Bekijk case

Ardego

Een merk om warm van te worden

Expertise:

Creatief conceptPositioneringVisuele identiteit

De opdrachtgever

Ardego. Al eens van gehoord? Nou, binnenkort in elk geval wel! Het is een nieuwkomer in de Nederlandse haardenbranche. En hoewel Ardego een nieuwe naam is, kan het als zelfstandig onderdeel van Camina Schmid (een haardenfabrikant uit het Duitse Bissendorf) bouwen op ruim 20 jaar ervaring in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van haarden. Vanuit het mooie Dinxperlo ontwikkelt en produceert Ardego gashaarden voor de Europese markt, uiteraard met ondersteuning vanuit het ervaren moederbedrijf.

De opdracht

Kort door de bocht: “Help ons bij het vanaf scratch opbouwen van het merk Ardego”. Nou, je hoeft geen wiskunde gestudeerd te hebben om te beseffen dat deze vraag ons merkenhart sneller deed kloppen. Maar goed, iets meer context dan: Met een doordacht plan voor een ambitieuze groeistrategie en bijbehorend budget trok onze contactpersoon daarom naar Nederland om daar aan de slag te gaan. Zijn missie: Bouw een volledig nieuwe organisatie en nieuw merk aan de Nederlandse kant van de grens. Actie 1: vind een pand. Dat werd gevonden in Dinxperlo, letterlijk op de grens tussen Nederland en Duitsland. Actie 2: bouw het merk. En daarvoor werd aangeklopt in Aalten.

De aanpak

Welke positie kan Ardego innemen in het hoofd en hart van de doelgroep? Dat was de vraag die centraal stond in onze aanpak. Allereerst zoomden we in op hetgeen Ardego, hun producten en hun dienstverlening uniek maakt. Vervolgens verdiepten we ons in de doelgroepen van Ardego om te achterhalen wat zij echt belangrijk vinden, hierdoor konden we bepalen wat er - van hetgeen Ardego uniek maakt - relevant is voor de doelgroep. Bovendien hebben we de concurrentie onder de loep genomen om te bepalen hoe Ardego zich ten aanzien van hen onderscheidt. Op basis van deze drie aspecten bepaalden we de positie die Ardego in het hoofd en hart van de doelgroep in kan nemen. Met de verzamelde input ontwikkelden we de positionering, de merkbelofte en het merkverhaal. Nadat deze waren bepaald, zette het creatieve team de volgende stap: het nieuwe merk tot leven brengen in beeld en taal door middel van het creatief concept en de visuele identiteit. Samen met Ardego keken we naar de communicatieaanpak, de marktbewerkingsstrategie en gaven we vorm aan de eerste communicatiemiddelen.

Het resultaat

De nieuwe identiteit draagt bij aan een totaalervaring, waarbij de klant van Ardego en hetgeen voor haar/hem belangrijk is centraal staat: Tijd doorbrengen met de mensen waar je om geeft. Met mensen die om jou geven. De twee vierkante meter in je fijne huis waar mensen samenkomen om te genieten van elkaars gezelschap. De plek waar je even helemaal jezelf kunt zijn, waar je spreekt vanuit je hart. Ardego. Let your hearth speak. We brachten het merk tot leven in de kleuren cognac, oudroze en mosgroen en speelden in op het gevoel dat de klanten van Ardego gaan ervaren bij het merk. Wat moet aansluiten bij de persoonlijkheid, het interieur en de levensstijl van de klant. Een volledig eigen stijl, anders dan alle andere aanbieders op de haardenmarkt. De beelden spreken voor zich. Natuurlijk wordt er ondertussen nog volop gebouwd aan dit hartverwarmende merk. En met veel liefde en plezier. Dus namens Ardego: Let your hearth speak.
Gerelateerde case

Samen bouwen aan een vitaal Flevoland

De toenemende vraag, hoge kosten en het tekort aan medewerkers vragen om een transformatie van onze zorg. CMO Flevoland (Centrum Maatschappelijke Ontwikkeling Flevoland) heeft als doel om die transformatie in haar regio te stimuleren. Dat deden ze vanuit drie merken met elk hun eigen focus: CMO, Zowelwerk en Zorgbelang Flevoland. Onnodig complex zo bleek. Daar kwam bij dat CMO zich had ontwikkeld waardoor haar uitstraling niet goed meer paste. Omdat één sterk merk veel effectiever communiceert, gingen ze een merktraject met ons aan.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Merkidentiteit bepalen? Valkuilen + hoe het wel moet

Als jouw bedrijf morgen ophoudt te bestaan, wat zou de wereld dan missen? In het antwoord op die vraag schuilt datgene wat je bedrijf uniek maakt,.

Lees verder