Bekijk case

Svedex

Svedex ontdekt wat ze in huis heeft tijdens employer branding traject

Expertise:

Employer branding

Svedex heeft flink wat in huis als werkgever. En draagt het uit.

Svedex Binnendeuren staat in de markt bekend als een betrouwbare partner, om haar Superlak® en de omvangrijke collectie waarmee ze voorop loopt als het gaat om innovatie en trends. Haar werknemers zien Svedex als een laagdrempelige organisatie, met veel aandacht voor wat je als werknemer wil en kan. En de stimulans om dat te bereiken. Dat - en meer - ontdekte onze opdrachtgever tijdens het employer branding traject dat ze met ons aangingen. As we speak wordt die boodschap eenduidig uitgerold over alle communicatie richting kandidaten, bureaus, studenten én huidige werknemers.  

Aantrekkelijk voor kandidaten én werknemers

Svedex - een langdurige relatie van Frappant - wil zichzelf regionaal als aantrekkelijke werkgever profileren, om op die manier een voorkeurspositie te behalen bij potentiële werknemers. Dat niet alleen: ook het nog meer gemotiveerd houden van huidige werknemers is voor Svedex ontzettend belangrijk. Want ze weten dondersgoed hoeveel waardevolle krachten ze al in huis hebben.

Employer branding traject

Om deze doelen te behalen, doorliep Svedex met ons een employer branding traject. In dit geval bestond dat uit:
 1. Merksessie
 2. Concurrentieanalyse
 3. Positionering en propositie
 4. Creatief concept
 5. Persona’s
 6. Employee journey
 7. Brand building en activation
Svedex is een lang gewaardeerde opdrachtgever van Frappant, die belangrijke strategische beslissingen al met ons heeft genomen. Dit traject was maatwerk. In onze whitepaper Employer branding beschrijven we álle stappen die je als werkgever doorloopt in een effectief employer branding traject. Download de whitepaper.

De interne merkcultuur van Svedex

Wat kenmerkt de merkcultuur van Svedex? Wat zijn de belangrijkste waarden? Waarom willen mensen zaken doen met dit bedrijf of er werken? Waar zijn werknemers trots op, wat maakt hun werk uniek? Om de onderscheidende factoren als werkgever inzichtelijk te krijgen, gingen we een merksessie aan met tien medewerkers van verschillende afdelingen. Tijdens die sessie werd de laagdrempeligheid van de organisatie opvallend hoog gewaardeerd, de trots die mensen voelen voor het hoogwaardige product dat ze maken en de state of the art techniek die ze gebruiken. Het gevoel dat telkens terugkwam in de sessie was dat er veel aandacht is voor wat je zelf wil en kunt. Hier wordt talent aangewakkerd en ontwikkeld. Als je ervoor aanstaat, kun je bij Svedex alles worden wat je wilt. Met concrete voorbeelden als bewijsvoering.

Je hebt meer in huis. Met Svedex

Wat we hoorden in de merksessies, toetsen we aan de concurrentieanalyse en toen kozen we positie. Vertaald naar een creatief concept luidt die: Je hebt meer in huis. Met Svedex. Een boodschap die alles in zich draagt waar Svedex voor staat. Als medewerker:
 • lever je een mooie bijdrage aan duizenden interieurs in Nederland en daarbuiten.
 • moet je wat in huis hebben en/of de drive om te leren
 • werk je in house met state of the art techniek én gedreven collega’s
 • kan je alles worden wat je wil, zo ver je wil en talent het toelaten
Het concept leent zich perfect voor branding en activation. Om te bouwen aan Svedex als die aantrekkelijke werkgever in het algemeen (mensen iets laten onthouden en laten doorvertellen) en voor het werven van kandidaten voor concrete vacatures (mensen iets laten doen). We gebruiken Je hebt meer in huis. Met Svedex (branding), en Wat heb jij in huis (activation van de doelgroep). Frappant Svedex creatief concept

De concrete waarde van persona’s

Om in kaart te brengen hoe die doelgroep er precies uitziet, hebben we persona’s ontwikkeld en visueel uitgewerkt tot een paspoort. Daarbij lag de focus minder op workskills en meer op drijfveren, karaktertrekken, social mediagebruik, hobby’s, etcetera. Immers: bij Svedex kijken ze niet alleen naar de kennis en ervaring die je al hebt, maar juist naar je talent en drive. We haalden input uit de sessies, maar ook uit de uitgebreide kennis die wij zelf hebben van Svedex en de mensen die er werken.

Voorbeeld: persona Erik Jan

Persona’s vormen een leidraad en belangrijke inspiratiebron bij het maken van effectieve content, het uitrollen van campagnes en het schrijven van vacatureteksten die raak schieten bij de doelgroep. Neem de persona Erik Jan met een profiel van technisch medewerker. Hij zoekt uitdaging in een baan, afwisseling, innovatie, vrijheid en een tof team. Hij loopt warm voor sportieve hobby’s maar is ook graag in zijn vrije tijd bezig met techniek. In uitingen ziet hij die techniek en mooie uitdagingen graag terug.

Concrete inzet

In het geval van een vacature die past bij het persona van Erik Jan, passen we content aan op zijn karakter. Dus de functieomschrijving steken we vooral in op de uitdagingen, afwisseling van taken en ontwikkelmogelijkheden. En daarbij plaatsen we veel beelden van de vooruitstrevende technische werkplaats bij Svedex, maar ook van het teamwork. Check hier een technische vacaturepagina op de werken-bij site van Svedex.

Balans in de teams

Om de juiste kandidaat aan te trekken voor de balans in de verschillende teams, brachten we in kaart welke persoonlijkheidstypes er op dit moment al bij Svedex werken. Per vacature bekijkt de HR-afdeling hoe de balans in het huidige team is en welke persoonlijkheidskenmerken nodig zijn om het team succesvol aan te vullen.

Aandacht voor de employee journey

Nu ze bij Svedex weten wat ze uniek maakt, wie ze zoeken en met welk verhaal zij deze doelgroep kunnen raken, kijken we naar de gehele reis die een (potentiële) collega aflegt. Van het eerste contactmoment tot ná een (eventuele) sollicitatie. Want elk touchpoint tussen de potentiële medewerker en het bedrijf moet kloppen: afgestemd op de boodschap die je als werkgever wilt uitdragen. Daarom is het in kaart brengen van de employee journey een belangrijk onderdeel van ons employer branding traject. Van alle mogelijke online en social kanalen, het parkeerterrein, pandaankleding en ontvangst tot krantenberichten, bedankmails, beursmaterialen en uiteraard de werken-bij site: alles wordt vernieuwd in de duidelijk herkenbare stijl. Er komen zelfs presentaties voor W&S bureaus, passende berichtgeving op Intranet en giveaways voor sollicitanten. Meer weten over hoe wij employer branding aanpakken? Wij delen graag onze kennis! Download nu onze whitepaper In 10 stappen sterke employer branding

Een boodschap over alle middelen

Als het gaat om uitingen, is de werken-bij-site de centrale hub. Praktisch alle communicatie leidt daar naar terug, zoals vacatures, social media campagnes en krantenberichten. We herschreven alle bestaande vacatures en stemden de teksten af op de ontwikkelde persona’s. Het Je hebt meer in huis. Met Svedex’-concept is door de gehele werken-bij-website voelbaar. Neem de interviews met medewerkers. De meeste gaan over de ontwikkeling die mensen doormaken of nog voor zich zien. Lees bijvoorbeeld: Ruben heeft meer in huis. Maar ook als iemand al veel in huis heeft en niet per se meer wil groeien, is er een mooie plek bij Svedex. En ook dan is het concept mooi toe te passen.  

Nieuwe beelden

Een nieuw concept vraagt meestal om nieuwe beelden. Wij verzorgden fotografie die past bij het concept.
 1. Van de mensen, die door een Svedex-gele gloed op de voorgrond komen te staan
 2. Van het hele bedrijf, als losse achtergronden (altijd alles te combineren)
 3. Van de state-of-the-art productiestraat

En nu uitrollen: brand building & activation

Inmiddels zijn we volop bezig met brand building & activation. We zorgen ervoor dat alle communicatie vanuit Svedex bijdraagt aan die ene belangrijke boodschap: als jij laat zien wat je in huis hebt, kan je worden wat je wil. Die boodschap tussen de oren krijgen is geen korte termijn project, maar een doorlopende strategie die er uiteindelijk voor zorgt dat de juiste mensen kiezen voor Svedex. En blijven. We maakten een content jaarplan voor werken-bij brand building, afgestemd en inhakend op corporate communicatie. Bovendien hebben we een maandelijks redactieoverleg; alles in samenwerking met Svedex. Daarin komen ook campagnes en acties voor activation aan bod. Zoals de Escape Room op de regionale Talententuin. Wat heb jij in huis? Ontdek je talent en ontsnap. Een mooie voorbeeld hoe een creatief concept kan worden vertaald naar super interactieve activation. De Escape Room heeft de hele dag vol gezeten… En uiteraard is van iedereen die ontsnapte een foto op de social kanalen gepost.

Niet vergeten wat je al in huis hebt!

De huidige medewerkers zijn onmisbaar voor Svedex. Ook aan hun behoud draagt dit employer branding traject bij. Ga maar na: als het bedrijf waarvoor je werkt continu positief in de schijnwerpers is, én eerlijk communiceert over de cultuur in jouw bedrijf, is switchen een stuk minder aantrekkelijk. We betrokken medewerkers bij het hele traject en verzorgden een de interne kickoff-campagne Wat hebben wij veel in huis. Posters overal in het pand, berichten op Intranet en iedereen kreeg een doosje petit fours mee naar huis voor Pasen. Je belangrijkste ambassadeurs verdienen extra aandacht. Zelf met je employer branding aan de slag? Download dan hier onze whitepaper In 10 stappen een sterke employer branding!  
Gerelateerde case

Treed binnen in de wereld van Svedex en dextüra

Dextüra had de nieuwe deurenserie Form fysiek op de BAU in München gelanceerd. Door corona liep dat anders. Dextüra koos voor een opvallend online event als alternatief.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Positionering bepaald? Bij het creatief concept wordt het pas echt leuk

Je bent aan de slag gegaan met je positionering, je merkidentiteit is helder en je hebt een belofte opgesteld. Tijd om van al die ingrediënten een creatief concept te brouwen.

Lees verder