Bekijk case

A+O Metalektro

A+O stimuleert Metalektro-medewerkers fit te blijven tot hun pensioen

Expertise:

ActivatiecampagneAwarenessCoördinatieDesignOnline marketing

 

Van scrollytelling tot theatertour: campagne A+O informeert, enthousiasmeert en activeert

A+O Metalektro heeft als doel het aantrekken, binden en ontwikkelen van talent in de Metalektro-sector. Medewerkers en werkgevers kunnen bij de stichting terecht voor opleidingen, ondersteuning en advies. De samenwerking met Frappant loopt al jaren. Zo hielpen we hen o.a. met de ontwikkeling van een gebruiksvriendelijke en conversiegerichte website. Ons meest recente gezamenlijke project richt zich op de subsidieregeling MDIEU (Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden). Onze opdracht: creëer awareness voor de kansen die MDIEU biedt en activeer de doelgroep om het aanbod te bekijken.

MDIEU theater

 

‘Mogen we kritisch meedenken?’

De MDIEU-campagne is erop gericht om HR-managers en medewerkers kennis te laten maken met de regeling, op zo’n manier dat zij daadwerkelijk gebruik gaan maken van de opleidingen en trainingen die A+O aanbiedt. Dit vraagt om een heldere campagneboodschap die een breed publiek aanspreekt én dat publiek in actie laat komen.

Aanvankelijk was de vraag van A+O of wij de uitvoering wilden verzorgen van een concept dat ze zelf al hadden bedacht. Maar eigenwijs als we zijn zagen we legio kansen en wilden graag eerst nog even een stapje terug doen. Enkele sessies later was de campagneboodschap ‘Fit tot je pensioen, hoe ga jij dat doen?’, de kapstok voor alle uitingen in de campagne.

MDIEU Iphone weergave fit tot je pensioen
MDIEU Logo

Opbouw campagne uitingen

Het campagnethema bevat bewust een vraag. Die zet de doelgroep aan het denken over acties die ze zouden kunnen ondernemen. De opbouw van de campagne is dan ook:

  • informeren en enthousiasmeren;
  • enthousiasmeren en activeren;
  • activeren en blijven informeren.

Volg het voorbeeld van Anne, Enzo en Omar

We kozen we voor een pakkende, verhalende aanpak. In de scrollytelling website staan verhaallijnen van drie verschillende karakters centraal. Als bezoeker scroll je letterlijk door de levens van Anne, Enzo en Omar (A en O). Terwijl ze ouder worden, blijven ze lekker fit en nemen je op een laagdrempelige manier mee in de mogelijkheden van de regeling. De bezoeker is in controll en verzamelt zo op een natuurlijke, dynamische manier informatie over MDIEU. Met een animatie versterkten we deze narratieve dynamiek. Het zet je aan het denken en zorgt dat je nieuwsgierig wordt naar het aanbod en klikt op de slim geplaatste call-to-action buttons.

MDIEU animatie gif Anna
MDIEU animatie gif Enzo

Interactieve theatershow ‘Fit tot je pensioen’

Niets activeert zo sterk als een fysieke belevenis. Dus gingen we on tour! ‘Vernieuwend’, ‘verfrissend’ en ‘hiermee kan ik aan de slag!’. Enkele lovende reacties van het publiek na de interactieve theatershow ‘Fit tot je pensioen’. Theatermakers Loek van den Wijngaard (Rundfunk – GTST) en Marleen van Schie zetten herkenbare, komische scenes neer voor het publiek van medewerkers, HR-managers en leidinggevenden. Tussendoor biedt AD-columniste en arbeidsdeskundige Anne-Marije Buckens tips en handvatten over hoe je duurzame inzetbaarheid kunt bespreken. Frappant is verantwoordelijk voor de uitrol van het idee en de organisatie, A+O en de acteurs voor de inhoud van de show die te zien is in Alkmaar, Zwolle, Rotterdam en Den Bosch.

 

A+O komt naar je toe

Bedrijven kunnen ook kantinesessies aanvragen. A+O komt dan met echte acteurs langs in de kantine, waar ze door middel van korte sketches herkenbare situaties rondom duurzame inzetbaarheid nabootsen. Om deze voorstellingen goed af te stemmen op de behoeften, werd een peiling gedaan onder een deel van de bij A+O aangesloten bedrijven. Zo brengt A+O het MDIEU-aanbod niet alleen onder de aandacht van HR-managers, maar naar de mensen op de werkvloer.

Toolbox geeft handen en voeten

Tijdens de kantinesessies en theatershows hebben we de aandacht. Om die vast te houden ontwikkelden we een toolbox die na de voorstellingen uitgedeeld wordt aan de HR-managers. Deze box bevat onder meer kaartspellen, een kookboek met gezonde recepten, een digitale presentatie en een springtouw; voorwerpen om op een leuke manier het gesprek met medewerkers over duurzame inzetbaarheid op gang te brengen.

En nu blijven ontwikkelen!

De komende tijd blijven we nauw betrokken, meten we de conversies en optimaliseren we de online marketing en middelen. Alles met oog op het doel dat mensen in de Metalektro-sector een opleiding of training gaan volgen en zich zo blijven ontwikkelen. Gelukkig blijven in hun vak.

En wij worden dan weer heel blij van het ontwikkelen van campagnes als deze. Met een doordacht concept, slimme aanpak en out-of-the-box activatie: dat jasje zit ons als gegoten. De samenwerking tussen A+O en Frappant wordt vervolgd!

Het fijne van Frappant is inderdaad die kritische, meedenkende blik. Zo word je een echte sparringpartner van elkaar en ontstaat er nog iets mooiers en beters. Samen sterk dus. Daarnaast doet Frappant wat ze zegt: hoe strak de planning ook is, alles wordt op alles gezet om deze te halen. Zonder afbreuk te doen van de kwaliteit en de communicatie richting de opdrachtgever. En de viermomenten na oplevering worden ook niet vergeten! Aandacht en creativiteit tijdens het gehele traject!

Petra van der Wal | Senior adviseur marketing en communicatie
Gerelateerde case

Herpositionering verlegt communicatiefocus van misdaad naar melder

We mochten de bijzondere vakmensen van Meld Misdaad Anoniem helpen om met hun merk de volgende stap te zetten.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Start met adverteren op Pinterest

Het sociale netwerk waar je allerlei beelden kunt verzamelen over je favoriete onderwerpen heeft haar advertentiedienst open gezet voor de Nederlandse markt.

Lees verder