Bekijk case

APPO

APPO. Met recht dé apotheek van nu

Expertise:

Creatief conceptNaamontwikkelingPositioneringVisuele identiteit

Over APPO

APPO, voorheen ADD Apotheek, is een landelijk werkende apotheek die als doel heeft om mensen die medicatie moeten gebruiken, zo gewoon mogelijk te laten leven.

De vraag

Om de volgende stap te kunnen zetten in haar ontwikkeling, kwam ADD bij ons met de vragen: hoe ontwikkel je een nieuw merk, hoe kom je tot een geschikte naam en hoe rol je dit merk dan uit, zowel intern als extern?

De aanpak

We gingen samen met ADD op zoek naar wat haar nieuwe merk uniek maakt, wat daarvan relevant is voor de doelgroep en hoe het zich daarmee onderscheidt ten aanzien van concurrenten. Daarmee hadden we alle ingrediënten voor de naamontwikkeling en de vertaling richting beeld en taal.

Het resultaat

Naast een gaaf nieuw merk met een eigenzinnige uitstraling en een krachtige propositie, heeft APPO veel meer inzicht gekregen in haar doelgroep. Bovendien onderscheidt ze zich nu doordat ze een beweging heeft gemaakt van functionele naar emotionele merkbeleving. Alle medewerkers staan achter de nieuwe merkbelofte van APPO. Ze stellen alles in staat om het leven van mensen die medicatie nodig hebben, zo gewoon mogelijk te maken. APPO is met recht dé apotheek van nu!

Complete omschrijvingLees de complete case

Wie is de opdrachtgever?

APPO, voorheen ADD Apotheek, is een landelijk werkende apotheek die als doel heeft om mensen die medicatie moeten gebruiken, zo gewoon mogelijk te laten leven.

Wat was de vraag?

Om echt de volgende stap te kunnen zetten in haar strategie en ontwikkeling, had ADD Apotheek behoefte aan een nieuwe naam. Ze kwamen bij ons met de vragen: hoe ontwikkel je een nieuw merk, hoe kom je tot een geschikte naam en hoe rol je dit merk dan uit, zowel intern als extern?

Wat was de aanpak?

Bij het bouwen aan een sterk(er) merk, vertrekken wij vanuit de positie die een merk in kan nemen in het hoofd en hart van haar doelgroepen. Daarom gingen we samen met APPO op zoek naar hetgeen dit nieuwe merk uniek maakt, wat hiervan relevant is voor de doelgroep en hoe het zich daarmee onderscheidt ten aanzien van haar concurrenten. Op basis hiervan werd de positionering en positioneringstrategie bepaald. Daarmee hadden we alle ingrediënten verzameld waarmee we een nieuwe naam konden ontwikkelen en de vertaling richting beeld en taal konden maken.

Wat was het resultaat?

Naast een ontzettend gaaf nieuw merk met een volledig eigen uitstraling en een krachtige propositie, heeft APPO nu veel meer inzicht in de doelgroep. Bovendien heeft ze een beweging gemaakt van functioneel naar emotionele beleving. APPO onderscheidt zich hiermee en stelt alles in staat om het leven van mensen die medicatie nodig hebben zo gewoon mogelijk te maken. Daarmee is APPO met recht dé apotheek van nu! Meer weten over onze aanpak en hoe wij hiermee jouw merk sterker kunnen maken? Neem dan gerust contact met ons op.
Gerelateerde case

Zorgeloze beleving gedurende heel de klantreis

The Bed Company wás het bedrijf achter 5 succesvolle webshops voor boxsprings, matrassen en waterbedden. Nu is The Bed Company een eigen merk met een onderscheidende propositie

Lees verder
Gerelateerd artikel

Je positionering beschrijven? Maak een brandstory

Van de bio op je socials tot het verhaal dat je vertelt op een beurs: voor sterke merken is de brandstory de basis van alle teksten en verhalen. Je brandstory vertelt kernachtig waar je voor staat en wat de essentie is van je merk.

Lees verder