Overlayer

Nieuws | Door Noé Oosterhuis | Leestijd 4 minuten | 26-09-2024

Meet Jessey: stuiterbal, praatjesmaker en witte haai-expert

Met ‘Happy People, Strong Brands’ als credo, trek je mensen aan die ook in de ketel met levensenergie zijn gevallen. Mooi toch, hoe dat werkt. Spiksplinternieuw bij Frappant op de werkvloer: stagiair en vrolijke stuiterbal Jessey. Welk pad gaat ze hier bewandelen? Als je ‘t Jessey zelf vraagt, zegt ze waarschijnlijk: ‘alle kanten op’. Past lekker bij d’r persoonlijkheid.

Statistiek en analyse-achtige situaties moet je bij Jessey niet op het bureau leggen. “Ik ben mensgericht en heb een groot inlevingsvermogen. Dat wil ik gebruiken om sterk te worden in het maken van verhalen. Want een merkverhaal vertellen: da’s knap lastig, heb ik al gemerkt in de korte tijd dat ik hier zit.”

De 20-jarige Jessey studeert communicatie en multimedia design op de HAN. “Marketing en contentcreatie was de bedoeling, maar inmiddels kan ik beter programmeren dan ik met Adobe kan werken. Eigenlijk vind ik er niks aan. Hierna wil ik het liefst een pre-master criminologie doen. Maar heb ook al gefantasteerd over een studie diergeneeskunde, docent aardrijkskunde en event management. Alle kanten op inderdaad.”

Oke oke oke… maar wat doe je dan bij Frappant?!

“Leren hoe ik met Adobe kan werken! Ik wist al vanaf het begin van mijn studie dat ik stage wilde lopen bij Frappant. Nu klinkt het natuurlijk meteen alsof ik enorm aan het slijmen ben, maar hier zit precies de goede mix van serieus en gezellig. Ik word overal bij betrokken – en krijg volledige vrijheid. Flyers, campagnes, het ontwikkelen van een spel, alles.” Een heerlijke speeltuin, zeg maar.

De verhaal-vertaalslag

“Een feitelijk merkverhaal vertellen lijkt me niet zo moeilijk – maar hoe zet je de feiten met creativiteit om tot een beeld? En hoe spreek je dan de doelgroep daarmee aan? Bizar knap vind ik dat.” Jessey hoopt vooral dat ze bij Merle onder de vleugel mag. “Voor wat ik nu gezien heb, is zij daar knettergoed in. Ik denk de hele tijd: HOE DOE JE DAT ALLEMAAL?!”

“Als je voor elk bedrijf een vette merkidentiteit kunt maken, moet er toch een bepaalde techniek achter zitten? Ga je creatieve technieken doen? Of zijn het gewoon ingevingen die je krijgt? Hoe werkt dat?” Veel vragen stellen is ze niet vies van. Gelukkig maar, want dát is nou precies zo’n handige skill in dit vak.

Crimineel lekkere video’s en animaties

Het liefst zou Jessey ooit voor BOOS willen werken. Toch weer dat mensen helpen hè. “Er zijn natuurlijk honderd van dit soort programma’s, maar het is de insteek die het zo vet maakt. Tim Hofman is natuurlijk uniek: hij is enorm direct, fris, nieuw, anders. Hij dúrft gewoon – en doet het nog ook. In zijn programma gaat -ie zonder angst naar criminelen en messendragers.” En hoewel Jessey zeeeeker niet op haar mondje is gevallen, durft ze (nog) niet tegen een crimineel te zeggen dat -ie effe normaal moet doen. “Ik zou wel een beetje lef van Tim Hofman willen lenen.”

De rode draad? “Lijkt me vet om zo’n aflevering te maken. Het verhaal, mensen helpen, het uitzoekwerk. Dat is dan toch ook weer een beetje die criminologie – en dat dan combineren met vormgeving en animeren.” Crimineel lekker animeren, zeg maar.

De witte haai rebranden

Twee-meter-brede criminelen aanspreken vindt ze nog een stapje te ver gaan, maar bang is ze niet. “Het is mijn grote droom om in Afrika te zwemmen in een kooi met witte haaien. Wil je dood ofzo?!, vragen mensen me dan. Nou, nee. Ik zie vaak filmpjes voorbij komen van duikers die écht een band hebben met zo’n haai. Veel mensen zien ze als enge, gevaarlijke dieren – maar als je verder kijkt, dan zie je dat ze echt gevoel hebben. Ze herkennen die duikers, en komen bij ze terug voor dat stukje affectie. Daar wordt niet over gesproken.”

Hoog tijd voor een rebranding dus. Wat zou het eerste zijn dat je doet om een haai een beter imago te geven? “Hup, duikerspakje aan, in het water springen, met die haai lekker naar zijn familie toe zwemmen – en daar een diepte-interview geven om te vragen: “Hoe gaat het nou écht met je?”

“Dan vinden ze me maar gek.”

Wij noemen dat hier een leuke, unieke en interessante kijk op de wereld. Welkom bij de club Jessey!

Ook interessant

Gerelateerde case

Zevenaar is duurzaam op weg naar morgen

Hoe brengen we duurzaamheid nóg meer onder de aandacht bij onze inwoners en ondernemers? En hoe vergroten we het bewustzijn en de betrokkenheid van de gemeenschap?

Lees verder
Gerelateerd artikel

Brand alignment: hoe maak jij je merkbelofte waar?

Brand alignment. In de praktijk wordt dit vaak geïnterpreteerd als merkconsistentie in huisstijl en tone of voice in zogezegd ‘bewuste’ communicatie-uitingen. Bepaald niet onbelangrijk, want consistentie bevordert de herkenbaarheid van je merk. Maar voor ons gaat brand alignment veel verder.

Lees verder