Bekijk case

Metaflex

Metaflex. Meet reliability

Expertise:

ContentPositioneringVisuele identiteit
Metaflex fonts-lettertype
Metaflex kleuren
Metaflex website op tablet
Metaflex werkgebieden
Metaflex medewerkers brandmovie
Metaflex website computer

De opdrachtgever

Een paar kilometer bij ons creatieve bureau vandaan – en sinds een paar jaar in India – bevindt zich Metaflex Doors. Dit mooie Achterhoekse bedrijf is een wereldspeler als het gaat om duurzame deuren en deurautomaten. In meer dan zestig landen gebruiken bijna vier miljoen vakmensen deze hoogstaande deursystemen om de kwaliteit en veiligheid van hun producten en diensten te waarborgen. Dat is ook wel nodig, want Metaflex levert aan de gezondheidszorg, voedings- en farma-industrie. In deze sectoren kunnen fouten of storingen enorme financiële en gezondheidsgevolgen hebben. Metaflex staat daarom niet alleen garant voor de productie van een zeer omvangrijk deurenprogramma. Het bedrijf levert de beste, betrouwbare deuren en is bovendien een kennispartner als het gaat om ontwikkelingen, regels en richtlijnen in de sectoren waaraan zij levert. Al 44 jaar lang.

De vraag

Metaflex is afgelopen jaren sterk in beweging geweest. Ze heeft haar oor goed te luister gelegd bij haar klanten, heeft mooie producten ontwikkeld en is gegroeid. Ook hun markt, hun opdrachtgevers en ons vak marketing, maakten grote ontwikkelingen door. Metaflex zag in dat ze behoefte had aan een scherpere, verbeterde positionering en belofte, die verder gaan dan enkel het maken van goede deuren. Immers; dat doen de concurrenten ook. Maar Metaflex doet veel meer dan dat. Die meerwaarde moest veel meer middels het merk, het verhaal en de belofte worden uitgedragen.

De aanpak

Tijdens een uitgebreide DNA sessie met medewerkers uit diverse afdelingen van Metaflex zijn we samen tot de nieuwe positionering en kernbelofte gekomen. Voor elk van haar doelgroepen en op ieder moment van de customer journey denkt Metaflex mee. Klanten worden kundig en proactief geadviseerd en waar nodig worden speciale oplossingen bedacht en geproduceerd. Zo is Metaflex de betrouwbare partner waar de klant op kan rekenen. Metaflex. Meet reliability. Na het bepalen van de nieuwe positionering, kernbelofte en brandstory hebben we een bijpassend creatief concept ontwikkeld. Waar voorheen de kleuren zwart, rood en grijs de overhand hadden, hebben we de kleur blauw toegevoegd aan het pallet. Hiermee hebben we een kleurenmix gecreëerd van rood voor emotie en blauw voor betrouwbaarheid, die perfect past bij het huidige Metaflex. De blauwe kleur geeft tevens een mooie ‘cleane’ uitstraling, zeker in combinatie met de nieuwe conceptbeelden. Dit zijn beelden die per doelgroep een bepaalde emotie oproepen. Beelden van de eindgebruiker voor wie het cruciaal is dat de deur van Metaflex doet wat het moet doen. Om de ‘sectorversies’ van het merkverhaal te versterken, zijn voor ieder cluster bijpassende taglines bedacht.

Het resultaat

Om de nieuwe positionering te laden hebben we allereerst intern de medewerkers geïnformeerd tijdens een feestelijke centrale kick off. Want het is van groot belang dat een nieuwe identiteit wordt gedragen door iedereen die Metaflex vormt. Je verhaal kan nog zo mooi klinken in communicatie-uitingen, als de klant het niet voelt in contact met medewerkers blijft het bij loze beloftes en zal je merkstrategie niet helpen je doelstellingen te behalen. Pas na de interne lancering zijn alle offline en online uitingen en kanalen van Metaflex aangepast. We hebben een brandmovie Metaflex ontwikkeld om het verhaal van Metaflex pakkend te vertellen en zelfs de inrichting van het pand in Aalten – inclusief de nieuwe showroom – is volledig in de nieuwe stijl gebracht. Waar je Metaflex ook treft, overal komen de brandbeelden en proposities terug in de herkenbare frisse, blauwe huisstijl. Vanaf nu is het zaak om het verhaal van Metaflex te laden bij de juiste mensen. Daarvoor is een communicatieplan voor 2020-2021 opgesteld waarin de belangrijkste thema’s zijn vastgesteld voor de persona’s tot wie Metaflex zich per sector richt. Dit is uitgewerkt tot een uitgebreide contentkalender die Metaflex met ondersteuning van Frappant sinds dit voorjaar aan het uitrollen is. De gedeelde content is volledig gebaseerd op de relevante kennis van Metaflex-mensen over onder meer energieverbruik (de grootste kostenpost van koelhuizen in de voedingsindustrie), de ROI van koeldeuren en de rol van deuren bij veiligheidsissues zoals besmettingsgevaar en rookverspreiding in ziekenhuizen. De middelen variëren van artikelen en whitepapers, tot video’s en infographics. Met de nieuwe positionering en de contentstrategie zal Metaflex de komende tijd haar merk verder versterken.
Gerelateerde case

Een merk om warm van te worden

Ardego is een nieuwkomer in de Nederlandse haardenbranche. Wij ontwikkelden de positionering, het creatieve concept en de visuele identiteit voor Ardego.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Een goed marketingverhaal? Pas deze storytelling basics toe

Er was eens… een wild idee om de geschiedenis van Frappant in een sprookje te gieten. Waarom? Omdat wij geloven in de kracht van storytelling. (Oké, en een klein beetje vanwege Vertel een Sprookje-dag op 26 februari).

Lees verder