Bekijk case

Vandersanden

Maximaal rendement uit deelname tv-programma

Expertise:

ContentCreatief concept

‘Het mooiste maak je samen’ in een langdurige samenwerking

Van arbeidsmarktcommunicatie tot de opzet van een academy, van wereldwijde productlanceringen tot social advertising campagnes: voor Vandersanden fungeren wij al ruim 8 jaar als strategisch en creatief partner. Vanuit hun Belgische hoofdkantoor leveren de mensen van Vandersanden gevelstenen en -systemen, steenstrippen en gebakken klinkers. Daar blijft het niet bij, want conform de belofte ‘Het mooiste maak je samen’ geeft Vandersanden haar klanten ook inspiratie, handige tools en onderbouwde adviezen. Zo kunnen de klanten van Vandersanden écht rekenen op het allermooiste eindresultaat. Een opdrachtgever waarvoor wij met liefde onze handen uit de mouwen steken!

Hoe haal je maximaal rendement uit deelname aan een tv-programma?

‘We gaan meedoen aan het landelijke tv-programma Huis Gemaakt. Kunnen jullie ons helpen bij het bedenken van een goed concept en het uitwerken van de middelen?’ Met die vraag klopte de opdrachtgever enkele maanden geleden bij ons aan. Deelname aan dat tv-programma was een slimme, strategische zet van Vandersanden. Met E-board gevelisolatie – een systeem waarmee je de buitenkant van je huis op een relatief gemakkelijke manier een compleet nieuwe look geeft – bewerkt Vandersanden namelijk al meerdere jaren de Belgische particuliere markt. Door deelname aan het tv-programma wilden ze daar nog eens een extra boost aan geven. Daarnaast werden ook de ‘kleiklinkers’ van Vandersanden meegenomen in de campagne. Belgen zijn namelijk echte doe-het-zelvers. Tel daar relatief veel verouderde huizen in België bij op en je hebt een zeer interessante markt te pakken. Het concept van het tv-programma Huis Gemaakt is als volgt: drie koppels renoveren en isoleren een huis (met E-board gevelisolatie van Vandersanden) én nemen de tuin onderhanden, met kleiklinkers van Vandersanden. Het koppel dat dat het beste doet, wint het huis dat ze hebben gerenoveerd. Het programma werd gedurende 13 weken uitgezonden bij VTM – ‘de Belgische RTL’. Een uitstekende manier voor onze opdrachtgever om landelijke bekendheid te pakken. Aan Frappant en andere partners de taak om Vandersanden te helpen alle kansen van deze enorme zichtbaarheid optimaal te benutten.

Uitgelezen kans om merkbelofte te laden

Samen met de klant dachten we na over de overall campagnestrategie. We besloten om geen nieuwe campagneboodschap te bedenken, maar juist de kans te benutten om de bestaande merkbelofte in alle uitingen zichtbaar te maken. De belofte van Vandersanden is immers ‘Het mooiste maak je samen’. In het tv-programma draait ook alles om samenwerken: koppels komen samen met toeleveranciers tot een mooi eindresultaat. Passender kan bijna niet. Groot bijkomend voordeel: door niet voor een eenmalige campagneboodschap te gaan, maar vast te blijven houden aan de corporate belofte, konden we deze landelijke zichtbaarheid gebruiken om het merk Vandersanden optimaal te laden.

Kiezen tussen online of offline? Welnee.

Vanuit de gestelde doelen en de campagnestrategie zijn alle middelen voor de campagne gerealiseerd. Verschillende specialistische partijen, waaronder Frappant, werkten die middelen uit. Wij stelden het communicatieconcept op, realiseerden de grafische elementen van de online strategie en maakten de tv-billboards. Daarnaast gaven we advies over de landingspagina, e-mailcampagnes, social media content en het leggen van de link tussen online en offline content door middel van QR codes. Fysieke uitingen mogen immers nooit worden vergeten. Zo maakten we onder meer speciale stickers voor op inspiratiebrochures en zogeheten ‘wobblers’ of wiebelaars: kaartjes die in showrooms gebruikt worden om de aandacht naar bepaalde producten te trekken. Bij alle offline uitingen maakten we gebruik van een QR-code die naar de landingspagina leidt en benutten zo optimaal de kansen van zowel on- als offline zichtbaarheid. So Buzzy (social media bureau) werkte de organische social media posts uit, The Reference (online marketingbureau) was verantwoordelijk voor de online strategie en onze vaste partner X-design gaf het E-book ‘100 tuintips’ vorm met teksten en inhoud van Vandersanden zelf, wat uiteindelijk hét grootste conversiepunt vormde. Team effort van de bovenste plank!

En óf die doelen behaald zijn: KPI’s zijn drievoudig overtroffen

De campagnes rondom Huis Gemaakt zijn voor Vandersanden een groot succes geweest. Op verzoek van Vandersanden noemen we geen concrete cijfers, maar de KPI’s zijn drievoudig overtroffen. Een mooi resultaat van een samenwerking tussen Frappant, andere (Vlaamse) specialistische partijen én Vandersanden zelf. De uitzendingen in mei mogen inmiddels afgelopen zijn; we helpen Vandersanden nog steeds om maximaal rendement te halen uit hun deelname. Dat doen we met passende content die refereert aan het tv-programma en bol staat van de inspiratie, handige tools en onderbouwde adviezen om er samen het allermooiste mooiste van te maken.

Hoe draagt dit project bij aan de strategie van de klant?

Door één van de vaste partners van Huis Gemaakt te worden pakt Vandersanden landelijke bekendheid op een manier die perfect aansluit bij de belofte ‘Het mooiste maak je samen’. De koppels in dit tv-programma werken samen toe naar een geslaagde renovatie van hun huis, mét producten van Vandersanden. De kijkers van dit programma vormen precies de doelgroep van het merk: (jonge) doe-het-zelvers die erover denken hun (toekomstige) huis of tuin te renoveren, óf die door het programma op dat idee gebracht worden. Middels de enorme zichtbaarheid van de producten in het programma krijgt Vandersanden enerzijds de kans gevelstenen, -systemen en kleiklinkers uit te lichten en anderzijds ligt de nadruk op de extra aandacht die het merk heeft voor haar klanten. Op ‘samen iets moois maken’, precies waar het merk voor staat. Zo houdt Vandersanden het niet bij een mooie belofte alleen, maar krijgt deze belofte ook exact de juiste lading. Op landelijke televisie. Het kan slechter. 😉
Gerelateerde case

Positie verscherpt, visuele identiteit verfrist en nog steeds herkenbaar

MEPD helpt bedrijven en mensen in de technische sector. Met de aangescherpte positionering en bijpassende restyling, kan MEPD haar verhaal nu met meer overtuigingskracht uitdragen.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Interview met een contentmanager. ‘Wat is contentmarketing eigenlijk?’

Lees verder