Bekijk case

Hencon

Hencon trots present op internationale aluminiumbeurs

Expertise:

CoördinatieDesignEventOnline marketing

Over Hencon

Hencon is een wereldspeler op het gebied van ‘heavy duty smart solutions’. Het van oorsprong Achterhoekse bedrijf ontwikkelt - vanuit Ulft en haar wereldwijd verspreide vestigingen - maatwerk mobiel materieel. Denk aan zware, specialistische machines voor de aluminiumindustrie, mijnbouw en bosbouw. In deze industrieën is het van essentieel belang dat de processen draaiende blijven; stilstand is enorm kostbaar. Hencon doet haar klanten de belofte dat hun machinepark altijd kan blijven draaien en processen continu worden verbeterd: ‘Serving progress’.

De vraag

Vanwege personele onderbezetting bij Hencon op het gebied van marcom werd Frappant gevraagd de deelname aan de beurs “Aluminium 2022” volledig te verzorgen. Op de gereserveerde 60 vierkante meter in Düsseldorf moest onder meer de nieuwe compact vacuüm cleaner EVY fysiek gepresenteerd worden. Meer dan dat was nog niet bekend. Klein detail: we hadden nog slechts 3 maanden te gaan, inclusief zomervakantieperiode…

De aanpak

We pakten dit traject heel pragmatisch aan. Na het bepalen van het beursthema in overleg met Hencon ontwikkelden we direct het creatief concept; de kapstok voor alle communicatie op en rond deze beurs. We maakten een checklist van alle benodigdheden: van standontwerp tot promotiemiddelen, van parkeerkaarten regelen tot het afstemmen van op- en afbouwtijden. Vanuit het beursconcept werkten we de concrete acties uit. Voor de productie van de stand en alle benodigde middelen stuurden we onze gespecialiseerde partners aan. En - wie het zelf vaker heeft geregeld weet het – nauw contact met de beursorganisatie is cruciaal: denk aan vergunningen, opbouwmomenten, transport, voorzieningen als elektra en water: we hadden een hotline met Duitsland.

Iedere twee weken hielden we voorgangsoverleg met de betrokkenen van Hencon om zaken af te stemmen. We ontwikkelden beursanimaties en ondersteunden bij het uitnodigen van relaties en het plaatsen van social posts omtrent de beurs. Tijdens de opbouwfase waren we drie dagen in Düsseldorf om de op- en afbouw van de stand te coördineren.

Het resultaat

Het was een behoorlijk hectische periode, maar het resultaat mocht er zijn: Hencon was prominent aanwezig met haar stand, compleet met de EVY compact vacuüm cleaner. Na een lange periode zonder beurzen, konden geïnteresseerden in deze specialistische branche zich voor het eerst in vier jaar weer fysiek oriënteren en elkaar treffen. De sector was vanuit alle windstreken in groten getale aanwezig op deze wereldwijde Aluminiumbeurs. Hencon stond er om ze met trots te ontvangen.

Bezoekers uit de hele wereld toonden hun interesse in het bedrijf en haar unieke oplossingen. Hencon kijkt dan ook met een goed gevoel terug op deze beurs. De deelname voor 2024 staat alweer gepland. We zijn er klaar voor!

Hencon Aluminium beurs medewerkers
Gerelateerde case

Brand portal maakt merkconsistentie mogelijk

Nedap is een wereldwijd opererend hightech bedrijf met meer dan achthonderd medewerkers. We ontwikkelden een een brand portal voor hen.

Lees verder
Gerelateerd artikel

9 gratis data marketing tools van Google

Je hoeft geen dure systemen, software of bergen data te hebben om betere beslissingen te maken met behulp van data. Als je deze 9 tools van Google onder de knie hebt, ben je al goed bezig om jouw organisatie data gedreven te maken.

Lees verder