Flever

Samen bouwen aan een vitaal Flevoland

De toenemende vraag, hoge kosten en het tekort aan medewerkers vragen om een transformatie van onze zorg. CMO Flevoland (Centrum Maatschappelijke Ontwikkeling Flevoland) heeft als doel om die transformatie in haar regio te stimuleren. Dat deden ze vanuit drie merken met elk hun eigen focus: CMO, Zowelwerk en Zorgbelang Flevoland. Onnodig complex zo bleek. Daar kwam bij dat CMO zich had ontwikkeld waardoor haar uitstraling niet goed meer paste. Omdat één sterk merk veel effectiever communiceert, gingen ze een merktraject met ons aan.

Brand buildingBrand codesBrandstoryMultimediaNaamontwikkelingPositionering

Meerdere redenen voor een rebranding

Een rebranding is een grote stap die je weloverwogen moet nemen. Tijdens de merksessies met bestuur en medewerkers werd duidelijk dat het in de lucht houden van drie merken tijdrovend en complex was. En verwarrend bovendien, voor zowel medewerkers als externe doelgroepen. Als dan ook nog eens je uitstraling niet meer past bij hoe je je hebt ontwikkeld, is het tijd om je oude imago af te schudden. 

Nieuwe presentatie, heldere structuur

Met de input uit sessies en research, ontwikkelden we één scherpe positionering. We kozen één nieuwe merknaam en ontwikkelde één heldere belofte. Uiteraard gaven we dit nieuwe merk ook  vorm. De drie merken vertaalden we naar programma’s: Positieve Gezondheid (waar Frappant tevens de campagne WEL voor ontwikkelde), Arbeidsmarkt & Onderwijs en het Versterken van Inwoners. 

Een nieuwe naam: Flever

Flever is de naam geworden. Uniek en met een duidelijke verwijzing naar Flevoland. De ‘-ver’ past bij de rollen die Flever oppakt: VERbinder (van zorgorganisaties, inwoners en arbeidsmarkt), VERrijker (door kennisdeling) en VERnieuwer (ontwikkeling stimuleren). De nieuwe belofte? Samen werken aan een vitaal Flevoland.

#6FA491
#CE0060
#6F5091
#FFA300
#78C6E0

De visuele identiteit

Roze en een font met ronde hoeken in het logo geven Flever een stevige en toch vriendelijke uitstraling. Geen hoofdletter in het logo, lekker benaderbaar. Een ononderbroken zachtgroene lijn vormt en verbindt 4 hartjes tot het beeldmerk – een klavertje vier. 

Crossmediaal toepasbaar beeldmerk

Dit beeldmerk vat het verhaal van Flever: vitaliteit en geluk stimuleren door mensen met hart voor de zorg continu met elkaar te verbinden. Ingevuld wordt dit beeldmerk een spreekballon, perfect bruikbaar in crossmediale communicatie(concepten).

Samen werken aan een sterk merk? Graag!

Zoals veel overheidsorganisaties werkte CMO bij voorkeur samen met lokale partijen. Maar voor het strategische vraagstuk vonden ze geen goede match in Flevoland. Die vonden ze in Aalten. 😊 Voor de uitrol van de middelen werd communicatiebureau Fresh Focus uit Dronten aangehaakt. Wij verzorgden briefings, advies en reviews, Fresh Focus werkte de middelen uit. Van website tot merkvideo, van social templates tot PowerPoint: het nieuwe merk Flever is het resultaat van een supersterke samenwerking tussen Flever x Frappant x Fresh Focus.  

Eefke Meijerink, Directeur Bestuurder van Flever.

Frappant heeft ons geholpen de knoop door te hakken en te gaan voor een nieuwe naam. Iets waar ik eerst geen voorstander van was. Na een goede onderbouwing vanuit Frappant heb ik ingestemd. Binnen de kortste keren werd hij door iedereen gebruikt. Ik ben heel blij dat we die keuze hebben gemaakt.

Best next steps

De uitrol van strategie en concept is in volle gang, waarbij Flever Frappant nog altijd betrekt. Zo spelen er nu vragen over het concreet maken van de propositie voor elke doelgroep, beeldvorming rondom hun vestigingslocatie en internal branding. Daarom werken we graag met Flever; zij snappen dat hun organisatie, hun merk, draait om mensen. Die hebben tijd nodig om zich dit nieuwe merk eigen te maken. De organisatie neemt die tijd, bouwt rustig door en houdt de juiste focus. En daar worden wij heel blij van.

Wij werkten aan deze opdracht. Meer informatie?

Bel of mail ons! Vinden we leuk.

Gerelateerde case

Hoe we met Nedap van een familiedag een onvergetelijke beleving maakten

Zo’n opdracht waarvan je meteen rechtop gaat zitten: Expeditie Nedap is er één van. Een evenement met een onvergetelijke beleving. Het doel? Het onderstrepen van de collectieve trots en nóg meer betrokkenheid. Niet voor meer naamsbekendheid of nieuwe klanten, maar voor eigen medewerkers, vrienden en familie. Daar schakelde Nedap onze hulp voor in.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Welke bedrijfsnaam kies je bij een fusie?

Krijg je te maken met een fusie of overname, dan komt automatisch de vraag: hoe gaat de organisatie straks heten? Welk merk gaan we voeren? De beste keuze hangt af van meerdere factoren. Spoiler: ego’s van directieleden horen daar niet bij. De bedrijfsnaam zou ook nooit onderdeel moeten zijn van de onderhandelingen. Je naam is een van je belangrijkste verbindende factoren met klanten, medewerkers en andere stakeholders. Onderzoek daarnaar bepaalt de beste merknaam. Wat en hoe; daarover lees je meer in deze blog.

Lees verder