Overlayer

Nieuws | Door Geesje Rietveld | Leestijd 2 minuten | 3-06-2021

Mariska de verkenner

Iedereen heeft wel een vriend of vriendin die tijdens een avond stappen een rondje gaat halen en drie kwartier later terugkomt met minstens twee mooie verhalen. Onze nieuwste aanwinst Mariska is zo’n verkenner, maar dan wel een doelgerichte. ‘Ik kom ook terug met de juiste drankjes’, lacht de marketeer & projectmanager. Deze eigenschap vertaalt zich mooi naar ons marketingvak. ‘U vraagt – wij draaien, is niet mijn stijl. Ook niet die van Frappant. Ik wil eerst weten wat het doel is van de opdracht en of de gekozen route wel de slimste is.’
Groningen stad vormde tijdens de HBO-studie Communicatie haar speelveld, dat Mariska uitbreidde met een stage op Sint Maarten en een uitwisseling van 6 maanden in Spanje. “Ik had de studie onder meer uitgekozen op de mogelijkheid om in het buitenland te kunnen studeren. Gefeest heb ik zeker, maar studeerde wel netjes in vier jaar af.” Die paradoxale drang om te ontdekken, maar wel van tevoren te bepalen wat ze minimaal uit de onderneming wil halen, kenmerkt Mariska. “Neem onze vakanties. Ik houd van reizen! Liever drie keer kort, dan één keer lang. Voordat we vertrekken weet ik al precies welke plekken ik sowieso gezien wil hebben om de vakantie helemaal geslaagd te kunnen noemen. Maar ik wil absoluut niet weten wat ik elke dag ga doen. Daar heb ik dan weer een hekel aan.”

Af van de koude acquisitie

Die reisjes onderneemt ze met óf zonder vriend Thomas en zoontje Barend, vanuit onze gezamenlijke thuishaven Aalten. Ze kent Frappant dan ook goed. Niet alleen als dorpsgenoot, maar ook als marketingmanager van Metaflex, een innovatieve wereldspeler die hoogstaande deursystemen maakt voor onder andere de foodindustrie en de medische wereld en die al jaren samenwerkt met Frappant. “In de vijfeneenhalfjaar dat ik daar heb gewerkt, hebben we qua marketing een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van voornamelijk beurzen, productbrochures en een basis website, naar een online SEO platform en een contentstrategie ingericht voor lead-generatie. Zo’n belangrijke shift van outbound acquisitie naar slimme inbound marketing: daar wil ik nu andere bedrijven bij helpen.”

First time right

Toen Mariska besloot de bureaukant van marketing te willen verkennen, viel de keus direct op Frappant. “Het karakter van Frappant en de manier van werken, passen bij mij. Kwaliteitsgericht, first time right. En de sfeer en de creativiteit zijn super inspirerend. Het is natuurlijk top dat ik nu op de fiets naar mijn werk kan, maar als ik elke dag anderhalf uur in de auto zou moeten zitten, had ik dezelfde keuze gemaakt.”

Lekker lastige klanten

Waarom een marketingmanager nu kiest voor de rol van marketeer & projectmanager? “Zaken regelen; daar word ik vrolijk van. En van klantcontact.” Zelfs lastige klanten? “Haha: ja, juist die! Opdrachtgevers die je oplossend en incasserend vermogen op de proef stellen; dat vond ik tijdens mijn bijbaantje achter het loket van de ABN al de leukste uitdagingen. Het liefst hielp ik ze zo goed, dat ze zich later schuldig voelden over hun gedrag.”

Liefst zo efficiënt mogelijk

Het moge duidelijk zijn dat Mariska geen typische projectmanager is. B2B bedrijven met complex samengestelde doelgroepen, die interesse hebben in de toepassing van ontwikkelingen zoals marketing automation, lead-generatie en neuromarketing, zullen in haar een waardevolle adviseur treffen. Ook Mariska’s inborst lijkt te verschillen. Waar projectmanagers meestal snel en ondersteunend in actie komen, stelt Mariska eerst wat kritische vragen. “Ik ben gek op het vinden van de eenvoudigste, snelste en beste manier. Als me iets gevraagd word, ga ik dus niet direct aan de slag. Liever bepaal ik samen met de opdrachtgever eerst even of de opdracht wel de juiste is en het doel optimaal dient. Zo niet, dan verken ik graag samen efficiëntere opties.” Nou Mariska, wij waarderen die aanpak van jou wel. Welkom bij de leukste marketingclub van Oost Nederland.

Ook interessant

Gerelateerde case

APPO. Met recht dé apotheek van nu

‘We zijn live! APPO, de apotheek van nu, is een feit. Wij willen medicatie nog makkelijker voor je maken. Lees de hele case.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Paul en Frappant go way back

De afgelopen jaren kon Paul lopen en fietsen naar zijn kantoor in Doetinchem. Sinds kort pakt hij soms ook de auto naar Aalten. Hij kent de weg goed, want voordat Paul Profilers oprichtte, werkte hij bij Frappant.

Lees verder
Meer informatie?

Bel of mail ons! Vinden we leuk.