Overlayer

Nieuws | Door Geesje Rietveld | Leestijd 1 minuten | 7-03-2023

Thijs de avonturier

Niet veel 24-jarigen hebben al zoveel ervaringen opgedaan als Thijs. Hij is bezig met z’n derde opleiding, runt een eigen bedrijf vanuit de schuur en gaf al marketinglessen. Nu is ie onze stagiair Online Marketing. “Ik vind het mooi om telkens nieuwe dingen te proberen.” Een echte avonturier. Behalve als het om groenten gaat. Of ballonnen …

Thijs begon ooit met een kaderopleiding Engineering/werktuigbouwkunde. “Na twee jaar moest ik stoppen omdat ik dyscalculie bleek te hebben. Formules berekenen lukte me echt niet. Jammer, want vooral productontwerp vond ik heel vet.” Niet onlogisch dat hij drie jaar later afstudeerde aan de mbo-opleiding Mediavormgeving. “Tijdens die studie liep ik stage bij een bedrijf dat lasersnijders verkocht. Dat vond ik zó gaaf dat ik met m’n vader een tweedehands lasersnijmachine heb gekocht.” 

Skuur

Skuur, het bedrijf dat vader Raymond en Thijs runnen vanuit – je raadt ‘t – hun schuur in Groenlo, maakt decoratieve creaties van hout en andere materialen . Thijs ontwerpt ze, zijn vader regelt de techniek. Zo kregen wij de skyline van Aalten (check de foto) en maakten ze 3D trofeeën voor de Groenlose Kermis. 

Thijs’ wonderland

Welke visie Thijs heeft voor zijn zaak? “Geïnspireerd door de film Dave made a Maze – kijktip! – zie ik ooit een enorm labyrint voor me in een industriehal, met overal onze 3D-kunst, licht en geluid waar je gewoon een hele dag rustig rond kan struinen. Een soort Alice in Wonderland ervaring.” Geen verrassing dat zijn vrienden – een groep van 12 superdiverse types – Thijs zouden omschrijven als een creatieve, vrolijke avonturier. “Als het al eens gedaan is, dan is voor mij de lol eraf. Op vakantie heeft m’n vriendin geen dag rust; het liefst wil ik elke dag iets anders zien.” Gelukkig vind Ilse dat geen probleem.

SFEERBEELD stagiair Thijs

Voor de klas

Nu doet Thijs de hbo-opleiding Creative Business, richting Marketing. Met zijn stage online marketing bij ons wil hij vooral zijn marketingkennis verbreden. Want uiteindelijk ziet hij zichzelf – behalve als eigenaar van een kunstlabyrint – misschien wel als marketingdocent. “Ik heb een poosje terug al les gegeven aan studenten Mediavormgeving, m’n oude opleiding. Leerlingen maken elke dag anders. Echt superleuk.” 

Witte bonen in tomatensaus

Gek genoeg verdwijnt Thijs’ drang naar avontuur zodra het groenten betreft. “Die vind ik m’n hele leven al smerig. Ik at alleen witte bonen in tomatensaus. Maar nu maakt mijn vriendin, die voedingsmiddelentechnologie studeert, sommige dingen zo lekker klaar dat ik ze eet.” Inmiddels kan Thijs pompoensoep, spitskool en sperziebonen wel waarderen.

Kippenvel en tamme eend

Nog meer weerzin? Ja, voor ballonnen. (Yep. Je leest het goed.) “Wat een verschrikking om aan te raken. Zeker zo één die al iets ouder is, zo gerimpeld en stoffig? Kip-pen-vel.” Daarentegen heeft Thijs een licht bizarre liefde voor eenden. (Je leest het nog steeds goed). “Vooral die witte, met zo’n gele snavel. Die zijn zo schattig. Ik wil graag een tamme eend als huisdier, maar voorlopig moet ik het doen met een parkiet.” Het mooie van het internet is: niemand is meer alleen. “Op social zit ik zelfs bij een duck hub. Met allemaal eenden-memes en -filmpjes. Ik kan daar enorm om lachen.”

Je denkt misschien: hoe vindt Frappant toch steeds die ondernemende en op z’n zachtst gezegd unieke personages? Maar het ligt anders. Zij vinden ons. Want soort zoekt soort. 😊 Welkom Thijs!

Ook interessant

Gerelateerde case

Meer conversie door optimale gebruiksvriendelijkheid én monitoring

Een substantiële verbetering door continue monitoring. Treffender kunnen we het resultaat van onze samenwerking niet omschrijven. Meer weten?

Lees verder
Gerelateerd artikel

Kayleigh rockt.

Lees verder