Overlayer

Brand building | Door Marloes van Londen | Leestijd 4 minuten | 22-08-2016

Coolblue doet alles voor een glimlach van medewerkers

Trotse medewerkers, wie wil dat nou niet? Goed gemotiveerde medewerkers brengen sfeer in het bedrijf, zetten zich voor 100% in en zijn de beste reclame voor je bedrijf. Da’s fijn, maar hoe realiseer je die trotse medewerkers en wat moet je er als bedrijf voor doen? Een goed voorbeeld is Coolblue, want zoals het merk zelf zegt, doen zij alles voor een glimlach. En die glimlach zie je overal terug, bij de medewerkers, de sfeer die Coolblue uitstraalt en de manier waarop het publiek het merk ziet.

Coolblue

Coolblue is in 1999 begonnen als een studentenbedrijf. Ondertussen is het uitgegroeid tot een webwinkel met meer dan 317 specialistische webshops en 7 fysieke winkels. Een professionele club met een haast obsessieve focus op klanttevredenheid. Dat trekt ambitieuze, ondernemende mensen. Elk jaar verwelkomt Coolblue veel nieuwe collega’s. En dan is één ding heel belangrijk: dat iedereen de cultuur omarmt, het merk snapt en het concept kan uitdragen. Gewoon verwonderen. Op basis van 4 kernwaarden: eigenzinnig, vrienden, flexibel en gewoon doen.
Coolblue Schema

Alles voor een glimlach

De missie van Coolblue dus. Alles voor een glimlach. Niet alleen extern, maar ook zeker intern. Dagelijks werken er meer dan 1500 Coolblue’ers om die glimlach op het gezicht van elke klant te toveren. Doen zij dan echt alles? Nou ja, eerlijk is eerlijk, Coolblue doet wel heel veel. Zo hebben zij niet alleen het service design hierop ingesteld – zoals de supersnelle levering – maar toveren de mensen zelf, Coolblue’ers in hart en nieren – deze glimlach op je gezicht. Zo zijn er productfilmpjes waarbij Coolblue’ers zelf de producten toelichten, testen en jou laten meegenieten, kun je via Facebook live vragen stellen, bijvoorbeeld over fotocamera’s en heb je bij elke bestelling zelfs een personal touch bij je bestelling zitten. En die creativiteit levert de merkwerkers dan ook weer een glimlach op hun gezicht op.
Coolblue

Creativiteit voor en door medewerkers

Je kunt zeggen dat je iets doet, maar het laten zien werkt sinds jaar en dag toch echt veel beter. En dat doet Coolblue tot in de puntjes:
  • Het personeel krijgt iedere maand het salaris van de verloningskoning op zijn bank. Ronald is daadwerkelijk dé man die het regelt. Check zijn LinkedIn maar eens 😉
Coolblue Dik Verdiend
  • Coolblue groeit, en hard. Zo zijn er tal van vacatures, maar hoe trek je nu de juiste mensen aan? Coolblue zorgt ook hierbij voor een glimlach. De cultuur staat als een huis en wat is er geloofwaardiger dan mensen die op dit moment in de huidige functie zitten, aan het woord te laten?
  • Oma-dag bij Coolblue. Naast tal van productfilmpjes worden er ook vaak ludieke filmpjes gemaakt. Waaronder de oma-dag filmpjes. Waarbij oma mag skydiven en de Himalaya bezoekt. Glimlach bij oma, klant, lol op de werkvloer én het ludiek presenteren van een product. Missie: Geslaagd!

Pakketpret

Niet alleen maakt Coolblue het mogelijk voor haar medewerkers om hun creativiteit te uiten, maar nodigt zij ook haar klanten uit om daaraan bij te dragen. Zo kun je kans maken op een waardebon van € 100,- als je laat zien wat jij van je Coolblue doos hebt gemaakt. Slim! Coolblue luistert naar haar klanten, krijgt creatieve content, en creëert – wederom – die glimlach..
Coolblue Pretpakket

Creativiteit loont

Door de funfactor toe te voegen en daarmee de creativiteit van je medewerkers te motiveren en hen de vrijheid te geven, komt het je merk ten goede. Het ademt positiviteit uit en laat je merk creativiteit uitstralen, zonder dat hem dat per definitie in concrete middelen zit. Humor, kleine attenties, laten zien dat ideeën en innovatieve stappen gewaardeerd worden – daar zit het ‘m in.

Ook interessant

Gerelateerde case

De oproep van Meld.Online Discriminatie: Houd het net voor iedereen

Duidelijke naam. Scherpe positionering. Een nieuwe visuele identiteit én een holy-sh*t-die-komt-binnen-campagnevideo op grote NS-stations in Nederland. Voor Meld.Online Discriminatie maakten we de boodschap duidelijk: houd het net voor iedereen.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Marketing is serious business. Als je het Joost vraagt

Vanwege het hoge gehalte gebral – ‘Ik begrijp dat niet’ – is stappen niet aan hem besteed. Wie met Joost (20) praat, kan denken dat hij acht jaar ouder is.

Lees verder