Nedap

Brand portal maakt merkconsistentie mogelijk

Nedap is een wereldwijd opererend hightech bedrijf met meer dan achthonderd medewerkers. Met ontwikkelingen die variëren van technologische oplossingen voor de Nederlandse zorgmarkt, tot innovaties voor de agrarische sector in onder andere de VS en China, helpt Nedap het succes en werkplezier van professionals te vergroten.

Brand buildingCreativiteitWebsite

Consistent brand management dankzij custom made brand portal

Zeg je innovatie, dan zeg je Nedap. Het hoofdkantoor van het wereldwijd opererende bedrijf zit in Groenlo. Daarnaast heeft deze hightech speler vestigingen in Europa, Azië, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten. Met ontwikkelingen die variëren van technologische oplossingen voor de Nederlandse zorgmarkt, tot innovaties voor de agrarische sector in onder andere de de VS en China, helpt Nedap het succes en werkplezier van professionals te vergroten.

7 autonome marktgroepen, 1 consistent merk

De 7 afzonderlijke markgroepen binnen Nedap bedienen elk hun eigen markt. Ze werken autonoom en verzorgen hun eigen marketing, maar wel vanuit hetzelfde overkoepelende merk: Nedap. Team Corporate Communications faciliteert de marktgroepen waar het gaat om het borgen van consistentie in de communicatieuitingen. Frappant werkt al enkele jaren samen met hen om het merk op de juiste wijze tot uiting te laten komen in verschillende projecten.

Merkconsistentie dankzij brand portal

Hoe zorg je ervoor dat je met 7 zelfstandig opererende marktgroepen toch als één merk naar buiten treedt? Inconsistente marketing doet immers afbreuk aan je merk. Om dat te voorkomen heb je een goede brand portal nodig. Een brand portal kun je zien als een gebruiksvriendelijk online huisstijlhandboek dat 24/7 beschikbaar is. Het doel: het voor internen én externen zo gemakkelijk mogelijk maken om altijd met de juiste informatie, kaders en merkelementen te kunnen werken. Onmisbaar voor een goede merkconsistentie!

Custom made brand portal voor Nedap

Om de merkconsistentie te borgen had team Corporate Communications al een eigen platform ontwikkeld, een online omgeving waar diverse brand codes van Nedap te vinden zijn. Dit platform was echter slechts door een beperkt groepje mensen te onderhouden en bewerken en dat was onvoldoende efficiënt. Daarnaast was er behoefte aan uitbreiding van het platform. Daarvoor werd Frappant ingeschakeld.

We dachten mee over het alternatief/verlengstuk dat we voor Nedap konden ontwikkelen. Zo ontstond er een gebruiks- en beheerdersvriendelijk brand portal, custom made en volledig Nedap branded. Een platform dat niet alleen gemakkelijk in gebruik is voor eigen mensen, maar ook te allen tijde beschikbaar is voor externe leveranciers: brandguide.nedap.com.

Specifieke wensen? Geen probleem

Het brand portal is meer dan een ‘platte’ vertoning van de huisstijlelementen van Nedap. Op basis van de specifieke wensen ontwikkelden we verschillende tools die het onder meer mogelijk maken om logo’s en briefings met een paar klikken te verzamelen en te downloaden via een handig ‘winkelmandje’, om met de materialen in een ander (design)programma verder te werken. Ook is het mogelijk om eenvoudig kleurcodes te kopiëren.

Kortom: met deze brand portal hebben we een uiterst gebruiksvriendelijke tool ontwikkeld, die het voor iedereen die ermee werkt makkelijk maakt om het merk Nedap consistent uit te dragen. Extra handig: zodra er behoefte is aan nieuwe functionaliteiten kunnen wij deze gewoon toevoegen, omdat we de portal zelf hebben ontwikkeld. Een groot voordeel van een brand portal dat custom made is ontwikkeld voor een merk dat zelf continu in ontwikkeling is!

Gerelateerde case

Fusie maakt één sterk merk

Het gebeurt niet vaak dat bedrijven bereid zijn de handen ineen te slaan met een concurrent om voor hun doelgroep echt het verschil te kunnen maken. En je moet maar afscheid durven nemen van je – in de markt bekende – merknaam om samen een krachtige, frisse start te maken. Promedico en Omnihis lieten hun ego’s en angsten geen rol spelen in hun fusie. Noch in het merktraject dat ze met ons aangingen. En dat werkte perfect.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Werken-bij websites: drie sterke voorbeelden

Kan jouw werken-bij website wel een update gebruiken? Of moet je nog beginnen? Waarom zou je het wiel helemaal zelf uitvinden als je kan leren van anderen?

Lees verder