Overlayer

Nieuws | Door Geesje Rietveld | Leestijd 3 minuten | 16-02-2023

Jan-Willem, a.k.a. Handige Harry

Jan-Willem, onze stagiair op de studio deze periode, loopt warm voor alles wat met branding te maken heeft. Zoals animated logo’s. “Niets staat straks meer stil.” Zelf staat hij ook niet stil; hij heeft nu al een eigen zaak. Toch is Jan-Willem niet per se van het harde werken. “Ik werk liever slimmer als het even kan.” Je begrijpt: wij zijn heel nieuwsgierig naar wat deze creatieveling met foute humor ons gaat brengen de komende maanden.
Jan-Willem Starink (22) zit in zijn vierde jaar van de opleiding Mediavormgeving aan het Rijn IJssel in Arnhem. Hij loopt een stage Conceptdesign bij Frappant. Met zijn ouders en een van zijn twee oudere zussen woont hij in Zelhem. Jan-Willem heeft zijn talent waarschijnlijk van zijn vader. “Hij is IT’er, maar doet voor zijn plezier veel met video en vormgeving. Huwelijksvideo’s, de vormgeving voor zijn toneelvereniging, dat soort dingen. Hij had graag mijn opleiding gedaan.”

Eigen credits

Zijn vrienden kent hij al jaren, één zelfs van de kleuterschool. Die vriend deed dezelfde opleiding, maar stopte om zijn eigen zaak te beginnen. Inspiratie voor Jan-Willem om Starink Vormgeving op te starten. “Het is nog rustig; ik leer natuurlijk ook nog. Maar het runnen van m’n zaak, het klantencontact, eigen verantwoordelijkheid hebben, zelf de credits krijgen: dat staat me wel aan.”

Liever lui dan moe

Of hij dan ook heel ondernemend is? Nou, Jan Willem is meer van het type slím ondernemen. “In groep 2 was ik al zo. Als ik mijn weektaken af moest hebben voordat ik in de bouwhoek mocht spelen, regelde ik dat twee klasgenootjes dat voor me deden. Als ik iets inefficiënt vind, dan zoek ik naar een manier om het handiger te doen.”

Animated branding met effect

Stagiair Jan Willem met HR manager Marloes
Jan-Willem wordt vooral blij van branding, web- en UX-design en 2D-animaties. “Dat wil ik allemaal nog beter leren. En 3D-animatie. Geen logo is straks níet-geanimeerd; alles zal in motion zijn.” Ook wil hij graag zijn kennis van marketing verbreden. “Ik wil graag meer leren over de plannen en doelstellingen waaraan mijn designs moeten bijdragen. Anders kan ik niet inschatten of wat ze van me vragen wel het handigste is om te maken.”

Politiek incorrecte humor

Jan-Willem schat in dat vrienden hem beschrijven als iemand die graag luistert, maar ook hak-op-de-tak kan zijn. Met brainfarts op onverwachte momenten. “En ik heb megafoute humor. In mijn hoofd zijn harde, politiek incorrecte grappen gewoon de beste.”

Harry ja, horror nee

Om Jan-Willem nog beter te leren kennen: hij houdt van rondjes halen in de kroeg – “een leeg glas voelt ongemakkelijk” -, van kamperen met zijn vriendin – “wel in zonnige landen”- en van een opgeruimd bureau – “mijn hoofd is chaotisch genoeg”.  Hij kan niet tegen paranormale horrorfilms – “daar schrik ik echt van”- en het lukt hem niet om series af te kijken. “Breaking Bad, La Casa de Papel: noem het maar en ik ben afgehaakt.” Maar elke 2 jaar kijkt hij wel alle Harry Potter films opnieuw. In onze business worden luie marketeers zeer gewaardeerd. Zij zijn het die ons slimmer laten werken. Dus onze verwachtingen van deze Handige Harry zijn hoog gespannen. Liefde voor branding, incorrecte humor en Potter incluis. Dus welkom Jan-Willem; vanaf nu ben je een Frappanter!

Ook interessant

Gerelateerde case

Maximaal rendement uit deelname tv-programma

Voor Vandersanden fungeren wij al ruim 8 jaar als strategisch en creatief partner. Bekijk en lees wat we voor deze campagne hebben gedaan.

Lees verder
Gerelateerd artikel

In 5 stappen naar meer relevante bezoekers met Google Search Console

De meest eenvoudige en toch meest vergeten SEO die bestaat is de meta omschrijving. Na het lezen van deze blog weet jij wat je te doen staat!

Lees verder