Gemeente Zevenaar

Zevenaar is duurzaam op weg naar morgen

Hoe brengen we duurzaamheid nóg meer onder de aandacht bij onze inwoners en ondernemers? En hoe vergroten we het bewustzijn en de betrokkenheid van de gemeenschap? Vragen die voor veel gemeentes spelen komende jaren. Frappant ging voor Gemeente Zevenaar aan de slag. We ontwikkelden een strategie en creatief concept met de insteek om inwoners en ondernemers vandaag duurzame keuzes te laten maken, die morgen al leiden tot iets moois. Tijd voor actie!

ActivatiecampagneAwarenessCreatief conceptStrategie

Samen in beweging komen

Gemeente Zevenaar wil haar inwoners niet alleen informeren, maar zéker ook activeren om zelf stappen te zetten. En daarin is veel mogelijk. Iedere stap brengt een beweging op gang. Een beweging op weg van vandaag naar morgen. Van fossiel naar groen. Samen naar een betere toekomst.

Onderweg naar het Zevenaar van morgen

Maar toekomst… dat klinkt ver weg. Té ver. Het zet mensen in de wachtstand. En laat dat nou net zijn, wat we niet willen met deze campagne. Daarom hebben we het over de héle nabije toekomst: MORGEN.

Met dit in ons achterhoofd kwamen wij tot de campagne: ZeveNaarMorgen. Want dat is waar we het graag over willen hebben en waar we inwoners mee willen activeren. Het Zevenaar van Morgen.

Iedere stap telt

Op basis van een externe uitgebreide doelgroepanalyse hebben we concreet gekeken naar de stappen die kunnen worden gezet. Je kunt namelijk iedere dag in actie komen. En kijken wat er binnen jouw mogelijkheden past. Vanuit doelgroepgerichte communicatie rolden we diverse middelen uit om iedereen in de gemeente Zevenaar te activeren.

 

Lekker duurzaam!

ZeveNaarMorgen is een boodschap die ook door medewerkers van de gemeente Zevenaar moet worden uitgedragen. Daarom werd de campagne intern uitgerold met onder andere een videoboodschap van de wethouder en een duurzame reep Tony Chocolonely geheel in campagnestijl. De boodschap was duidelijk: we hebben jou nodig op weg naar een duurzame toekomst!

Nog meer impact: aftrap tijdens klimaatweek 2023

Bij Frappant houden we van haakjes. Voor extra impact hangen we campagnes daar graag aan op. De Nationale Klimaatweek bleek dan ook het ideale moment om de inwoners voor het eerst op de hoogte te brengen van de duurzaamheidscampagne. Voor de aftrap stond de campagnewebsite klaar, ontwikkelden we een advertentie die in de lokale media werd geplaatst en werden er diverse social media-uitingen ingezet. Een mix van kanalen en middelen om de diverse doelgroepen te bereiken.

 

 

2024: 366 dagen actie

Voor 2024 zijn diverse activatieprogramma’s gepland om de doelgroepen te motiveren naar een duurzamer leven. De campagnewebsite biedt daarbij inhoudelijke ondersteuning met het totale aanbod per duurzaamheidsthema, zoals circulariteit, energietransitie of klimaatverandering. Het hele jaar door is gemeente Zevenaar actief bezig met duurzame inspiratie, informatie en activatie.  

Welke stap zet jij vandaag?

Om concreet in actie te komen, hebben we onder andere een duurzame scheurkalender ontwikkeld. Een middel met tips en tricks die iedereen – onafhankelijk van hoeveel geld en tijd je te besteden hebt – kan toepassen. Zo maken we inwoners elke dag bewust van de stappen die ze kunnen zetten. Op weg naar een duurzamer leven. Want de toekomst is morgen.  

Wij werkten aan deze opdracht. Meer informatie?

Bel of mail ons! Vinden we leuk.

Gerelateerde case

Maximaal rendement uit deelname tv-programma

Voor Vandersanden fungeren wij al ruim 8 jaar als strategisch en creatief partner. Bekijk en lees wat we voor deze campagne hebben gedaan.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Strategie & Advies door de frisse ogen van een Frappante stagiair

Luc liep vier maanden stage bij Frappant en werd betrokken bij meerdere Strategie & Advies trajecten. Wat waren zijn ervaringen? Leer het werk van Frappant van binnenuit kennen.

Lees verder