Overlayer

Nieuws | Door Dennis Hoftijzer | Leestijd 1 minuten | 1-04-2022

Markante oprichter Frappant overleden

Onze oprichter en reclameman van het eerste uur Bert Nijman is overleden. Na een lange periode van sterk afnemende geestelijke en lichamelijke gezondheid overleed hij op 75-jarige leeftijd.

Bert richtte in 1974 Frappant op, samen met twee vrienden. Na enige tijd stond hij alleen aan het roer van het reclamebureau. En dat deed hij op zijn eigenzinnige en gerust ook eigenwijze manier. Als creatief denker dacht hij vaak al een stapje verder dan anderen, wat steevast tot meewarig schuddende hoofden maar ook tot mooie ideeën leidde. Zijn eigenwijsheid en nieuwsgierigheid brachten het bureau verder. Hij durfde te investeren in de toen revolutionaire grafische computers van Apple (één van de eerste vind je nog in ons eigen ‘museum’) en was niet bang om nieuwe dingen uit te proberen.

Temperament

Het temperament van Bert kon relaties maken en breken. Als een stormram wist hij doorbraken te forceren om bedrijven en merken de volgende stap te laten zetten, maar onbegrip kon er net zo gemakkelijk toe leiden dat relaties als een bom barstten. It came with the package.

Niet om het kunstje

Hij bouwde een bureau van naam op. Frappant kreeg een stevige reputatie in de regio. Een creatieve club, “niet om het kunstje, maar om het rendement” zoals hij dat zelf zei. Frappant werkte toen al voor een uiteenlopende groep bedrijven, veelal in B2B, maar ook organisaties in de zorg, overheden en andere branches werden toegevoegd aan de lange klantenlijst.

32 jaar lang bestierde Bert het bureau en liet het samen met zijn team meerdere keren uit het jasje groeien. In 1997 kocht hij het voormalige zwembad van Aalten en verbouwde het tot opvallende kantoorlocatie. Het is de plek van waaruit we vandaag de dag nog steeds klanten door heel Nederland en daarbuiten helpen om hun merk verder uit te bouwen.

Trotse Frappanters

Dit jaar bestaan we 48 jaar. De wereld en ons vak ziet er totaal anders uit dan toen Bert zijn eerste klant binnenhaalde. Maar het nieuwsgierige, soms eigenwijze, dát zit nog steeds in ons DNA. We zijn blij en trots dat we Frappanters zijn.

Ook interessant

Gerelateerde case

EVY: een product(lancering) van wereldklasse

Van een campagneconcept naar een lanceringsevent dat stof deed opwaaien! Meer weten over dit project? Lees de hele case!

Lees verder
Gerelateerd artikel

Merkherkenning Deel 2: Welke brand codes boosten jouw merk?

Welke elementen zorgen voor jouw merkherkenning? En welke zintuigen moet je prikkelen om jouw merk in het hart en brein van je doelgroep te prenten? In dit blog vertellen we je meer over de brand codes van jouw merk.

Lees verder