Bekijk case

Rots Bouw

Upgrade geeft merk Rots Bouw lef en herkenbaarheid

Expertise:

Brand buildingBrand codesBrandstoryMultimediaPositioneringWebsite

Gerevitaliseerd merk Rots Bouw vol lef, vertrouwen en persoonlijkheid

Een bedrijf met persoonlijkheid: zo omschrijven medewerkers en klanten van aannemer Rots Bouw dit familiebedrijf. Ze zijn dan wel niet de grootste, de projecten die ze het liefst realiseren zijn flinke uitdagingen. Die ze aangaan vol lef en vertrouwen in hun vakmanschap.

Rotsbouw werknemer aan het werk

Lastige klussen zijn de mooiste

Neem het nieuwe Park Paviljoen op het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Een architectonisch hoogstandje dat Zijne Majesteit Koning Willem Alexander persoonlijk kwam openen. Of wat dacht je van de nieuwe zwevende vleugel van Museum Arnhem. Rots Bouw pakt juist dit soort lastige klussen met beide handen aan. Ze hebben dan ook veel vak- en timmerlieden in vaste dienst, vrij bijzonder voor een aannemer van nu.

Rotsbouw digitale zuil
Rotsbouw werknemers op het dak

Nieuwe website?

Opdracht: ‘Help ons bij de realisatie van een nieuwe website’. Eenmaal in gesprek bleek er meer aan de hand. Rots Bouw en haar medewerkers hebben zich de afgelopen jaren behoorlijk ontwikkeld. Maar het verhaal, de beelden en de visuele identiteit van de organisatie waren onveranderd. Het klopte niet meer. Tijd dus voor een revitalisatie van hun merk, een flinke opfrisbeurs mét behoud van merkherkenning.

 

Merksessies: wie ís Rots Bouw?

In gezamenlijke sessies kregen we het merk scherp in het vizier. Onder meer door met de medewerkers bovenstaand moodboard te maken. Rots Bouws identiteit, relevantie en onderscheidend vermogen brachten we samen in één heldere positionering en brandstory. Een ijzersterke basis voor niet alleen alle webcontent, maar ook voor bedrijfskeuzes en communicatie in de nabije toekomst. 

Rotsbouw twee werknemers
Rotsbouw auto in huisstijl

Merkherkenning is goud waard

Rots Bouw heeft al naam gemaakt; mensen kennen het bedrijf. Daarom definieerden we de brand codes: zintuiglijke elementen die zorgen voor merkherkenning. In dit geval het logo en beeldmerk, de kleuren, vormen- en beeldtaal. Onze studio trok die brand codes naar de huidige tijd met veel aandacht voor de multimediale toepassing van deze ‘brandtriggers’. 


Identiteit in woord én beeld

We rondden af met een fotoshoot van medewerkers op bouwlocaties en op het eigentijdse kantoor én met een communicatieconcept waarin o.a. de tone of voice en persoonlijkheid staan vastgelegd. Daarmee hadden we alle bouwstenen voor een ijzersterke nieuwe website. En meer. 

Rotsbouw personeel
Rotsbouw beeldquote

On- en offline herkenbaar 

De nieuwe website van Rots Bouw straalt persoonlijkheid, lef en vakmanschap uit. Net als de projecten die ze realiseren. Maar de website is één – belangrijk – middel. Het bedrijf heeft nu veel meer. De scherpe brandstory en het communicatieconcept geven richting en inspiratie voor strategische beslissingen en uitingen die nog gaan komen. En Rots Bouw kan nog lang vooruit met de nieuwe fotografie, haar eigen vormentaal en een logo en beeldmerk die herkenbaar zijn op welk off- en online medium dan ook.   


Gerelateerde case

Fusie maakt één sterk merk

Het gebeurt niet vaak dat bedrijven bereid zijn de handen ineen te slaan met een concurrent om voor hun doelgroep echt het verschil te kunnen maken. En je moet maar afscheid durven nemen van je – in de markt bekende – merknaam om samen een krachtige, frisse start te maken. Promedico en Omnihis lieten hun ego’s en angsten geen rol spelen in hun fusie. Noch in het merktraject dat ze met ons aangingen. En dat werkte perfect.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Zo claim je voor marketing de juiste interne positionering

Heb je het gevoel dat het bestuur en de salesafdeling de wereld van je verwachten, maar dat je met het budget en de kennis die je in huis hebt, die verwachtingen nooit kan waarmaken?

Lees verder