Bekijk case

Nedap

Creatief concept jaarverslag voor hightech bedrijf

Expertise:

Creatief conceptJaarverslagWebsite

Over Nedap

Nedap is een wereldwijd opererend hightech bedrijf met meer dan achthonderd medewerkers. Verschillende marktgroepen werken als ‘tribes’ aan ontwikkelingen variërend van technologie voor de Nederlandse zorgmarkt, tot innovaties voor de agrarische sector in de VS en China.

De vraag

We ontwikkelden een concept dat zowel in gedrukte vorm als digitaal goed werkt. We bepaalden de look & feel en formule, organiseerden en begeleidden een coronaproof fotoshoot op locatie en maakten een responsive design. Voor de technische realisatie van de online versie haakten we Niice Digital Marketing aan.

De aanpak

Tijdens een uitgebreide DNA-sessie met medewerkers, zijn we tot de nieuwe positionering en belofte gekomen: Metaflex. Meet reliability. Een brandstory en creatief concept wekten het vernieuwde merk tot leven. Blauw werd toegevoegd aan het pallet, voor betrouwbaarheid en autoriteit. Nieuwe fotografie laat niet deuren zien, maar vakmensen die moeten vertrouwen op de deuren. Gecombineerd met taglines per sector, is de visuele identiteit herkenbaar voor elke doelgroep. “De nieuwe generatie heeft het gemak van het online scannen en het voordeel van ‘rich content’ terwijl de liefhebber van drukwerk op zijn gemak kan bladeren”

Het resultaat

We hebben elkaar op afstand haarscherp weten te houden en de lijntjes zo kort mogelijk. De online versie is door toevoeging van ‘rich content’ in de vorm van video’s en animaties een meer dan volwaardig jaarverslag te noemen. En ook de printversie is precies zoals ‘ie moet zijn; feitelijk foutloos.

Complete omschrijvingLees de complete case
Nedap jaarverslag tablet
Nedap jaarverslag mobiel
Nedap jaarverslag laptop
Nedap jaarverslag computer
Nedap jaarverslag open
Nedap jaarverslag open 2

Een online first concept voor een jaarverslag: waarom niet? Voor het beursgenoteerde Nedap ontwikkelden we het concept voor hun jaarverslag van 2020. Het project in een notendop: loeistrakke deadlines, korte lijntjes maar toch op afstand, informatie die tot op de komma nauwkeurig moet kloppen en een tof eindresultaat. Lees je mee?

Eerst even over Nedap

Zeg je innovatie, dan zeg je Nedap, een wereldwijd opererend hightech bedrijf met meer dan achthonderd medewerkers. Binnen Nedap opereren verschillende marktgroepen als zelfstandige ‘tribes’ aan zeer diverse ontwikkelingen, variërend van technologie voor de zorgmarkt in Nederland, tot innovatieve producten voor de agrarische sector in de Verenigde Staten en China. Bij Nedap creëren ze Technology for Life, zoals ze zelf zeggen. Dat is nu het soort ‘drive’ waar wij bij Frappant enthousiast van worden.

Hightech oplossingen én prijswinnende jaarverslagen

Nedap staat bij Art Directors Club bekend om haar creatieve jaarverslagen. Echter, het is nooit een een doel op zich om een zo creatief mogelijk jaarverslag te maken. Informatie vastleggen en zo goed mogelijk overdragen. Dat feitelijke doel weerklinkt helder in de opdracht die ons dit jaar werd toevertrouwd. ‘Ontwikkel een jaarverslag anno nu: offline en online.’

Creatief verlengstuk van corporate communications

Het ontwikkelen van een concept voor het jaarverslag is niet onze eerste samenwerking met Nedap Sinds ruim een jaar werken we als creatief verlengstuk samen met Nedaps corporate communications team. In die rol hebben we de basis van de huisstijl die er al lag verder verrijkt met onder meer een uitgebreider kleurenpalet en meerdere stijlelementen. Doordat we al langer bij Nedap betrokken zijn spreken we dezelfde taal en weten we precies wat we aan elkaar hebben. Handig, zeker gezien het feit dat het bij een jaarverslag aankomt op enorme precisie, een glasheldere planning en loeistrakke deadlines…

Conceptontwikkeling in een snelkookpan

Waar voor veel organisaties het printverslag nog het uitgangspunt zou vormen, besloten we in overleg dat een online first concept beter was. Een concept dat zowel in gedrukte vorm als digitaal goed werkt. Zo kunnen lezers zelf kiezen hoe ze de informatie tot zich nemen. We bieden ‘de nieuwe generatie’ het gemak van het online scannen van de belangrijkste cijfers en informatie, en de ‘gevestigde garde’ kan op zijn gemakbladeren in een papieren boekwerk. Wat volgde was een ontwerpproces voor zowel het grafische als het tekstuele concept. We bepaalden de look & feel, deden de beeldkeuze en maakten een responsive design. Voor de technische realisatie van het online jaarverslag haakten we Niice Digital Marketing aan. Daarbij zijn nauwkeurigheid en vertrouwen key, want werken met gevoelige beursinformatie betekent dat er geen komma of punt verkeerd mag staan.

Geslaagd eindresultaat voor zowel online als print

Dankzij een gesmeerde samenwerking en grote precisie van alle betrokken partijen mag het resultaat er zijn. Door toevoeging van rich content in de vorm van video’s en animaties, is de online versie van het jaarverslag meer dan volwaardig te noemen. Je bekijkt hem hier. Ook de printversie is precies zoals ‘ie moet zijn: feitelijk foutloos. Normaal gesproken zouden we voor een project als deze regelmatig de koppen bij elkaar steken. Samen de juiste vibe creëren en die vasthouden is immers essentieel om zo’n intensief project te laten slagen. Dat kon nu niet – want corona. Toch hebben we elkaar op afstand haarscherp weten te houden, zijn we erin geslaagd de lijntjes zo kort mogelijk te houden en kunnen we nu samen terugkijken op een geslaagd project. Virtuele high(-tech) five voor het jaarverslag van Nedap!

Gerelateerde case

Upgrade geeft merk Rots Bouw lef en herkenbaarheid

Een bedrijf met persoonlijkheid: zo omschrijven medewerkers en klanten van aannemer Rots Bouw dit familiebedrijf. Ze zijn dan wel niet de grootste, de projecten die ze het liefst realiseren zijn flinke uitdagingen. Die ze aangaan vol lef en vertrouwen in hun vakmanschap.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Werken-bij websites: drie sterke voorbeelden

Kan jouw werken-bij website wel een update gebruiken? Of moet je nog beginnen? Waarom zou je het wiel helemaal zelf uitvinden als je kan leren van anderen?

Lees verder