Overlayer

Nieuws | Door Dennis Hoftijzer | Leestijd 4 minuten | 23-04-2024

Meet Inge: onze financial controller voor meer inzicht en vooruitzicht

Cijfers zijn de grote nachtmerrie van menig creatieveling, maar niet van Inge Ratering. Onze nieuwste aanwinst bij Frappant is voor een financial controller behoorlijk creatief ingesteld - en nee, dat heeft niks met creatief boekhouden te maken. Wél met Inge’s vermogen om cijfers te visualiseren om zo de boodschap beter over te brengen. Precies waarom we zo lekker klikken.

*In de eerste week hebben we meteen Inge’s stoel versierd en taart gegeten. Doen we dat altijd met nieuwe collega’s? Nee joh – ze was toevallig jarig.

Bij Inge hoef je niet bang te zijn voor gortdroge Powerpoints en slaapverwekkende Excel-sheet-presentaties: ze is een rasechte doelgroepdenker. “Met Power BI haal ik cijfers uit tabellen en tover ze om tot begrijpelijke diagrammen en overzichten. Zo begrijpt iedereen waar het over gaat.”

Heel Frappant aan de financiële bewustwording

“Wat een controller doet? Goede vraag. Naast algemene administratie creëer ik financieel inzicht en overzicht. Ik geef vooral organisatie-breed inzicht in wat we willen bereiken. Hoe gaan we onze omzetdoelen halen en met welke middelen? Ik leg de werkelijkheid naast de begroting die is opgesteld.”

 

Ik ben niet zo’n grijze boekhouder die in de hoek zit te kamerplanten en de factuurtjes inboekt hoor!

Inge Ratering | Financial controller

Zo efficiënt mogelijk creatief zijn

Inge richt zich vooral op langetermijndoelen. Vooral: hoe kunnen we bij Frappant zo efficiënt mogelijk creatief zijn?

MAAR INGE, CREATIVITEIT IS TOCH NIET IN UREN UIT TE DRUKKEN?!

“Klopt. Daarom vind ik het belangrijk om te eren wat er al is. Frappant is een sterke organisatie – hier staat al een mooie basis. Ik geloof ook niet in een afreken-cultuur, mijn toverwoord is vertrouwen. Als gevoelsmens is een fijne, langdurige samenwerking voor mij het allerbelangrijkste.”

 

Geen mooie, wel een liéve hond

Aan Inge ku’j wel horen dat ze uit de Achterhoek komt. “Ik woon op een uitstapje naar Lichtenvoorde na, al bijna mijn hele leven in Beltrum. Niet alleen, maar met een lekker levendige verzameling: man Tom, kinderen Tess (19), Juup (16), Boet (14) en hond Lana. Lana is half poedel en half jachthond. Een hartstikke lieve hond, laten we het daarop houden.”

Vanuit m’n huiskamer de score checken

“Met drie kinderen ben ik best druk, maar er is nog wel wat vrije tijd hoor. Die besteed ik veel aan voetbal. Als mijn kinderen voetballen, sta ik aan de zijlijn en kijk het graag samen op tv. Ik wóón zelfs tegenover het voetbalveld. Als de beplanting nog niet volgroeid is, kan ik vanuit huis het scorebord zien.” Zelf ook voetballen? “Vroeger wel, nu niet meer.”

 

Lekker zingen zonder doel

Verder zingt Inge graag – niet alleen onder de douche. “1x in de 2 weken heb ik zangles in groepsverband. Pop, rock, musical, Nederlands, Engels: alles door elkaar. Niet met een bepaald doel, dit is gewoon lekker. Zingen is gezond.”

Kunnen we spontane zang-uitbarstingen verwachten? “Nu nog niet hoor. Eerst even wat meer op m’n gemak zijn. Afgelopen week stond er veel van die tsja, muziek op die ze ook in The Sting draaien, snap je? Dat is niet helemaal mijn genre. Maar toen ik Foeke hoorde meefluiten met Radio 2, dacht ik ohja – dit komt goed. Jullie kunnen wel verwachten dat ik een keer ga uithalen”.

Zolang dat zang-technisch is, heel graag.

Welkom bij dit zootje geregeld, Inge. Mooi da’j d’r bunt!

Ook interessant

Gerelateerde case

Maximaal rendement uit deelname tv-programma

Voor Vandersanden fungeren wij al ruim 8 jaar als strategisch en creatief partner. Bekijk en lees wat we voor deze campagne hebben gedaan.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Coolblue doet alles voor een glimlach van medewerkers

Lees verder