Overlayer

Nieuws | Door Geesje Rietveld | Leestijd 3 minuten | 9-09-2021

Marketing is serious business. Als je het Joost vraagt

Vanwege het hoge gehalte gebral – ‘Ik begrijp dat niet’ – is stappen niet aan hem besteed. Wie met Joost (20) praat, kan denken dat hij acht jaar ouder is. Joost is geabonneerd op het NRC, leest veel over leven en psychologie en verbetert graag zijn tijden bij atletiek. En marketing? “Daar moet een steekhoudende gedachte achter zitten. Een sterke strategie.” Nu lijkt het net of Joost alleen maar serieus is, maar nee. “Humor? Hoe droger hoe beter.” Inhoud – ontwikkeling – droge humor: die stage bij Frappant gaat wel werken Joost.

Hij is de enige in zijn klas Creative Business die geen social media stage loopt, maar zich bezighoudt met waar al die posts dan eigenlijk aan bij moeten dragen. “Strategie vind ik veel uitdagender. Wat een bedrijf wil zijn, wat is het plan? En daarna de doorvertaling naar concept en design.” Daarom loopt hij 5 maanden mee met strateeg Rik en hoopt hij nog een opdracht te kunnen doen met strategische art-directors Guus of Dennis. “Ik houd van ontwerpen. En van schrijven. Maar iets moois maken ‘omdat het leuk is’, daar pas ik voor. Succesvolle merken zijn dat niet door ‘leuke marketing’ te voeren.”

Joost Lammers Frappant

Lol, maar geen geleut

Zijn ouders Henk en Sandra wonen in Aalten, dus was het niet logisch om op kamers te gaan. Hij deelt het huis met zijn jongere tweelingbroers. “Het is twee tegen één, al vanaf jongs af aan. Niet erg: ik kan mezelf nu prima redden in een pittig debat of gesprek.” Zijn vrije tijd besteed hij graag op de atletiekbaan, niet meer op het voetbalveld.  “Ik begon me steeds meer te ergeren aan teamgenoten die liepen te klooien. Nu train ik ook in een groep, maar daar is iedereen bezig zichzelf te verbeteren. We ouwehoeren echt wel, maar ik ben niet lid van een theekransje.”
Joost Lammers Frappant

Als het kwartje later valt

Joost zal je niet los zien gaan in de club. “Ik ben geen feestbeest, maar gezellig ben ik wel. Mij doe je gewoon meer plezier met een spellenavond met wat vrienden.” Waarmee we hem aan het lachen kunnen krijgen? “Ken je Marcel van Roosmalen? Columnist en een enorme droogkloot. Daar houd ik van: droge humor. Vol cynisme. Dat het kwartje 5 seconden later pas écht valt. Vind ik mooi.” Verder kan je hem blij maken met kleine dingen die hem helpen. “Bijvoorbeeld een spontaan kopje koffie op mijn bureau. Ja, of gewoon met iets groots natuurlijk. Een vakantie naar Toscane of een auto. Ik bedoel: daar is iedereen toch mee geholpen?” Nou Joost, spontane koffie zal je de komende maanden niet tekort komen. Of een soepje op zijn tijd. (15:00 uur. 16:00 uur is eigenlijk te laat om een dip voor te zijn.) En wie weet waar het volgende personeelsuitje naar toe gaat … Welkom!

Ook interessant

Gerelateerde case

AVG-campagne

AVG-bewustwordingscampagnes hoeven niet suf te zijn. Bekijk hier de ludieke en effectieve campagne die Frappant ontwikkelde voor zorgorganisatie De Lichtenvoorde.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Met “Rebuild the World” wijst LEGO de wereld op de kracht van creativiteit

Met creativiteit benut je veel kansen en los je veel problemen op. Bij Frappant geloven we daar al in zolang we bestaan. Hoe mooi om te zien dat ook een wereldspeler als LEGO deze boodschap brengt!

Lees verder