Svedex binnendeuren

Stijlvolle productlancering voor langdurig mooie deuren

Svedex, producent van afgelakte stijldeuren sinds 1954, heeft onlangs het assortiment uitgebreid met Nova design glasdeuren in eiken en brons. Frappant ging voor deze nieuwe deurencollectie aan de slag met een introductiecampagne voor de woningbouw en handel.

Creatief conceptCrossmediale communicatieDirect mailE-mailmarketing

Langdurig mooie deuren

Voordat we concreet met het concept aan de slag zijn gegaan, hebben we eerst naar de merkarchitectuur binnen Svedex gekeken. Op basis daarvan hebben we gezamenlijk bepaald hoe we het productassortiment het beste konden (her)indelen en hoe Eiken en Brons gepositioneerd kon worden ten opzichte van alle Superlak® deuren.

De nieuwe deuren hebben dezelfde sterke en duurzame eigenschappen als alle hoogwaardige Svedex deuren, maar zijn uitgevoerd in licht eikenstructuur, donker eikenstructuur en metallic brons. Klanten profiteren van dezelfde kwaliteit in een nieuw jasje.

Nova design eiken en brons: Natuurlijk mooi

Dé propositie in het campagneconcept voor de productlancering. Natuurlijk. De kleuren zijn gekozen met de natuur als inspiratiebron en geven eenzelfde uitstraling aan het interieur. Natuurlijk mooi. De deuren voldoen, als vanzelfsprekend, aan de hoge kwaliteitsstandaard van Svedex. Perfect afgewerkt en uitermate slijt- en krasvast in een stijlvol design. Daar kun je mee bouwen.

Dat spreekt tot de verbeelding

Deze propositie vroeg om een elegant creatief concept. Ondersteunend aan de boodschap, passend binnen de merkidentiteit maar tóch onderscheidend. In het creatieve concept hebben de nieuwe kleuren de hoofdrol gekregen: licht en donker eiken in de vorm van beige en bruin. Kleuren die staan voor rust en eenheid. En een bronstint voor metallic brons: chique en met een vleugje glamour. Geheel in lijn met de laatste trends in interieur en woonstijlen.

Het creatieve concept is uitgerold in een online campagne-pagina. Hier vinden (potentiële) klanten uitgebreide informatie en een gave lanceringvideo die werd ontwikkeld in samenwerking met een videoproducent.

Met de deur in huis

Vanuit de behoefte van de doelgroep is een informatieve brochure ontwikkeld. Ook zijn de nieuwe deurentypes opgenomen in de prijslijsten, op de noviteitenspread en in de online productcatalogus. Voor extra aandacht is er een direct mailing verzonden naar de klanten van Svedex met daarin de brochure en prijslijsten.

De pers is op de hoogte gebracht via een persbericht met bijbehorende online perskit. De inzet van de digitale nieuwsbrief en social media hebben vervolgens voor nóg meer zichtbaarheid gezorgd. Op deze manier kon men écht niet meer om de nieuwe Nova design deuren heen.  

Wij werkten aan deze opdracht. Meer informatie?

Bel of mail ons! Vinden we leuk.

Gerelateerde case

Creatief concept jaarverslag voor hightech bedrijf

Nedap is een wereldwijd opererend hightech bedrijf met meer dan achthonderd medewerkers. We ontwikkelden een concept zowel in gedrukte vorm als digitaal.

Lees verder
Gerelateerd artikel

Positionering bepaald? Bij het creatief concept wordt het pas echt leuk

Je bent aan de slag gegaan met je positionering, je merkidentiteit is helder en je hebt een belofte opgesteld. Tijd om van al die ingrediënten een creatief concept te brouwen.

Lees verder