Soprema

Let’s go to Zero

Bij onze opdrachtgever Soprema, experts in waterdichting en isolatie voor de hele gebouwschil, speelt duurzaamheid al jarenlang een grote rol. In 2027 30% minder CO2-uitstoot en in CO2-neutraal in 2050. Doelen waar zij met de hele organisatie actief naartoe werken. Maar hoe zorg je voor meer zichtbaarheid en bekendheid rondom een sustainability programma?

Brand buildingDuurzaamheid

Met dat vraagstuk ging Frappant voor Soprema aan de slag met een duurzaamheidscampagne die zowel intern als extern werd uitgerold. Meer zichtbaarheid voor een minder grote CO2-footprint. Daar werken wij natuurlijk graag aan mee!

Geen tijd te verliezen

In de huidige maatschappij wordt er van ondernemingen geëist, of in ieder geval moreel verwacht, dat zij zich met duurzaamheid bezighouden. Mede daarom heeft Soprema Group een sustainability programma opgesteld met daarin een korte en lange termijn roadmap. Met 2050 in het vooruitzicht is er geen tijd te verliezen.

Be good and tell it

Over al deze duurzame plannen werd nog nagenoeg niets gecommuniceerd. Zonde! Duurzame initiatieven verdienen namelijk aandacht. Frappant ging daarom aan de slag met een communicatiecampagne waarmee op consistente herkenbare wijze de boodschap wordt overgebracht.

Work in progress

Omdat het sustainability programma van Soprema de komende jaren verder zal worden uitgebreid, hebben we een campagne ontwikkeld die in de toekomst steeds verder kan worden geladen. Dat is direct een boodschap naar de markt. Soprema kijkt verder dan vandaag of morgen. Soprema kijkt naar de lange termijn, voor de planeet waarop we leven en voor volgende generaties.

Bewust kiezen

‘CO2 reduction is and must remain the ultimate goal of every new Soprema innovation’. Aldus Pierre-Etienne (CEO Soprema Group) tijdens de internationale conventie Soprema 2023. Dagelijks maken we – deels onbewust – veel keuzes. We nemen kleine en grote beslissingen. Als we ons hier méér bewust van zijn, kunnen we bewuster, beter kiezen. Met grote, positieve gevolgen.

Soprema kijkt iedere dag naar hoe het beter kan. Dat geldt voor innovaties, het ontwikkelen en maken van producten, advisering en energiegebruik. Iedereen draagt hieraan bij: van medewerkers en klanten tot toeleveranciers en partners.

Impact maken

Deze krachtige woorden vormden uiteindelijk de basis voor onze campagne propositie:

Aan dit communicatiethema koppelden we ook een activatie element. Een oproep aan iedereen intern en extern om een bijdrage te leveren aan een groenere planeet. Samen maken we de meeste impact.

 

Structurele aandacht en zichtbaarheid

Dat we samen de meeste impact creëren is nu duidelijk, maar hoe maak je dat concreet voor de verschillende doelgroepen?

Het begint bij jezelf

Voorafgaand aan de start van de campagne zijn alle medewerkers op de hoogte gebracht. Sindsdien wordt ieder kwartaal aangekondigd over welke duurzame onderwerpen er zal worden gecommuniceerd aan de hand van diverse online en offline middelen. In fase 2 gaan we een stap verder met een activatieprogramma. Zo maken we medewerkers niet alleen bewust, maar activeren we ze ook om mee te denken over een duurzamer Soprema.

Op weg naar 2050

Voor de externe uitrol is er bewust gekozen om niet te starten met een grote lancering, maar direct structureel zichtbaar te zijn op social media kanalen, de website, in presentaties en op beurzen. De focus ligt continu op het bewijs van alles wat Soprema doet op weg naar 2050.

Europese uitrol

Soprema Nederland heeft het communicatieconcept inmiddels ook binnen Soprema Europa gepresenteerd. En met succes! Het concept wordt verder uitgerold in de andere landen op hun eigen niveau, afgestemd op de landspecifieke kenmerken. Let’s go to Zero!  

Wij werkten aan deze opdracht. Meer informatie?

Bel of mail ons! Vinden we leuk.

Gerelateerde case

Upgrade geeft merk Rots Bouw lef en herkenbaarheid

Een bedrijf met persoonlijkheid: zo omschrijven medewerkers en klanten van aannemer Rots Bouw dit familiebedrijf. Ze zijn dan wel niet de grootste, de projecten die ze het liefst realiseren zijn flinke uitdagingen. Die ze aangaan vol lef en vertrouwen in hun vakmanschap.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Brand Building voor succes van merk en marketeer

Wij roepen het al best een tijdje: brand building is van onschatbare waarde en een voorwaarde om duurzaam succesvol te zijn. Lees meer over brand building.

Lees verder