Overlayer

Nieuws | Door Geesje Rietveld | Leestijd 4 minuten | 7-01-2021

Kayleigh rockt.

Kayleigh is van het type stille wateren, diep golfslagbad. Ze kan uren zo stil achter haar computer zitten dat je vergeet dat ze er is en haar overslaat met het rondje koffie halen. Maar in haar hoofd is het nooit stil. Dat uit zich in een intuïtief vormgevingstalent en een scala aan creatieve nevenactiviteiten. Animaties maken, koken, photoshoppen, fotograferen, gitaar spelen: Kayleigh rockt gewoon alles.

Nu ze fulltime bij Frappant werkt, heeft Kayleigh (21) weinig tijd voor haar gitaar waar ze al sinds haar zevende op speelt. Het is een elektrisch exemplaar, passend bij haar muzieksmaak. “Geen metal of zo, maar wat harder mag wel. Muze, Nirvana. Die DJ-muziek, daar heb ik helemaal niets mee.” Thuis – ze woont met haar ouders, broertjes en twee hondjes in Etten – speelt ze gelukkig nog weleens met haar twee broertjes. De één drumt en de ander speelt piano. “We klinken best goed. Dus eigenlijk hebben we een soort minibandje”, concludeert ze.

Eieren

Na de MAVO auditeerde ze met succes voor de muziekopleiding, maar viel helaas na de tweede ronde af. Niet getreurd, want haar alternatief – de koksopleiding – rondde ze met vlag en wimpel af. Toen het doordrong dat ze vooral in weekenden en op feestdagen zou werken, koos ze echter eieren voor haar geld. “Het was toch niet echt mijn passie …”

Natuur en gezichten

Wederom een gouden randje: in de keuken tijdens de koksopleiding ontmoette ze haar huidige vriend Mees. Samen willen ze gaan reizen, naar Canada, de VS, Zuid-Afrika. “En ik heb gelezen dat ze in Zuid Duitsland supermooie natuur hebben. Daar wil ik ook wel naar toe, om te fotograferen.” Een fotografiemodule tijdens haar opleiding Vormgeving, wakkerde die passie aan. “Vooral natuur en gezichten leg ik graag vast.”

Uitproberen

Zijn we eindelijk aangekomen bij haar huidige vak! Na de koksopleiding trad Kayleigh in de voetsporen van haar moeder en opa en koos voor mediavormgeving aan het Graafschap College. Een topkeuze, vinden wij. “Ik vind eigenlijk alles leuk om te maken. Animaties, huisstijlen en photoshop in het bijzonder. En nieuwe dingen uitproberen, zoals motion graphics. Die zie je steeds meer online: dat wil ik wel leren. Vind ik gaaf.”

Wij vinden Kayleigh gaaf. En zij is blij bij Frappant. “Ik ben hier ooit als stagiaire begonnen. Het is een hechte, gezellige club. Het voelt niet als een bedrijf, maar als een groep vrienden die samen mooie dingen maken. Het leukste vind ik hoeveel energie de mensen hier krijgen van wat ze doen en hoe trots ze zijn op wat ze maken.”

Eindigen we deze kennismaking nu te soft? Ach, wij kunnen ook wel genieten van een zoetsappige ballade op zijn tijd!

Leer Kayleigh nog beter kennen: check haar profiel,

Ook interessant

Gerelateerde case

Meer conversie door optimale gebruiksvriendelijkheid én monitoring

Een substantiële verbetering door continue monitoring. Treffender kunnen we het resultaat van onze samenwerking niet omschrijven. Meer weten?

Lees verder
Gerelateerd artikel

Marktonderzoek helpt je van je onderbuikgevoel af

Creativiteit heeft alles met gevoel te maken. Mooie vormgeving of pakkende teksten doen immers iets met je. Maar hoe creatief ze ook zijn, de totstandkoming ervan laten we allesbehalve aan het toeval over.

Lees verder
Meer informatie?

Bel of mail ons! Vinden we leuk.