Overlayer

| Door Geesje Rietveld | Leestijd 4 minuten | 6-10-2022

Meetbaarheid en een leeg aanrecht; Juul weet wat feesten is

Juul van Schaick, broer van onze voormalige en zeer gewaardeerde stagiaire Milou, werd door zijn zus besmet met het Frappant-virus. Hij loopt nu vijf maanden een stage online marketing. “Meetbare marketing is helemaal in mijn straatje.” Waar hij nog meer blij van wordt? Een goed feest, schaamteloze dansjes maken, flauwe voetbalhumor en het opruimen van een aanrecht. Kortom: wij zien alleen maar potentie.

Juul woont niet op kamers. En dat is maar goed ook, schat hij in. “Zo kan ik me focussen op m’n studie. Ik kan wel afgeleid raken door te veel feestjes en gezelligheid.” Dus woont hij met zijn ouders en zus Milou in Lichtenvoorde en reist hij op en neer naar het Saxion in Enschede waar hij inmiddels in zijn vierde jaar Commerciële Economie zit. Maar in het weekend gaat ‘ie los. Het liefst gewoon in zijn dorp, met zijn vriendengroep die maar liefst 13 leden telt. “Ik ken ze van de basisschool en voetbal. Supergezellig.”

Niet stijlvol, wel vermakelijk

Met een drankje op wil Juul nog wel eens een dansje maken. “Dat verbaast mensen, want ik ben niet per se een extraverte jongen. Het ziet er dan ook niet heel stijlvol uit, maar ik vermaak me prima.” Hij kan ook die vriend zijn die even een rondje gaat lopen en die je pas weer terugziet als de lichten aangaan. “Ik verdwaal graag in gekke gesprekken met mensen die ik amper ken. Op festivals kan ik ook gaan zwerven. Heerlijk.” En op maandag gaat hij weer gedisciplineerd aan de studie. Of stage in dit geval.

‘Ping-momentjes’

Hij koos aanvankelijk voor marketing dankzij twee docenten aan het Graafschap College met aanstekelijk enthousiasme. “Ik ken nog weinig docenten bij naam, behalve zij. Gerard Durinck en Suzanne Jansen. Hun lessen vond ik boeiend, en dat was een uitzondering. Alleen al de basisbeginselen en hoe ze die koppelden aan voorbeelden uit het bedrijfsleven. Ik had heel vaak zo’n ‘ping- momentje’: Ah, dus zó doen ze dat!” Juul koos uiteindelijk de richting Online Marketing en loopt nu stage bij onze Rico. “Ik vind het creatieve minder interessant en loop juist helemaal warm voor de ‘harde’ kant van marketing. Het meetbaar maken van gedrag en hoe je dat kan beïnvloeden om je conversie te verbeteren. Die mix van psychologie, visualisatie, meten en analyse vind ik echt heel gaaf.”
Blog Juul van Schaick

Meemaken

Omdat hij op school alleen werkte aan fictieve projecten, vindt Juul het mooi dat het nu ‘voor het echie’ is. “Wat we meten, hoe we bijsturen; het is écht. Dat maakt het natuurlijk veel mooier.” Deze maanden wil hij niet alleen alles leren van Rico over online marketing, maar ook van Rik en David over strategie. “Goede strategie maakt online marketing veel effectiever.” Ook wil hij leren plannen en prioriteren en gaat hij bij ons aan allerlei verschillende bedrijven en sectoren ruiken. “Werken voor de bouw is waarschijnlijk heel anders dan voor zorgorganisaties. Hier kan ik het allemaal meemaken.”

Bruikbare gedachten

Juul heeft ook een persoonlijker leerdoel. “Ik wil beter leren communiceren, zowel intern als extern. Omdat ik niet heel extravert ben, heb ik nogal eens de neiging om te twijfelen of een gedachte wel bruikbaar is, of waardevol. Die blijft dan te lang hangen in mijn hoofd, en soms spreek ik het nooit uit. Achteraf is dat vaak jammer. Gelukkig word ik opener naarmate ik mensen beter ken.” Wat betreft externe communicatie wil hij leren een bedrijf te vertegenwoordigen. “Sales triggert me, maar koud iemand opbellen vind ik lastig.” Gelukkig hoeft dat met slimme online marketing ook niet, Juul.

Grove humor, nette jongen

Hoe Juul verder in elkaar steekt? Hij kan het hardst lachen om goedvertelde anekdotes en ongecompliceerde voetbalhumor. “Beetje grof mag best”, geeft hij toe. Hij kan wekelijks z’n hart ophalen in zijn vriendenteam. “5e klasse. Niet te veel van verwachten”, lacht hij. Ten slotte mag gezegd worden dat Juul een hele nette jongen is. “Een rommelige ruimte maakt me onrustig. Een aanrecht bijvoorbeeld moet leeg en schoon zijn. Mijn vrienden zeggen dat ik smetvrees heb, maar dat is onzin: ik houd er gewoon van als alles opgeruimd is.” Pech voor Juul; zijn vriendin Jill (je verzint het niet) is niet de netste. “Haar moet ik nog wel wat aanscherpen voordat we samen kunnen wonen”, grijnst hij. “Of ik moet het los zien te laten.” Weet je wat? Je mag de komende maanden ons afwas-bordje wel lenen, Juul. Bij ons is toch geen gedragsverandering meetbaar. En wij hebben nu jou. 😊

 

Ook interessant

Gerelateerde case

Fusie maakt één sterk merk

Het gebeurt niet vaak dat bedrijven bereid zijn de handen ineen te slaan met een concurrent om voor hun doelgroep echt het verschil te kunnen maken. En je moet maar afscheid durven nemen van je – in de markt bekende – merknaam om samen een krachtige, frisse start te maken. Promedico en Omnihis lieten hun ego’s en angsten geen rol spelen in hun fusie. Noch in het merktraject dat ze met ons aangingen. En dat werkte perfect.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Slimme merkarchitectuur bouwen? Drie voorbeelden

Een goede merkarchitectuur bouwen: wat betekent dat nu concreet? We laten het je zien aan de hand van drie praktijkvoorbeelden uit eigen koker.

Lees verder
Meer informatie?

Bel of mail ons! Vinden we leuk.