Overlayer

Nieuws | Door Geesje Rietveld | Leestijd 5 minuten | 21-09-2023

Noé neemt ontspannen chaos mee

YES! We hebben een copywriting content stagiaire. En niet zomaar eentje. Noé heeft talent, een hoofd vol gedachtes en ideeën en soms hangxiety. Ze houdt niet van drama, maar wel van badderen en gezelligheid. Als ze helemaal zichzelf is wordt ze chaotisch. We zijn nu twee weken samen op weg en ze begint sommige dingetjes al te vergeten. Dus welkom thuis bij Frappant Noé!   

Feitjesrijtje  

– Noé is 19 geworden in haar eerste weken bij Frappant (altijd goed binnenkomen met taart);

– Derdejaars student Creative Business op het Saxion in Enschede;

Volgt de specialisatie Creatieve Marketing Concepten, met copywriting als lievelingsvak. Extreem goede keuzes als je het ondergetekende vraagt. 

Geen drama aub 

Noé woont met haar ouders in Doetinchem. Vader Jan is 11 jaar ouder dan haar moeder Elke, “maar daar merk je niks van, want pap is voetbaltrainer en supersportief.” Noé zelf was een hockeymeisje totdat haar team niet meer zo gezellig was. “Roddels en drama. Hou’k nie van.” Dus nu padelt ze met haar vader, zus en diens vriend.  

Hangxiety 

Noé heeft plenty vriendinnen, maar niet in één groep. Wederom om drama te ontwijken. Met hen gaat ze het liefst naar festivals of concerten, met lekkere muziek en een ontspannen sfeer. “In de stad vind ik de sfeer soms agressief, veel ruzies en zo. Ik houd best van een drankje, maar dat is toch niet nodig? Heb zelf ook wel last van hangxiety.” 

 – Sorry; waar heb je last van? 

“Hangxiety. Hangover anxiety…?” [Noé voelt de generatiekloof en legt uit:] 

“Dat ik na een avondje drinken soms bang ben dat ik mezelf voor schut heb gezet. Dus dan drink ik liever wat minder. ” 

– Ah! [Wauw. Was ik als tiener maar zo wijs] 

Kat uit de boom? Kip zonder kop 

Noé is van het type ‘kat-uit-de-boom-kijken’. En als die er eenmaal uit is? “Als ik op m’n gemak ben dan laat ik de controle wat meer los en word ik chaotisch. Mijn moeder en vriendinnen kennen me niet anders. De simpelste dingen vergeet ik dan. Terwijl ik klets vergeet ik bijvoorbeeld m’n fiets op slot te zetten. True story: zo is ie een keer gejat.” Dus zodra je Noé bij Frappant ziet rondlopen als een kip zonder kop, voelt ze zich helemaal thuis. We hebben de eerste e-mails zonder bijlage al ontvangen, dus we zijn goed op weg.  

Hoofd in de bubbels 

Het ding is; in dat koppie gaat nogal wat om. “Ik denk teveel na. Over alles. Gesprekken, deadlines, situaties in m’n sociale leven, spannende dingen. Zolang ik goed ga, valt het nog wel mee. Maar als het tegenzit, gaat ’t spoken. Dan kan ik m’n hoofd niet uitzetten en word ik een scenariodenker. Wat nou als ik iets doms doe? Wat als ik m’n trein mis? Verzin maar iets geks.” Hoe ze haar hoofd uit zet? “Met sporten. Of in bad. Ik ga te vaak en te lang in bad.” In de bubbels krijgt Noé ook haar beste ideeën, dus dat komt mooi uit. 

Goed idee van Noé 

Ook over haar stage denkt ze teveel na. “Ik hou niet van fouten maken. Voel me snel dom en twijfel of het wel zinvol is wat ik te melden heb. Terwijl ik ergens echt wel weet dat ik goede ideeën heb.” Op de opleiding is ze regelmatig degene met het idee. “Anderen zijn vaak beter in de uitwerking. En ik controleer alles dan weer voordat we iets inleveren.” Want loslaten en vertrouwen in het werk van anderen, dat wil Noé graag leren tijdens haar stage.  

Snuffel 

Allemaal nog best herkenbaar voor de meeste van ons. We zoeken nog naar iets geks. “Ik weet denk ik wel iets. Ik slaap nog met een knuffel haha!” Kijk, daar kunnen we wat mee. Snuffel de Knuffel. “Het is een konijn, volgens mij. Hij heeft in elk geval grote oren. Ik kreeg ‘m van oma; hij gaat al 19 jaar mee.”

We organiseren snel een ‘Bring your (stuffed) animal to work’ day. Fijn dat je er bent Noé! 

Check ook ‘s de teampagina van Noé. 

Ook interessant

Gerelateerde case

Merktraject brengt focus in visuele identiteit én bedrijfsvoering

Merktraject brengt focus in visuele identiteit én bedrijfsvoering

Lees verder
Gerelateerd artikel

Spreek met reclame de behoeftepiramide van Maslow aan

Lees verder