briefingsproces heeft Mayke ook nog een aantal persoonlijke leerdoelen voor de komende tijd. Sterker in haar schoenen staan, bijvoorbeeld. “Ik hoop nog wat meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. En het is goed om uit mijn eigen bubbel te stappen en open te staan voor andere meningen. Met die persoonlijke ontwikkelpunten wil ik de komende tijd aan de slag.”

Verrassende lachjes

Met de gedrevenheid van Mayke zit het wel goed. En is ze even niet bezig met haar afstudeeronderzoek, dan zullen we haar aanwezigheid ongetwijfeld opmerken aan haar veelzijdige manier van lachen. “Ik lach heel hard, heel graag, heel uitbundig én heel verschillend. Wie mij aan het lachen krijgt zal de ene keer een knorretje horen en de andere keer een schaterlach. Bij vorige stages werd al genoemd dat ik altijd overal te horen was…”

Ook interessant

Gerelateerde case

Merktraject brengt focus in visuele identiteit én bedrijfsvoering

Merktraject brengt focus in visuele identiteit én bedrijfsvoering

Lees verder
Gerelateerd artikel

Micro-influencers in opkomst

De term ‘Influencer Marketing’ is een veelbesproken onderwerp. Influencers inzetten om je merk te versterken is dus niet nieuw, de verschuiving van macro- naar micro-influencers wel.

Lees verder