Overlayer

Nieuws | Door Geesje Rietveld | Leestijd 1 minuten | 10-08-2021

Guus zet de lijnen uit

Hard op zoek naar iets nieuws was ‘ie niet per se. Hij dacht er zelfs even over om uit de bureauwereld te stappen en als brand manager aan de slag te gaan. Tót een kopje koffie bij Frappant alles veranderde. Guus: “Hoe ik over merken denk en wat ik het liefste doe, strookt heel erg met hoe Frappant werkt.” En dus werd Guus – 42-jarige Hengeloër (O), vader van twee meiden en fanatiek handballer – onze kersverse Creatief Strateeg. Hij duikt zowel in het strategische voorwerk als in de visuele vertaling ervan.
Guus was zo’n leerling die ‘tekenen’ antwoordde als hem werd gevraagd naar zijn lievelingsvak op de middelbare school. “Maar wat moet je daar in godsnaam mee?” vroeg ‘ie zich destijds af. Inmiddels heeft Guus daar wel een antwoord op. De kunstacademie volgen, bijvoorbeeld. “Toen kwam het grafische vak in beeld en zo ben ik het wereldje ingerold. Eerst hield ik me bezig met design, later ook met het bouwen aan merken. Conceptueel nadenken en de merkstrategie combineren met art direction; dat vind ik tof.”

Teamplayer en spelverdeler

De kleurpotloden en schetsblokken namen in Guus’ jonge jaren niet ál zijn vrije tijd in beslag. Sinds zijn zesde is hij namelijk ook fanatiek handballer. Twintig jaar lang speelde hij in het eerste team, inmiddels is het niveau een tikje teruggeschroefd. “Want mannen van 40+ raken nu eenmaal sneller geblesseerd,” zo licht hij toe. Daarbij: de fun tijdens de derde helft is minstens zo belangrijk. Snappen wij, Guus. Als midspeler zet hij tijdens een handbalwedstrijd de lijnen uit. “Ik verdeel het spel, roep een systeem en dan weet de rest wat er moet gebeuren om te scoren.” Of dat in zijn functie als creatief bij Frappant ook zo zal gaan? Wel als je kijkt naar de teamprestaties die Guus met zijn nieuwe collega’s wil neerzetten. “Ik wil samen met Frappant opdrachtgevers zo goed mogelijk helpen om het maximale uit het merk te halen. Iedereen voegt zijn eigen meerwaarde toe om te excelleren als team. Dat is juist wat ons vak zo mooi maakt.”

De overeenkomst tussen een handbalsysteem en klanttraject

De kick van een werkend handbalsysteem waar een doelpunt uit voortvloeit, is voor Guus vergelijkbaar met het presenteren van een geslaagd concept voor een klant. “Het proces begint al bij de klant aan tafel. Daar peuter je informatie los, hoor je de verhalen aan, bepaal je wat de doelstellingen zijn en wat daarvoor moet gebeuren. Samen met een team ga je daar over nadenken en er vervolgens mee aan de slag. En als er dan iets heel tofs ontstaat, je presenteert het, de klant is helemaal happy, snapt precies wat je voor ogen hebt én de beoogde resultaten worden behaald; dan is mijn werk als Creatief Strateeg geslaagd.”

Keuzes maken, prioriteiten stellen

Of er nog dingen zijn die weinig mensen weten van Guus? “Mijn dochter vindt dat ik goed kan fluiten, maar dat slaat nergens op.” Wat wél ergens op slaat – of sloeg, eigenlijk – zijn de drumstokken van Guus. Want dat hij er in zijn tienerjaren lustig op los drumde is bij de meeste mensen niet bekend. “Ik volgde drumles en had een drumstel thuis staan waar ik lekker op kon rammen. Muzikaal ben ik nog steeds, maar ik doe er niks meer mee. Als je een mooie baan hebt, een gezin met twee dochters van 5 en 2, en je wilt ’s avonds nog even sporten, dan blijft er gewoon niet veel tijd meer over.”

De wereld rond

En als je Guus’ reisplannen hoort al helemáál niet. Samen met zijn vriendin Patricia zag hij al veel van de wereld. Een kleine greep: Bolivia, Peru, Thailand, Oost- en West-Amerika, Zuid-Afrika, Canada… “Het leukste vind ik dat elk land weer anders is. Ik kan daarom niet echt een hoogtepunt noemen, heb ook geen favoriet. Ik zou niet snel naar een land gaan waar ik al geweest ben, maar gelukkig hebben we nog een mooi wensenlijstje.” Zoals een rondreis, met dochters, in een exotisch land naar keuze. Rugzak om en gaan. Of misschien wel een auto huren op locatie. “De invulling zien we dan wel weer. Maar zo’n rondreis maken met zijn vieren zouden we heel graag willen.” Alvast een goede reis Guus – en voor nu van harte welkom in het mooie Aalten!

Ook interessant

Gerelateerde case

APPO. Met recht dé apotheek van nu

‘We zijn live! APPO, de apotheek van nu, is een feit. Wij willen medicatie nog makkelijker voor je maken. Lees de hele case.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Alleen relevante merken bereiken succesvol hun doelgroep – Zo word jij er ook één!

Op het raakvlak tussen wat jij te vertellen hebt en wat je klant horen wil, ligt jouw relevantie. Inzicht in die overlap is essentieel om zinvol en doelgericht te kunnen communiceren en je doelgroep te bereiken en boeien.

Lees verder
Meer informatie?

Bel of mail ons! Vinden we leuk.