Overlayer

Nieuws | Door Geesje Rietveld | Leestijd 4 minuten | 4-07-2022

Paul en Frappant go way back

De afgelopen jaren kon Paul lopen en fietsen naar zijn kantoor in Doetinchem. Sinds kort pakt hij soms ook de auto naar Aalten. Hij kent de weg goed, want voordat Paul Profilers oprichtte, werkte hij bij Frappant. Samen maken we een ‘trip down memory lane’, toen nog geretoucheerd werd met penseel en Frappant een aparte afdeling had voor gebruikershandleidingen.

Terug met vertrouwen

Samen met Martin Moorman vertrok Paul Eggink in 2001 bij Frappant om  met Philip Nijland Profilers op te zetten. “We vulden elkaar mooi aan. Martin was de commerçant, Philip de creatief strateeg. En ik blijf graag wat meer op de achtergrond.” Toen Martin in 2010 vertrok en Philip 3 jaar later, zette Paul de zaak voort met het kleine maar doortastende team dat hij had. Het was zijn grote wens dat een van de medewerkers het bedrijf zou overnemen, maar een opvolger bleef uit. “Ik heb toen gekeken of we bij een ander bedrijf aansluiting konden vinden. Uiteindelijk koos ik voor Frappant als overnamepartner, voor Dennis. Hij kwam rond 2000 als jonge kerel bij Frappant, met veel lef. Ik vertrouw hem.”

Jongens-opa

Paul werkt nog steeds veel en met plezier. “Gelukkig heeft mijn lieve vrouw Gerdie zelf ook genoeg te doen. In onze vrije tijd pakken we graag samen een terrasje, of fietsen we een flink stuk. Bijvoorbeeld naar onze dochters, naar Menoka in Tiel of naar Susan in Arnhem. Samen maakten zij van Paul een ‘trotse jongens-opa’ van Mathis (2), Elia (2) en Ravi (8 maanden).

Andere tijden

Paul studeerde ooit werktuigbouwkunde aan de MTS, waarna hij opleidingen deed voor copywriting, NIMA en PR. Dat kwam mooi van pas bij het maken van handleidingen, waarmee hij in ’77 begon bij ATAG. “In die tijd retoucheerden we beelden nog met penseel”, herinnert hij zich. Hetzelfde werk deed hij vanaf ’94 bij Frappant voor Siemens, Auping, ATAG en Nedap. “Met z’n achten deden we dat, op de afdeling Product Support. Toen al gaven we online voeding aan de serviceafdeling van Siemens met info over hoe hun telefoons werkten, met plaatjes. Het werd dagelijks geupdate, zodat zij de klanten aan de telefoon goed konden helpen.”

Paul

Energie

Gedurende zijn carrière merkte Paul dat hij ook conceptueel wat in zijn mars had. “Neem Inspired by Life, de pay-off voor Life & Mobility. Ze voeren die nog steeds; ben ik best trots op. En op wat we doen voor gezondheidscentrum De Bolster en fysiopraktijk Revital in Doetinchem. Positionering, naamontwikkeling, merkverhaal, concept, pandaankleding; dat zijn gave totaalprojecten waar ik veel energie van krijg.”

Peuterparty

Zichtbaar vrolijk wordt hij wanneer Paul vertelt over de peuterparty. “Gemeente Doetinchem wilde aandacht vragen voor de peuteropvang. Alle opvangorganisaties kwamen samen in het Amphion; zij organiseerden de activiteiten, wij regelden het feest en de communicatie. Overal in het concept kwamen deze beestjes terug (zie foto, red.). Mijn vrouw Gerdie naaide er tientallen om het feest mee aan te kleden. Het was echt een enorm succes. Zelfs Hakim van Sesamstraat was er. Veel kids dachten dat ze de beestjes mee mochten nemen; alleen deze twee zijn nog over”, lacht hij.

Appeltaart-rel

Dan de appeltaart-rel. Had social media destijds bestaan, dan waren de kanalen van ATAG ontploft. “Het ging om het Koken uit de Kunst-kookboek, dat wij maakten voor mensen die een nieuwe oven hadden besteld. Ten tijde van die uitgave ging ATAG internationaal, dus stelden we internationale menu’s samen. Het werd een prachtig boek dat in vier talen verscheen.” De rel? Er stond geen appeltaart in. “Wel een gefantaseerd ‘Menu Discutable’, met sprinkhanen en dat soort exotische dingen, maar geen appeltaart. Dat kon dus écht niet, blijkbaar. Mensen klommen massaal in de telefoon. De serviceafdeling van ATAG was ‘not amused’”, grijnst Paul.

Paul blijft zeker nog tot in 2023 actief bij Frappant. “Ik merk nu al dat dit de juiste keus is geweest. Opdrachtgevers reageren positief, ook omdat we nu full service kunnen opereren, inclusief online dienstverlening en webdevelopment. Dit wordt een groot succes.” Dat vertrouwen delen wij Paul. Welcome back!

Ook interessant

Gerelateerde case

Positie verscherpt, visuele identiteit verfrist en nog steeds herkenbaar

MEPD helpt bedrijven en mensen in de technische sector. Met de aangescherpte positionering en bijpassende restyling, kan MEPD haar verhaal nu met meer overtuigingskracht uitdragen.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Frappant neemt Doetinchems bureau Profilers over

Twee bekende namen uit Oost-Gelderland bundelen hun krachten: sinds april 2022 is Profilers Communicatie in Doetinchem onderdeel van brand agency Frappant in Aalten. En dat is drie keer goed nieuws!

Lees verder