Medisch Spectrum Twente (MST)

Versterk de merkbeleving met behoud van herkenning

MST is een begrip in Oost-Nederland en ver daarbuiten. Dat vraagt om een zorgvuldige benadering. MST combineert het beste van mens en medische technologie. Dit hebben we laten doorklinken in de geüpdatete visuele identiteit.

Brand buildingBrand codesDesign

Evolutie als uitgangspunt

MST is een omvangrijke aanbieder van medisch-specialistische zorg voor de regio Twente en de Achterhoek, maar ook daarbuiten. MST levert een breed palet van basiszorg en topklinische zorg, op sommige onderdelen op academisch niveau. We zijn gestart met als uitgangspunt versterking van het merk MST door middel van evolutie. De uitstraling van MST heeft de afgelopen jaren veel merkherkenning opgebouwd. Deze waarde en herkenning zal worden versterkt.

Brand codes: de basis voor merkherkenning

Brand codes (distinctive brand assets) zijn merkelementen die zintuigelijk waarneembaar zijn. Brand codes zorgen voor een sterke mentale koppeling naar je merk. We zijn dit traject gestart vanuit analyse en strategische keuzes. Belangrijke brand codes zijn gehandhaafd en versterkt, overbodige elementen zijn geëlimineerd. Het uitgangspunt: restyling van de visuele identiteit met behoud van merkherkenning (revitalisatie).

Het iconische MST logo geactualiseerd.

Focus op kleurgebruik

Kleurgebruik in je visuele identiteit (huisstijl) is belangrijk. Het geeft een krachtig signaal af en is een belangrijk onderdeel van je identiteit. Kleuren zorgen voor herkenning en roepen bepaalde emoties op. Te veel kleuren door elkaar gebruiken zorgt juist voor onrust en ruis in je merkherkenning. We hebben duidelijke focus in kleurgebruik aangebracht.

Schaalbare merkherkenning

Voor een goede doorvertaling naar een responsive visuele identiteit zijn meer versies van het logo nodig. In uitzonderlijke gevallen kan zelfs alleen het beeldmerk worden gebruikt. De herkenning van het merk zal altijd blijven bestaan.

Herijkte brand codes

De hernieuwde visuele identiteit moet toepasbaar zijn voor iedereen die met de stijl van MST werkt, zowel intern als extern. De huidige visuele identiteit van Medisch Spectrum Twente (MST) is inmiddels zo’n 6 jaar in gebruik. De visuele identiteit is compleet responsive waarbij motion design een logisch onderdeel is van uitstraling.

Schaalbaar lay-out systeem

Online veranderen de formaten, verspringen logo’s van plek en verandert de lay-out continu. We hebben een stijl ontwikkeld die herkenbaar en schaalbaar is. De bouwstenen zijn flexibel in gebruik en consistent in de toepassing van verschillende uitingen. De herijkte brand codes zijn altijd en overal inzetbaar. De geüpdatete merkherkenning past naadloos in de huidige tijdsgeest.

Optimale merkherkenning

De belangrijkste brand codes zijn versterkt en vastgelegd. Ze vormen de rode draad van de visuele identiteit door de unieke én breed herkenbare merkelementen. Hierdoor worden bestaande uitingen die nog in omloop zijn niet als vreemd ervaren en kunnen nieuwe uitingen probleemloos geïntegreerd worden. Zo ontstaat er een optimale merkherkenning voor de lange termijn.

Wij werkten aan deze opdracht. Meer informatie?

Bel of mail ons! Vinden we leuk.

Gerelateerde case

De oproep van Meld.Online Discriminatie: Houd het net voor iedereen

Duidelijke naam. Scherpe positionering. Een nieuwe visuele identiteit én een holy-sh*t-die-komt-binnen-campagnevideo op grote NS-stations in Nederland. Voor Meld.Online Discriminatie maakten we de boodschap duidelijk: houd het net voor iedereen.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Merkherkenning Deel 2: Welke brand codes boosten jouw merk?

Welke elementen zorgen voor jouw merkherkenning? En welke zintuigen moet je prikkelen om jouw merk in het hart en brein van je doelgroep te prenten? In dit blog vertellen we je meer over de brand codes van jouw merk.

Lees verder