Milou HuitinkOverlayer

Activation | Door Milou Huitink | Leestijd 3 minuten | 23-04-2018

Micro-influencers in opkomst

De term ‘Influencer Marketing’ is een veelbesproken onderwerp. Influencers inzetten om je merk te versterken is dus niet nieuw, de verschuiving van macro- naar micro-influencers wel.

Wat zijn micro-influencers?

In de afgelopen jaren werden influencers op grote schaal als ambassadeurs ingezet om naamsbekendheid en daarmee hogere verkoopcijfers te genereren. Met name degenen die een groot aantal volgers hebben (en daarmee dus ook in één klap een groot bereik) worden hiervoor benaderd. Hoe meer volgers, hoe meer potentiële klanten, is de logische gedachte van veel marketeers. Toch lijkt hier nu verandering in te komen. In tegenstelling tot de reguliere influencers, hebben micro-influencers doorgaans minder bekendheid en veel minder volgers, maar bevinden ze zich daarentegen wel in een bepaalde niche waarin de betrokkenheid groot is. Dit geeft een bedrijf de mogelijkheid zich specifieker te richten op een doelgroep.

Engagement

Omdat er sprake is van aanzienlijk minder volgers, is er ook meer interactie mogelijk. Dat maakt het inzetten van micro-influencers een stuk effectiever. Over het algemeen reageren ze sneller en vaker op hun volgers dan reguliere influencers doen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat communicatie via micro-influencers om die reden 6,7 keer meer effect heeft onder de doelgroep, dan communicatie via macro-influencers.

Micro-influencers inzetten?

Wanneer je als bedrijf geïnteresseerd bent in een samenwerking met een micro-influencer, is het allereerst belangrijk te weten in welke doelgroep hij of zij zich precies bevindt en hoe hoog de betrokkenheid is. Let hierbij op het aantal likes en hoe vaak een bericht wordt gedeeld, maar vooral ook op de interactie tussen de influencer en zijn volgers. Juist dit maakt hen zo interessant! En er zijn meer voordelen. Zo zijn micro-influencers een stuk betaalbaarder dan de grote namen. Daarnaast worden ze meer gezien als ‘echte mensen’. Zij posten hun content zelf in plaats van dit door derden te laten doen. Deze authenticiteit maakt ze geloofwaardig en daarom aantrekkelijk als ambassadeur van je boodschap.

Kwaliteit of kwantiteit?

Bedrijven die vooral naamsbekendheid willen creëren, kiezen vaak nog voor de macro-influencers vanwege hun grote bereik. Best logisch zou je denken, maar toch blijkt uit een onderzoek van Markerly dat kiezen voor meerdere personen met minder volgers uiteindelijke samen meer likes genereren dan één iemand met veel volgers. Goed om in je achterhoofd te houden dus wanneer je Influencer Marketing wilt inzetten voor je merk.

Uit onderzoek van markerly

Ook interessant

Gerelateerde case

Meer conversie door optimale gebruiksvriendelijkheid én monitoring

Een substantiële verbetering door continue monitoring. Treffender kunnen we het resultaat van onze samenwerking niet omschrijven. Meer weten?

Lees verder
Gerelateerd artikel

Zo zet je e-mailmarketing effectief in

Gezien de enorme snelheid waarmee apps en social media zich ontwikkelen, is het gevaarlijk gemakkelijk om e-mail te vergeten. Terwijl e-mailmarketing bewezen supereffectief is en de mogelijkheden zich snel uitbreiden.

Lees verder
Meer informatie?

Bel of mail ons! Vinden we leuk.