Bekijk case

Nedap

Brand portal maakt merkconsistentie mogelijk

Expertise:

Brand buildingDesignWebsite

Over Nedap

Nedap is een wereldwijd opererend hightech bedrijf met meer dan achthonderd medewerkers. Met ontwikkelingen die variëren van technologische oplossingen voor de Nederlandse zorgmarkt, tot innovaties voor de agrarische sector in onder andere de VS en China, helpt Nedap het succes en werkplezier van professionals te vergroten.

De vraag

De overkoepelende afdeling Corporate Communications zorgt ervoor dat de zeven zelfstandig opererende business units binnen Nedap, met behoud van hun autonomie toch een overeenkomstige tone of voice en uitstraling hanteren. De vraag aan Frappant: help ons met een alternatief voor en uitbreiding van onze digitale brandguide, zodat we het medewerkers en partners gemakkelijk maken de huisstijl van Nedap consistent toe te passen.

De aanpak

Samen brachten we de behoeften en benodigdheden in kaart. Hoe borgen we consistente communicatie vanuit het merk? Welke tools zijn nodig om dit voor alle betrokkenen zo gemakkelijk mogelijk te maken? Welke uitdagingen en grenzen zijn er? Uit die verkenning kwam uiteindelijk de ontwikkeling van een brand portal op maat voort.

Het resultaat

Met de uitgebreide custom made brand portal faciliteren we zowel medewerkers als partners bij consistent communiceren namens het merk Nedap. Omdat we het brand portal in eigen beheer hebben ontwikkeld, kunnen we gemakkelijk functionaliteiten toevoegen. Handig, want er ontstaan doorlopend nieuwe behoeften en ontwikkelingen binnen dit innoverende high tech merk.…

Complete omschrijvingLees de complete case

Consistent brand management dankzij custom made brand portal

Zeg je innovatie, dan zeg je Nedap. Het hoofdkantoor van het wereldwijd opererende bedrijf zit in Groenlo. Daarnaast heeft deze hightech speler vestigingen in Europa, Azië, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten. Met ontwikkelingen die variëren van technologische oplossingen voor de Nederlandse zorgmarkt, tot innovaties voor de agrarische sector in onder andere de de VS en China, helpt Nedap het succes en werkplezier van professionals te vergroten.

7 autonome marktgroepen, 1 consistent merk

De 7 afzonderlijke markgroepen binnen Nedap bedienen elk hun eigen markt. Ze werken autonoom en verzorgen hun eigen marketing, maar wel vanuit hetzelfde overkoepelende merk: Nedap. Team Corporate Communications faciliteert de marktgroepen waar het gaat om het borgen van consistentie in de communicatieuitingen. Frappant werkt al enkele jaren samen met hen om het merk op de juiste wijze tot uiting te laten komen in verschillende projecten.

Merkconsistentie dankzij brand portal

Hoe zorg je ervoor dat je met 7 zelfstandig opererende marktgroepen toch als één merk naar buiten treedt? Inconsistente marketing doet immers afbreuk aan je merk. Om dat te voorkomen heb je een goede brand portal nodig. Een brand portal kun je zien als een gebruiksvriendelijk online huisstijlhandboek dat 24/7 beschikbaar is. Het doel: het voor internen én externen zo gemakkelijk mogelijk maken om altijd met de juiste informatie, kaders en merkelementen te kunnen werken. Onmisbaar voor een goede merkconsistentie!

Custom made brand portal voor Nedap

Om de merkconsistentie te borgen had team Corporate Communications al een eigen platform ontwikkeld, een online omgeving waar diverse brand codes van Nedap te vinden zijn. Dit platform was echter slechts door een beperkt groepje mensen te onderhouden en bewerken en dat was onvoldoende efficiënt. Daarnaast was er behoefte aan uitbreiding van het platform. Daarvoor werd Frappant ingeschakeld.

We dachten mee over het alternatief/verlengstuk dat we voor Nedap konden ontwikkelen. Zo ontstond er een gebruiks- en beheerdersvriendelijk brand portal, custom made en volledig Nedap branded. Een platform dat niet alleen gemakkelijk in gebruik is voor eigen mensen, maar ook te allen tijde beschikbaar is voor externe leveranciers: brandguide.nedap.com.

Specifieke wensen? Geen probleem

Het brand portal is meer dan een ‘platte’ vertoning van de huisstijlelementen van Nedap. Op basis van de specifieke wensen ontwikkelden we verschillende tools die het onder meer mogelijk maken om logo’s en briefings met een paar klikken te verzamelen en te downloaden via een handig ‘winkelmandje’, om met de materialen in een ander (design)programma verder te werken. Ook is het mogelijk om eenvoudig kleurcodes te kopiëren.

Kortom: met deze brand portal hebben we een uiterst gebruiksvriendelijke tool ontwikkeld, die het voor iedereen die ermee werkt makkelijk maakt om het merk Nedap consistent uit te dragen. Extra handig: zodra er behoefte is aan nieuwe functionaliteiten kunnen wij deze gewoon toevoegen, omdat we de portal zelf hebben ontwikkeld. Een groot voordeel van een brand portal dat custom made is ontwikkeld voor een merk dat zelf continu in ontwikkeling is!

Gerelateerde case

Creatief concept jaarverslag voor hightech bedrijf

Nedap is een wereldwijd opererend hightech bedrijf met meer dan achthonderd medewerkers. We ontwikkelden een concept zowel in gedrukte vorm als digitaal.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Brand portal: onmisbare tool voor consistent brand management

Een sterk merk bouw je niet zonder consistente branding

Lees verder