Bekijk case

Svedex en dextüra

Treed binnen in de wereld van Svedex en dextüra

Expertise:

Creatief conceptWebsite

De stijlvolle koffiebox bevatte een QR-code waarmee mensen zich konden aanmelden voor het online event. We ontvingen bijna 200 aanmeldingen!

Wie is de opdrachtgever?

Svedex Binnendeuren (NL) en dextüra Innentürstysteme GmbH (DE) positioneren zich elk in hun eigen land als dé nummer 1 in afgelakte stijldeuren. Maike Derksen, marcom-specialist voor Svedex: “We staan in de markt bekend onze Superlak® en om de omvangrijke collectie waarmee we telkens aantonen dat we vooroplopen als het gaat om innovatie en trends.”

Wat was de vraag?

Aanleiding was de lancering van de nieuwe glas- en lijndeurenserie Form. Als Corona er niet was geweest, had dextüra Form fysiek op de BAU in München gelanceerd, de grootste bouwbeurs van Europa. “Passend bij de digitale lijn die we bij dextüra hebben ingezet, kozen we voor een opvallend online event als alternatief”, aldus Christi Dorrestijn, marcom-specialist voor o.a. dextüra. De productlancering moest bovendien onderdeel worden van een grotere campagne. Een wereld, waarin beide jaarrond merken niet alleen producten, maar ook hun merk en onderneming kunnen presenteren als één totale experience.

Aanpak van de creatie

Kom verder/Kommen Sie weiter. Zo luidt het thema dat we bedachten. Treed binnen en Ontdek de wereld van Svedex, of Entdecken Sie die Welt von dextüra. Christi: “In deze wereld word je als klant echt geholpen en hebben we oog voor duurzaamheid en vooruitgang die ertoe doet. Een thema dat perfect aansluit bij onze propositie.” Voor Kom verder maakten we een passend beeldmerk; een animatie van een wereldbol met diverse pijlers. https://kommensieweiter.de/ Kommen Sie weiter wordt nu geladen bij elke uiting waarbij dat passend is. De eerste actieve introductie was een stijlvolle koffiebox met smakelijke vulling, die in de eerste week van januari werd ontvangen door alle dextüra klanten. De boodschap: wij missen onze ontmoeting op de BAU: laten we elkaar online treffen. Scan de QR code en meld je aan voor een bijzonder online event. “We ontvingen bijna 200 aanmeldingen”, vertelt Christi.

Beelden Concept voor Form

Form is de eerste pijler onder het jaarthema Kom verder/Kommen Sie weiter. Voor deze nieuwe deurenserie ontwikkelden we het hele creatieve marketingconcept ‘Oog voor Elegantie. Liefde voor Licht’. Detail, minimalisme, perfectie, sfeer, transparantie en vakmanschap staan centraal. Daarbij kozen we voor lichte en zachte kleuren zoals ‘warm sand’, ‘afternoon sun’ en ‘soft snow’. De tone of voice? Rustig en helder. Lichte sfeerbeelden onderstrepen de elegantie, versterkt door het speciaal ontwikkelde beeldmerk voor de nieuwe deurenserie. Het creatief concept vormde de beeldende basis voor alle volgende uitingen én de online lancering van Form door dextüra.

Het resultaat

Een mooie mix van communicatiemiddelen vormt een effectieve campagne:

  • De Kommen Sie weiter koffiebox
  • Meerdere persberichten volgens huisstijl
  • Form teaserkaart
  • Form social media beelden
  • Form huisstijlmiddelen voor online event
  • Twee campagnewebsites voor Form (één DE, één NL)
  • Form productlanceringsbox (DE en NL)

Werd bezorgd bij zowel klanten als bij de pers op de dag van de lancering. Belanghebbenden werden van alle kanten verleid om de website te bezoeken en te zien what all the fuzz was about...

  • Form Waaier
  • Form Noviteitenbrochure

Verleidelijke videoteasers

In lijn met ons creatief concept voor Form maakte MAD een viertal stijlvolle video’s die we hebben gebruikt in e-letters, op de social kanalen en op de campagnewebsites als teasers en voor de lancering. Check ze hier.

Live online lancering

De online lancering vormde een grote primeur voor dextüra. In 3 verschillende online sessies van ongeveer een half uur tot drie kwartier, werd dan eindelijk de deurenserie onthuld waarvan iedereen in de campagne tot op dat moment slechts glimpen had opgevangen. In de Mediacows studio te Doetinchem was rondom de onthulling een talkshowsetting gerealiseerd, zodat dextüra direct informatie kon geven en live de vragen kon beantwoorden via de online chat veelvuldig binnenkwamen.

Meetbaar succes

Form werd enthousiast ontvangen, zo blijkt uit de evaluatie die Frappant namens dextüra hield. “Alle van de bijna honderd (!) online aanwezigen hebben aangegeven Form op te zullen nemen in hun showroom”, deelt Christi. Ook in Nederland ziet Svedex de eerste resultaten van de campagne. “Form wordt binnenkort opgenomen in de eerste showrooms en de bestellingen komen al binnen”, aldus Maike. Een succesvolle verkenning van een stijlvolle, nieuwe wereld. Moge er nog vele gezamenlijke expedities volgen ...

Gerelateerde case

Upgrade geeft merk Rots Bouw lef en herkenbaarheid

Een bedrijf met persoonlijkheid: zo omschrijven medewerkers en klanten van aannemer Rots Bouw dit familiebedrijf. Ze zijn dan wel niet de grootste, de projecten die ze het liefst realiseren zijn flinke uitdagingen. Die ze aangaan vol lef en vertrouwen in hun vakmanschap.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Positionering bepaald? Bij het creatief concept wordt het pas echt leuk

Je bent aan de slag gegaan met je positionering, je merkidentiteit is helder en je hebt een belofte opgesteld. Tijd om van al die ingrediënten een creatief concept te brouwen.

Lees verder