Nedap

Hoe we met Nedap van een familiedag een onvergetelijke beleving maakten

Zo’n opdracht waarvan je meteen rechtop gaat zitten: Expeditie Nedap is er één van. Een evenement met een onvergetelijke beleving. Het doel? Het onderstrepen van de collectieve trots en nóg meer betrokkenheid. Niet voor meer naamsbekendheid of nieuwe klanten, maar voor eigen medewerkers, vrienden en familie. Daar schakelde Nedap onze hulp voor in. 

CoördinatieCreatief conceptCreativiteitEventMultimedia

Samen één Nedap 

Als innovatief technologiebedrijf is Nedap werkzaam in uiteenlopende branches, waarbij verschillende marktgroepen ieder hun eigen rol vervullen in het ontwikkelen en vermarkten van hard- en softwareoplossingen. Meerdere marktgroepen, maar toch één organisatie. Dat is vanzelfsprekend voor Nedap, maar hoe maak je dat tastbaar aan de omgeving van je werknemers? Samen met het team van Nedap kwamen we tot een spraakmakende oplossing.  

Welcome to the jungle 

Nedap houdt niet van half werk. Dus als het idee wordt opgevat om een memorabel evenement te organiseren, dan gaan ze daar vól voor. Een mindset waar we ons helemaal in kunnen vinden, dus ook wij doken er head first in! Het creatieve team van Nedap had met een brainstorm al het nodige voorwerk gedaan. Dit vormde de contouren voor de verdere uitwerking en het tot leven brengen van dit grootse event: Expeditie Nedap! Ons team ontwikkelde de contouren verder uit tot een krachtig eventconcept, bestaande uit meerdere visuele, tekstuele en fysieke bouwstenen.  

Een evenement draait om beleving. Dus wilden we zoveel mogelijk zintuigen prikkelen en een echte driedimensionale experience neerzetten. Het expeditie-thema diepten we maximaal uit: het Groenlose Nedap hoofdkantoor en het omliggende terrein werd in no-time omgetoverd tot een complete junglebeleving. Expeditie Robinson is er niks bij!

We ontwikkelden verschillende animaties die de thematiek en sfeer extra kracht bij zetten. Met grote wandprojecties en via meerdere schermen in het hele pand versterkten ze de beleving.

De reis begint thuis al

Ken je die voorpret als je met vakantieplannen bezig bent? Die beleving wilden we de duizenden (!) genodigden ook geven. Dus ontwikkelden we een opvallende uitnodiging in de vorm van een box met daarin een paspoort en tickets voor deze unieke reis. Deze uitingen werden uiteraard vormgegeven in de speciale Expeditie Nedap-stijl, zodat er al een tipje van de sluier werd opgelicht zonder te veel te verklappen. 

DSC01486 Copy
DSC01496

Op ontdekkingstocht bij Nedap

Via bewegwijzering rond de locatie werd de grote toestroom van bezoekers in goede banen geleid. De beleving van Expeditie Nedap begon al rond de entree, waar met verschillende attributen en aankleding een voorproefje werd gegeven over wat de bezoekers binnen konden verwachten. In het pand werden bezoekers, gewapend met een schatkaart, via een route door de jungle meegenomen op een ontdekkingstocht door Nedap en haar zeven marktgroepen.  

Zoveel te doen

De marktgroepen kregen zelf de verantwoordelijkheid voor het organiseren van avontuurlijke activiteiten. Dit bracht natuurlijk een extra uitdaging met zich mee: om ervoor te zorgen dat alles in één lijn met het thema bleef was strakke communicatie met alle partijen cruciaal. 

Aan creativiteit bleek binnen Nedap geen gebrek! Zo konden de bezoekers abseilen bij de marktgroep Healthcare en regelde Identification Systems een racesimulator. Retail liet bezoekers hun beveiligingstechnieken testen met het winkeldief-spel. Bij Security Management ontwikkelde het team het spel “Kraak de kluis” en zo was er nog veel meer te doen voor de bezoekers van alle leeftijden. Voor de jonge bezoekers waren er buttons te verdienen op de hele route, die op de speciale expeditie-sjerp gespeld konden worden. Zo werden spelenderwijs de verschillende merkwaarden van Nedap bij elkaar gespaard.  Voor meerdere marktgroepen ontwikkelden we bovendien de animaties.

Organisatorisch huzarenstukje

De realisatie van dit evenement was niet alleen een creatieve, maar ook een organisatorische en logistieke operatie. De werkgroep van Nedap en ons projectteam sloegen de handen ineen om dit tot een succes te maken. Verschillende specialistische leveranciers werden aan elkaar gekoppeld om in een zo kort mogelijke aanlooptijd het kantoor en de omliggende terreinen om te bouwen tot Expeditie Nedap. Denk aan een specialist in AV (audio/video), Een verhuurder van (hónderden) grote planten, producenten van doeken, wanden en ander druk- en printwerk en nog vele anderen. Zelfs de lokale scouting werd opgetrommeld om een heuse touwbrug over de Koi-vijver te bouwen. 

De strakke planning en nauwe afstemming tussen deze partijen werd door het team van Nedap in goede banen geleid, waarbij we onze ondersteuning op meerdere vlakken gaven. 

Een onvergetelijke dag

Het werd een onvergetelijke ervaring met veel impact. Er kwamen ruim 4.000 Nedappers, familieleden en vrienden naar Groenlo om samen te beleven wat het mooie werk van dit innovatieve Nederlandse bedrijf inhoudt voor de wereld. Zo droeg het bij aan de collectieve trots van de Nedappers en realiseerde het meer bekendheid en begrip onder de omgeving van medewerkers.  

Het was voor Nedap én voor ons een project om nooit te vergeten. 

Wij werkten aan deze opdracht. Meer informatie?

Bel of mail ons! Vinden we leuk.

Gerelateerde case

Creatief concept jaarverslag voor hightech bedrijf

Nedap is een wereldwijd opererend hightech bedrijf met meer dan achthonderd medewerkers. We ontwikkelden een concept zowel in gedrukte vorm als digitaal.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Een originele marketingstunt door guerilla marketing

De traditionele manier van marketing staat steeds meer onder druk. De merken in deze blog haalden daarom de gekste capriolen uit. En met groot succes! De te gekke marketingstunts zorgden voor meer ophef dan de opdrachtgever had durven dromen.

Lees verder