Rico VerstegeOverlayer

Activation | Door Rico Verstege | Leestijd 3 minuten | 21-10-2019

Link in bio: kans of risico?

“Check de link in bio!”, je ziet het op Instagram vaak voorbij komen. Voor wie dit nog nooit heeft gezien: het is een link op je profielpagina waardoor je kunt doorklikken naar een externe website. Gewone linkjes in de omschrijving van je foto werken namelijk niet. Het zal menig marketeer frustreren dat je slechts één link in je bio kwijt kunt en daardoor snel relevantie verliest op oudere posts. Onnodig en zonde, dus wij hebben de oplossing voor je!

Linktree

Helemaal inventief zijn we niet, want de oplossing bestaat al langer dan vandaag. De meest bekende en gratis tool om te gebruiken in je biografie is Linktree. Dit lijkt dé oplossing voor je probleem. Het is namelijk een permanente link, met daarachter jouw persoonlijke landingspagina. Op deze pagina kun je al jouw ‘links in bio’ verzamelen en blijf je langer actueel. Dat ziet er dan zo uit:
Heel handig, snel en gemakkelijk, maar met een groot aantal nadelen. Zoals je ziet kan het bijvoorbeeld niet worden vormgegeven in de huisstijl van Frappant. Dit vinden we erg jammer.

Data

Ook op het gebied van data kunnen we vrij weinig met de Linktree tool. We kunnen in de gratis versie namelijk niet zien wie op onze links heeft geklikt, hoe vaak ze dit deden of wat ze daarna op onze website doen. Dit is doodzonde want deze data kan je juist heel goed inzetten om jouw content te verbeteren! Het laatste grote nadeel wat we benoemen is je SEO ranking in Google. De grootmacht is namelijk niet blij met Linktree. Je scoort slechter omdat Analytics de kliks via Linktree ziet als backlink/referral. Heel jammer van al je gedane moeite dus!

Eigen landingspagina

De nadelen van deze tool zijn heel gemakkelijk te omzeilen. We maken namelijk gewoon zélf een landingspagina! Door deze landingspagina technisch hetzelfde in te steken, blijven alle voordelen behouden. Je kunt dus een permanente link in je bio houden én blijft relevant voor je bezoekers. Daaraan voegen we nog een paar extra voordelen toe:
  • Jouw bezoekers zijn ‘echt van jou’. En zo vindt onze vriend Google dat ook! Al het verkeer dat afkomstig is van Instagram is duidelijker terug te vinden in Analytics, het voorziet je van nieuwe data en verhoogt je SEO score.
  • Je weet precies hoeveel kliks je dagelijks, maandelijks of jaarlijks hebt. Wanneer je een blog plaatst op je eigen landingspagina, kun je precies zien hoe vaak erop wordt geklikt, hoe lang bezoekers op je pagina blijven en ook wat ze hierna op je website doen. Hierdoor kun je achterhalen welke content voor je doelgroep relevant is, wat ze het liefst lezen/bekijken en waar je nog kunt verbeteren.
  • Jouw landingspagina kun je helemaal vormgeven in jouw eigen merkidentiteit! Je kunt je logo overal waar je wil laten terugkomen, je huisstijlkleuren toepassen en noem zo maar op. Je brand identity staat écht centraal op jouw gepersonaliseerde pagina.

Check onze link in bio

Hoe onze pagina eruit is komen te zien? Check onze link in bio via Instagram!

Wil jij jouw content ook naar een next level tillen door op basis van data continu te verbeteren? Weten waar jouw doelgroep behoefte aan heeft? Of gewoon zelf zo’n toffe landingspagina laten bouwen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag!

Ook interessant

Gerelateerde case

Hencon trots present op internationale aluminiumbeurs

Hencon is een wereldspeler op het gebied van ‘heavy duty smart solutions’. Wij hielpen hen bij de ALUMINIUM beurs 2022.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Zo zet je e-mailmarketing effectief in

Gezien de enorme snelheid waarmee apps en social media zich ontwikkelen, is het gevaarlijk gemakkelijk om e-mail te vergeten. Terwijl e-mailmarketing bewezen supereffectief is en de mogelijkheden zich snel uitbreiden.

Lees verder