Overlayer

Activation & Brand building | Door Geesje Rietveld | Leestijd 4 minuten | 22-04-2021

Van pakkende posters tot ‘interactive UX’: 10 keer Frappante inspiratie

Het is weer zover! De vakidioten van Frappant hebben onderling de afgelopen weken weer zoveel gave marketingcases gedeeld, dat we ze voor je konden verzamelen. Ons doel? Je te inspireren, maar ook te laten zien wat er allemaal kan! Dit keer beslaan we het hele spectrum. Van een ijzersterke bushokjescampagne tot ultieme interactieve UX-websites. Wat ze gemeen hebben? Impact op wie ze aanschouwt.

Online trend: gelaagde 3D-visuals

Alicelee

Kunst en online gaan prima samen. Neem Alice Lee. Deze kunstenares uit San Francisco geeft ‘Doodle workshops’ voor Adobe en haar systeem illustraties worden gretig afgenomen door platforms als Slack, Facebook en Dropbox. Maar wij vragen nu je aandacht voor haar homepage want daar zien we een nieuwe online trend waarmee je als merk echt een andere belevenis kan creëren: de gelaagde 3D-visual. Klik en beweeg die muis. Intrigerend; toch?

Stopkracht met seks en scheldwoorden

Akestom Holt

Zoals het hierboven staat klinkt het heel goedkoop, maar dat is het allerminst. Het bekende Zweedse communicatiebureau Åkestam Holst maakte deze campagne voor een non-profit adviesorganisatie tegen criminaliteit. Doel van de campagne; de Zweedse mensen online weerbaarder maken. Ze namen de 25 meest gebruikte wachtwoorden in het land en vragen zich openlijk af: zijn die wel zo veilig? Of het werkt? Wie weet. Maar: Åkestam Holst heeft wel heel veel Effectiveness Awards ontvangen …

Noviteit in een nieuw jasje

Een productlancering. Altijd een bijzonder en mooi moment. Normaliter maakt Svedex haar noviteiten bij haar partners en klanten bekend via een gave offline mailing. Via verschillende documentatie wordt de noviteit uitgelicht. De ontwikkelingen afgelopen jaar, maar ook de wens meer online te doen, maakte dat Svedex anders en vernieuwend wilde denken. Wel een trigger offline, maar die gaat direct door naar de toffe online lancering.

Online innovatie was leidend in het concept. Op een nieuwe manier, nieuwe innovatieve deuren lanceren. Welkom in de wereld van Svedex. In een druk op de knop treed je binnen in de wereld van de deur. Op een interactief platform maakt men kennis met de noviteit. Beeld tekst en geluid leiden je door de onlinewereld. Aan elk detail is gedacht. Ontdek nu ook de wereld van Svedex!

Je moét wel B zeggen …

WNF
Iedereen maakt deze zin af in zijn hoofd. En marketing draait erom in het hoofd van mensen te geraken. En dan werkt niets beter dan een pluizig jong dier, een twist met een oud gezegde en een mespuntje schuldgevoel. Superslim gespeeld van WNF, deze social campagne.

Vintage muziekblad & the best off online

Waxpoetics

Bladeren door mooie magazines. Het gebeurt steeds minder. Jammer. Als er nou één medium is dat even je onverdeelde aandacht vraagt… Maar die rust pakken we zelden meer dus uitgevers zitten massaal online. Dan is het heel knap als je de vintage look en feel van een iconisch blad, weet te vangen in een interactief webdesign. Chapeau voor Wax Poetics; een design juweeltje.

Van vingers likken naar 48 uur slogans pikken.

KFC
KFC

KFC’s slogan ‘finger-lickin’ good’ is een vreemde in een tijd waarin we allemaal meerdaags aan de handdesinfectiegel zitten. Daarom leenden ze in een gave marketingactie 48 uur lang slogans van anderen.  “Until we can finger lick again.” Heel tof bedacht van KFC UK & Ireland en Mother London.

Filosofie, product, socials, web- & conceptstores

Wildsouls

We hebben het al eens eerder gehad over het belang van consistentie bij branding, over alle media heen. Leer van Wild Souls. Zij bieden je een totale brandervaring.

Waarom Rutte niet stuk gaat? Pure marketing

Wie nu even zin heeft in een stukje theorie na al dat plaatjes kijken, leest deze blog. Ruttes selfie-oproep om te gaan stemmen wordt geanalyseerd aan de hand van de 7 beïnvloedingsprincipes van Cialdini. Correct toegepast of niet; de gedachte verklaart wellicht wel waarom schandalen van deze man afglijden als boter op een zomerdag.

Beeldschoon en effectief UX-design. Voor mais.

Geen foto dit keer, want deze moet je echt online beleven. De website van Pioneer voor Corn Revolution is een van de mooiste die wij ooit hebben gezien. Prachtig interactief User Experience design: alles reageert op de bewegingen van jouw muis, in 3D zonder dat het onrustig wordt. Door te scrollen en te klikken word je het verhaal ingezogen en ga je steeds dieper de content in. Groei mee met de mais én leer de complexe wetenschap erachter een beetje kennen. Nogmaals: beeldschoon.

Ook interessant

Gerelateerde case

Merktraject brengt focus in visuele identiteit én bedrijfsvoering

Merktraject brengt focus in visuele identiteit én bedrijfsvoering

Lees verder
Gerelateerd artikel

De (meer)waarde van creativiteit

Vernieuwing doorvoeren in je organisatie? Langlopend vraagstuk oplossen? Onderscheidend positioneren? Een frisse blik op je businessmodel? Zonder creativiteit lukt dat niet. Dit is een blog over hoe creativiteit concrete waarde krijgt. Hoe het zelfs onmisbaar is om succesvol te kunnen groeien of je onderscheidend te positioneren.

Lees verder