Overlayer

| Door Geesje Rietveld | Leestijd 4 minuten | 19-10-2022

Benthe maakt het graag bont

Als je niet gek durft te doen wordt het saai. Aldus Benthe, onze stagiaire Contentmanagement. (Amen, zeggen wij.) Dus gaat ze in het weekend los in de club of legt ze vastgebonden aan vrienden een hindernisparcours af. Ook struikelt ze regelmatig over haar eigen voeten, maar dat is meer een afwijking. Deze eerste maand bij Frappant was ze opvallend rustig. “Bij nieuwe mensen ben ik iets meer op m’n hoede.” Dus zodra Benthe het lekker bont en blauw maakt, weten wij dat ze helemaal op d’r gemak is. Dat zal niet lang meer duren, schat ze in.

Benthe (18) zit in het derde jaar van de studie Communicatie & Multimedia design aan de HAN in Arnhem, richting Business Media Design. Ze denkt liever na over welke boodschap ze wil overbrengen, waarom en hoe, dan puur over de vormgeving ervan. Vandaar haar stage Contentmanagement bij Frappant, die ze vond via SmartHub. “Ik was direct enthousiast. Het leek me een leuke club en heel divers qua werkzaamheden.”

Geen kleine klusjes

Die verwachting blijkt te kloppen. “Frappant bouwt merken van A tot Z. Ik krijg niet maar één taak of kleine klusjes: ik mag van alles doen.” In de maand dat Benthe nu bij ons is, heeft ze onder begeleiding een crossmediaal communicatieplan gemaakt en uitgerold – inclusief social posts, teksten, gedrukte middelen en een event – en is ze druk bezig een social mediaplan in elkaar te zetten voor een bekend merk. “Volgende week ga ik met Merle een creatief concept maken: echt heel gaaf.”

Kletskous in de dop

Benthe woont bij haar vader in Megchelen en haar moeder in Dinxperlo. Ze heeft een fijne band met haar oudere broer, jongere zusje en met haar stiefbroer en stiefzussen. Thuis is ze de kletskous, bij Frappant is ze nog wat rustiger. “Dat zal snel veranderen, zodra ik iedereen echt goed ken. Hoewel we bij Frappant wel allemaal lekker druk zijn, dus veel tijd om te kletsen is er niet. En toch neemt iedereen altijd de tijd om te vragen hoe het met je gaat, te wandelen na de lunch of je een complimentje te geven. Daar houd ik wel van.”

Stagiaire Benthe bij Frappant

Lieve Nikkie

Die complimentjes gaan niet alleen over hoe voortvarend Benthe haar opdrachten aanpakt, maar ook over haar kleding. “Ik HOUD van kleding. Vroeger had ik een account op Polyvore, een app waarin je outfits kan samenstellen en achtergronddesigns maken. Daar had ik altijd superveel likes. Maak daar trouwens maar ‘veel likes’ van, anders lacht m’n zusje me straks uit. (Te laat, red.) Eigenlijk zou ik best een eigen kledingmerk willen. Niet hele dagen kleding ontwerpen, maar vooral ook het bedrijf runnen. Creatief en commercieel bezig zijn, leidinggeven, knopen doorhakken.” Een soort Nikkie Plessen dus. Maar dan met stijlvolle kleding en een lief karakter, aldus Benthe. 😊

Ouwe-lullen-kroeg

Als ze de tijd heeft, is Benthe thuis ook graag creatief bezig. “Op dit moment beschilder ik een tas. Gewoon voor de lol.” In het weekend gaat ze het liefst naar de club met vrienden. “In mijn omgeving heb je vooral ouwe-lullen-kroegen; niks voor mij. Ik wil sowieso dansen, echt even los. Beetje gek mag wel. Tamme types die niet op durven vallen vind ik saai.”

Spierpijn

Van dansen en gek doen wordt ze niet fit genoeg, dus is Benthe veel in de sportschool te vinden. En vanaf dag één doet ze fanatiek mee met de Frappante Bootcamp elke maandagmiddag. “Dat schept wel een band. Net als het gezamenlijk klagen over spierpijn op dinsdag”, lacht ze.

Snoekduiken

Over pijn gesproken: als Benthe binnenkort op haar gemak al kletsend door het voormalige zwembad loopt, kunnen we haar nog wel eens een snoekduik zien maken. “Ik ben echt een enorme kluns. Van kinds af aan val ik veel. Altijd onder de blauwe plekken, soms weet ik niet eens waarvan. Laatst deed ik met vrienden mee aan de Heurnse Slag, allemaal spellen doen. Moest ik vastgebonden aan een vriendin een parcours afleggen over hindernissen. Gelukkig zijn er geen beelden van: dat werd ‘m niet. Maar ik heb wel enorm gelachen.”

‘Let op het afstapje’

Benthe en Frappant? Dát wordt ‘m wel. Ondanks alle risicovolle afstapjes en trappen in ons speelse pand. We zullen goed op je letten, Benthe. En onze BHV’ers Foeke en Ben hebben binnenkort weer opfriscursus. Kump goe.

Ook interessant

Gerelateerde case

EVY: een product(lancering) van wereldklasse

Van een campagneconcept naar een lanceringsevent dat stof deed opwaaien! Meer weten over dit project? Lees de hele case!

Lees verder
Gerelateerd artikel

Antwoorden pay-off voorbeelden

Benieuwd hoeveel je er goed had? Je ziet het hier.

Lees verder
Meer informatie?

Bel of mail ons! Vinden we leuk.