APPO

APPO. Met recht dé apotheek van nu

APPO, voorheen ADD Apotheek, is een landelijk werkende apotheek die als doel heeft om mensen die medicatie moeten gebruiken, zo gewoon mogelijk te laten leven.

Creatief conceptNaamontwikkelingPositioneringVisuele identiteit

Wie is de opdrachtgever?

APPO, voorheen ADD Apotheek, is een landelijk werkende apotheek die als doel heeft om mensen die medicatie moeten gebruiken, zo gewoon mogelijk te laten leven.

Wat was de vraag?

Om echt de volgende stap te kunnen zetten in haar strategie en ontwikkeling, had ADD Apotheek behoefte aan een nieuwe naam. Ze kwamen bij ons met de vragen: hoe ontwikkel je een nieuw merk, hoe kom je tot een geschikte naam en hoe rol je dit merk dan uit, zowel intern als extern?

Wat was de aanpak?

Bij het bouwen aan een sterk(er) merk, vertrekken wij vanuit de positie die een merk in kan nemen in het hoofd en hart van haar doelgroepen. Daarom gingen we samen met APPO op zoek naar hetgeen dit nieuwe merk uniek maakt, wat hiervan relevant is voor de doelgroep en hoe het zich daarmee onderscheidt ten aanzien van haar concurrenten. Op basis hiervan werd de positionering en positioneringstrategie bepaald. Daarmee hadden we alle ingrediënten verzameld waarmee we een nieuwe naam konden ontwikkelen en de vertaling richting beeld en taal konden maken.

Wat was het resultaat?

Naast een ontzettend gaaf nieuw merk met een volledig eigen uitstraling en een krachtige propositie, heeft APPO nu veel meer inzicht in de doelgroep. Bovendien heeft ze een beweging gemaakt van functioneel naar emotionele beleving. APPO onderscheidt zich hiermee en stelt alles in staat om het leven van mensen die medicatie nodig hebben zo gewoon mogelijk te maken. Daarmee is APPO met recht dé apotheek van nu!

Meer weten over onze aanpak en hoe wij hiermee jouw merk sterker kunnen maken? Neem dan gerust contact met ons op.

Gerelateerde case

Herpositionering verlegt communicatiefocus van misdaad naar melder

We mochten de bijzondere vakmensen van Meld Misdaad Anoniem helpen om met hun merk de volgende stap te zetten.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Na de naamontwikkeling: een pay-off, een slogan of een tagline?

Een naam bedenken. Als je ooit vader of moeder bent geworden weet je wellicht hoe moeilijk dat kan zijn. En zoals dat voor kinderen geldt, geldt het ook voor startups, bedrijven, joint ventures, producten en diensten.

Lees verder