Overlayer

Nieuws | Door Geesje Rietveld | Leestijd 4 minuten | 21-12-2022

Stagiair Juul: ‘Het is geen lulkoek: hier draait het echt om ‘doen waar je blij van wordt’’

Wij zijn ervan overtuigd dat een merk sterker wordt als de mensen die eraan bouwen happy zijn met dat wat ze doen. Happy people, strong brands. Iedereen bij Frappant geeft zijn eigen betekenis aan deze visie. Zo ook stagiair Juul. Hij liet zich inspireren en heeft zich met sprongen ontwikkeld tijdens zijn stage.

Van nature is Juul (22) niet bepaald extravert. Tenminste, dat dacht hij altijd. Eén van zijn leerdoelen toen hij bij ons binnenkwam in september, was dan ook om zijn communicatieskills te verbeteren en meer van zich te laten horen, zoals je hier kunt lezen. “Normaal gesproken ben ik afwachtend, kijk ik eerst de kat uit de boom voor ik op mensen afstap. Sales bijvoorbeeld leek me altijd wel heel gaaf, maar ik ging ervan uit dat het niets voor mij was omdat ik het lastig vond om zomaar contact met iemand op te nemen.”

Al snel voor het echie

Met zijn grote interesse in data-analyse en Rico als stagebegeleider rolde Juul in mooie optimalisatieklussen. Eerst intern, maar al gauw kon hij ook voor opdrachtgevers aan de slag. Van A tot Z begeleidde hij een optimalisatietraject en onderhield hij het contact met de klant. “Meteen zoveel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen is niet vanzelfsprekend als je stage loopt. Des te fijner dat dit bij Frappant wel gebeurde. En dat ik me daar meteen comfortabel bij voelde is voor mij ook bijzonder.”

Jezelf leren kennen

De meest waardevolle ervaringen leren je jezelf beter kennen. Een stage zou mede daarop gericht moeten zijn, vinden wij. Dus laten we stagiaires aan alles proeven. Juul is een digital marketing stagiaire, maar hij heeft aan het begin van zijn stage alle collega’s kunnen spreken over zijn of haar werk. “Vanaf het begin voelde ik geen enkele drempel, iedereen stond open voor mijn vragen en ik mocht letterlijk overal meekijken.”

Waar word ik blij van?

Op elke afdeling knoopte Juul gesprekken aan met collega’s. Van art directors tot strategen. Vaak ging dat ook over wat Happy People, Strong Brands voor hen persoonlijk betekent. Juul: “Ik kende de belofte natuurlijk wel, maar voordat ik mijn collega’s leerde kennen was het gewoon een beetje ‘het ene oor in, het andere oor uit’. Maar in gesprek met een aantal collega’s die bezig zijn om te ontdekken – of te doen – waar ze blij van worden, is het balletje bij mij ook gaan rollen.”

Getriggerd

“Ik liep ineens rond met vragen over mijn toekomst. Op een positieve manier. Wat wil ik precies? Waar word ik blij van? Eerder was ik daar nooit zo mee bezig, eerlijk gezegd. Ik had immers al een studierichting gekozen. Maar ik ben blijkbaar getriggerd door de belofte van Frappant en ik zie nu dat ik altijd keuzes heb. Om eens te sparren over m’n toekomst heb ik een gesprek aangeknoopt met Marloes (zij focust zich op Happiness bij Frappanters, red.) Dat had ik eerder niet zo snel gedaan, maar hier voelde ik geen drempel. Ik had het gevoel dat zij goed met me mee zou kunnen denken.”

Wat Juul nu weet over Juul

“Deze stage heeft allereerst bevestigd dat mijn keuze om me tijdens mijn studie Commerciële Economie te specialiseren in digital marketing, de juiste is geweest. Nu ik digitale trajecten heb opgepakt voor opdrachtgevers en mijn optimalisatieadviezen daadwerkelijk worden uitgevoerd en vooral blijken te werken, vind ik dat heel gaaf. Bovendien ben ik eigenlijk helemaal niet introvert, wat ik eerder wel heb gedacht. Voorheen had ik er moeite mee om zomaar op iemand af te stappen; hier heb ik daar helemaal geen last van gehad! Daar was ik best verbaasd over.” Ook de opdrachtgevers waar Juul voor aan de slag ging, benaderde hij zelf. En hij onderhoudt dat contact nu zelf. “Dat heeft me het vertrouwen gegeven dat ik een meer commerciële digital marketing functie gewoon goed aan zou kunnen. Nooit gedacht. Heel waardevol dat ik dat nu heb geleerd.”

Geen lulkoek

Juul is hét bewijs dat de focus op ‘doen waar je blij van wordt’ wérkt. Heel veel bedrijven hebben een belofte of slogan, maar dat betekent niet automatisch dat die geleefd wordt door de medewerkers. “Bij Frappant is het geen lulkoek. Door de open cultuur hier ben ik me op persoonlijk vlak echt gaan ontwikkelen.” Dat kan de merken waarvoor Juul aan de slag gaat alleen maar sterker maken. En dat geldt nu al voor Frappant en voor de opdrachtgevers die Juul helpt.

Je belangrijkste leerdoel kan je al afstrepen, Juul. Lekker bezig! We vinden het heel fijn dat je het naar je zin hebt hier en nóg mooier dat we je hebben kunnen helpen jezelf beter te leren kennen. Keep up the great work, dan kun je met happiness nog veel meer bedrijven sterker maken. 😊

Ook interessant

Gerelateerde case

Upgrade geeft merk Rots Bouw lef en herkenbaarheid

Een bedrijf met persoonlijkheid: zo omschrijven medewerkers en klanten van aannemer Rots Bouw dit familiebedrijf. Ze zijn dan wel niet de grootste, de projecten die ze het liefst realiseren zijn flinke uitdagingen. Die ze aangaan vol lef en vertrouwen in hun vakmanschap.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Je positionering beschrijven? Maak een brandstory

Van de bio op je socials tot het verhaal dat je vertelt op een beurs: voor sterke merken is de brandstory de basis van alle teksten en verhalen. Je brandstory vertelt kernachtig waar je voor staat en wat de essentie is van je merk.

Lees verder