Overlayer

Activation | Door David de Vries | Leestijd 4 minuten | 31-10-2017

Campagnes met aandacht in de hoofdrol

Het is je vast niet ontgaan wanneer je onze blogs van het afgelopen jaar hebt gelezen. Het woord aandacht is vaak gevallen en dat is niet voor niets. Aandacht is heel belangrijk. Aandacht hebben voor wat het beste is voor onze opdrachtgevers, aandacht voor elkaar en voor je eigen inzet en het werk dat je als team oplevert. Daarover zijn andere merken het volop met ons eens.

Aandacht

Dit jaar zie je meer campagnes met het thema ‘aandacht’ in de hoofdrol. Bijvoorbeeld de campagne van Eye Wish – meer oog voor jou, die van Aegon – aandacht voor je toekomst, en IKEA – aandacht maakt alles mooier. Zijn wij en de makers van deze campagnes niet zo origineel of komt het door het tijdperk waar wij in leven? We leven namelijk in de zogenaamde “Head Down Generation”, wat wil zeggen dat we minder aandacht hebben voor alles om ons heen. Maar we hebben toch echt allemaal aandacht nodig!  

Eye wish, meer oog voor jou

En dit kun je onder andere zien bij de campagne van Eye Wish Opticiens. In deze campagne zie je een man die zich realiseert dat we leven in een wereld waar alles sneller en slimmer moet. De persoonlijke aandacht wordt hierdoor een stuk minder. Maar bij Eye Wish denken ze hier gelukkig anders over. Het merk zet in op persoonlijke aandacht en neemt de tijd voor haar klanten. Bijvoorbeeld door te kijken wat voor montuur er het best bij iemand past. Ze hebben daarom naast opticiens ook goede stylisten in dienst, die persoonlijk stijladvies geven. En daardoor merk je dat de aandacht die je krijgt toch erg belangrijk is. En dit zorgt, volgens Eye Wish zelf, tot de beste klantervaringen.

Aegon, aandacht voor je toekomst

Het doel van de campagne van Aegon is om het doen van geldzaken makkelijker, begrijpelijker en overzichtelijker te maken. Dit wil het merk doen door middel van een “aandachtgesprek”. Dit gesprek is mogelijk voor iedereen die meer aandacht wil besteden aan zijn of haar financiële toekomst. In de campagne laat Aegon op een humoristische manier zien dat het uitstellen van geldzaken niet nodig is. Het kan veel makkelijker, als je er maar even aandacht aan besteedt.

IKEA, aandacht maakt alles mooier.

Als laatste hebben we nog de campagne van IKEA. Aandacht maakt alles mooier. Het merk wil op die manier laten zien hoeveel aandacht ze aan een product besteden en hoe het tot stand komt. IKEA wil af van het beeld dat een deel van Nederland tot nu toe had. Het beeld van de onbezonnen massaproductie. Ze willen met deze campagne juist mensen aanspreken die normaal niet zo snel naar IKEA zouden gaan. Daarnaast wil het de verhalen achter het merk naar voren brengen. De producten bij IKEA zijn ontworpen op basis van het leven thuis. De missie van IKEA is namelijk om een beter dagelijks leven te creëren, voor zoveel mogelijk huishoudens. Als mensen een bank kopen, doen ze er veel meer mee dan alleen op zitten. Ze slapen, werken, eten en spelen er ook op. Dit wordt met de campagne van IKEA goed naar voren gebracht.

Conclusie

Aandacht is erg belangrijk. Mensen hebben hier ook echt behoefte aan. Verder denk ik dat de producten of diensten beter verkopen wanneer er veel aandacht aan is besteed. Met deze campagnes laten de merken zien wat zij doen met persoonlijke aandacht en vooral hoe ze dit vertalen naar de doelgroep. Leuk én leerzaam.

Ook interessant

Gerelateerde case

De oproep van Meld.Online Discriminatie: Houd het net voor iedereen

Duidelijke naam. Scherpe positionering. Een nieuwe visuele identiteit én een holy-sh*t-die-komt-binnen-campagnevideo op grote NS-stations in Nederland. Voor Meld.Online Discriminatie maakten we de boodschap duidelijk: houd het net voor iedereen.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Met “Rebuild the World” wijst LEGO de wereld op de kracht van creativiteit

Met creativiteit benut je veel kansen en los je veel problemen op. Bij Frappant geloven we daar al in zolang we bestaan. Hoe mooi om te zien dat ook een wereldspeler als LEGO deze boodschap brengt!

Lees verder