Breng je boodschap naar buiten!

Communicatie strategie

Welke combinatie van middelen brengt het best de boodschap over op de doelgroep? In de communicatie strategie bepalen we de communicatierouting en de verhouding tussen de verschillende geadviseerde kanalen. Ook de budgetverdeling wordt in samenspraak bepaald. Ons doel: het vinden van de sterkste mix met het grootste effect. En dat kan een voor de hand liggende óf een heel verrassende mix zijn...

Soorten communicatie strategieën

Er zijn verschillende communicatie strategieën. Zo is er bijvoorbeeld het communicatiekruispunt met vier communicatie strategieën: informeren, overreden, dialogiseren en formeren. Het is afhankelijk van je publiek en het doel dat je hebt welke strategie je in gaat zetten.

Van communicatie strategie naar communicatieconcept

Nu de strategie is bepaald, wordt het tijd het idee om te zetten in een sterk communicatieconcept. Wil je een goed concept maken dan dient deze eenvoudig te zijn. Hiermee wordt bedoeld dat het publiek niet om de boodschap heen kan. Hij moet opvallen en onderscheidend zijn. Een communicatieconcept van dertien in een dozijn heeft een organisatie niets aan. Om een communicatieconcept goed in de gedachte van je publiek te krijgen, is consistentie in tekst, beeld en vorm van groot belang.

Voorbeeld communicatieconcept ‘Het geluk van Nederland’

Voor Stichting Achterhoek Toerisme heeft Frappant het communicatieconcept mogen ontwerpen. Het doel van deze campagne ging om het sterker op de kaart zetten van de Achterhoek als regio. Stichting Achterhoek Toerisme richt zich op iedere Nederlander die op zoek is naar geluk. Het thema “Het geluk van Nederland” hebben wij als kapstok gebruikt voor het communicatieconcept.

Hulp nodig bij het bepalen van een communicatiestrategie en vervolgens het concretiseren van een communicatieconcept? Frappant denkt graag met je mee.

Meer informatie?

Bel of mail ons! Vinden we leuk.