Overlayer

Activation | Door Geesje Rietveld | Leestijd 3 minuten | 22-10-2019

LEKKER SCHREEUWEN OP CAPSLOCKDAY

HET IS VANDAAG INTERNATIONALE CAPS LOCK DAY, EEN DAG DIE IN 2000 IN HET LEVEN IS GEROEPEN DOOR SOFTWAREONTWIKKELAAR DEREK ARNOLD (DIE NAAM MAG JE METEEN WEER VERGETEN). HIJ DEED DIT OVERIGENS NIET MET DE BEDOELING HET BESTAAN ERVAN TE VIEREN, INTEGENDEEL! DE BEDENKER WAS NAMELIJK HELEMAAL KLAAR MET HET (OVERMATIGE) GEBRUIK VAN DE CAPS LOCK. GELUKKIG HEEFT DIT HET VOORTBESTAAN VAN DE VEELAL GEHEKELDE TOETS NIET IN DE WEG GESTAAN EN IS HIJ NOG STEEDS, SOMS ZELFS VOORZIEN VAN VERLICHTING, AANWEZIG OP ONS TOESTENBORD. STERKER NOG, ELK JAAR OP 22 OKTOBER KRIJG JE DE KANS OM MENSEN COMPLEET GELEGITIMEERD HET BLOED ONDER DE NAGELS VANDAAN TE HALEN. EN DAT DOEN WIJ DUS OOK! (VIND JE AL DAT WE NIET ZO MOETEN SCHREEUWEN? WE GAAN TOCH NOG EVEN DOOR…)

CAPS LOCK FOR THE WIN

WE GAAN EERST EVEN TERUG IN DE TIJD. WAAROM IS DIE VERREKTE KNOP EIGENLIJK UITGEVONDEN? IN EERSTE INSTANTIE WERD DE CAPS LOCK (WAT EEN AFKORTING IS VOOR CAPITALS LOCK) IN HET LEVEN GEROEPEN OM HET TYPEN MET/IN HOOFDLETTERS GEMAKKELIJKER TE MAKEN. DOOR HET INDRUKKEN VAN DE SHIFT-KNOP VERANDEREN NAMELIJK OOK ALLE CIJFERS EN LEESTEKENS, WAT VEELAL NIET DE BEDOELING WAS. VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING WAS DE CAPS LOCK EEN MOOIE BIJKOMSTIGHEID. ZIJ KONDEN OP DIE MANIER DE LETTERS BETER LEZEN EN VOOR SOMMIGEN VAN HEN WAS HET MAKKELIJKER TYPEN OP DE TYPMACHINE. JA, ZÓ LANG BESTAAT DE FUNCTIE DUS AL 😉

WAT IS DAT TOCH?

MAAR WAAROM ERGEREN MENSEN ZICH TOCH ZO AAN HET CAPS LOCK GEBRUIK? WAAROM RAKEN WE GEFRUSTREERD WANNEER IEMAND UITSLUITEND HOOFDLETTERS GEBRUIKT? WE ERVAREN HET ALS SCHREEUWEN. EN WE HOUDEN ER DOORGAANS NIET VAN ALS ER TEGEN ONS WORDT GESCHREEUWD. DAT BENOEMDE MERLE ONLANGS NOG IN HAAR BLOG OVER FONTS. ZIJ WERD OOK BANG VAN HOOFDLETTERGEBRUIK, WANT WE ASSOCIËREN HET MET BOOSHEID EN ONMACHT. VINDEN WE NIET LEUK. HOUDEN WE NIET VAN.

WEL OF NIET DOEN?

VANDAAG HEBBEN WE TWEE OPTIES VOOR JE: DOE HET WEL OF JUIST NIET, MAAR WEES CONSEQUENT. WIJ KIEZEN ERVOOR OM CAPS LOCK WEL TE GEBRUIKEN, DE HELE DAG. OMDAT HET KAN. DIE EINDELOZE SERIE HOOFDLETTERS. HET IS BLOEDIRRITANT. EVENALS HET FEIT DAT DE CAPS LOCK TOETS ZELF NIET EENS IN CAPS LOCK IS! (JE KEEK HÈ…)

ALLEEN OP CAPS LOCK DAY

TOT SLOT HEBBEN WE 5 LEUKE SITUATIES VOOR JE VERZAMELD, ZODAT JE IN DE TOEKOMST WEL DRIE KEER NADENKT VOORDAT JE DE FUNCTIE WEER GEBRUIKT. 1: LEG WEL EVEN UIT DAT HET VANDAAG CAPS LOCK DAY IS…

2: VERGEET NIET JE CAPSLOCK UIT TE ZETTEN VOORDAT JE GAAT INLOGGEN…

3: NEEM JEZELF EN DIT BERICHT VANDAAG VOORAL NIET TE SERIEUS…

4: ZO MOET HET DUS SOWIESO NIET…

5: Oké, dan zullen we nu weer normaal doen!

Ook interessant

Gerelateerde case

Hoe we met Nedap van een familiedag een onvergetelijke beleving maakten

Zo’n opdracht waarvan je meteen rechtop gaat zitten: Expeditie Nedap is er één van. Een evenement met een onvergetelijke beleving. Het doel? Het onderstrepen van de collectieve trots en nóg meer betrokkenheid. Niet voor meer naamsbekendheid of nieuwe klanten, maar voor eigen medewerkers, vrienden en familie. Daar schakelde Nedap onze hulp voor in.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Nudging: beïnvloeding van onbewust gedrag

Lees verder