Bekijk case

Hencon

EVY: een product(lancering) van wereldklasse

Expertise:

ActivatiecampagneCreatief conceptProductlancering

Wie is de opdrachtgever?

Hencon is wereldspeler op het gebied van heavy duty smart solutions. Onder de belofte ‘Serving progress’ zorgt het van oorsprong Achterhoekse bedrijf vanuit India, Mozambique, Rusland en Ulft voor maatwerk mobiel materieel – denk aan zware, specialistische machines – voor de aluminiumindustrie, mijnbouw en bosbouw. In deze industrieën is het van essentieel belang dat de processen draaiende blijven; stilstand is enorm kostbaar. Hencon doet haar klanten de belofte dat hun machinepark altijd kan blijven draaien.

EVY: ‘helemaal Hencon’ en toch helemaal nieuw

EVY is een nieuwe vacuum cleaner voor de aluminiumindustrie. Dit is niet zomaar een stofzuiger: EVY wordt gezien als de allerbeste machine voor het opzuigen en verwijderen van fijnstof in fabrieksstraten. Fijnstof is zo fijn dat het heel lastig te verwijderen is en is extreem schadelijk voor mens en machine. Het effectief opzuigen en filteren van fijnstof is dus van groot belang: daar heeft Hencon EVY voor ontwikkeld. EVY heeft een aantal eigenschappen die voor Hencon een absolute primeur zijn. Normaal gesproken richt de machinegigant zich op specialistisch maatwerk. De EVY is zeker een specialistische, maar ook gestandaardiseerde machine, met een compact model dat in elke factory layout past. Lager geprijsd én vanuit stock leverbaar. Het enorme belang van EVY’s functionaliteiten in relatie tot de aantrekkelijke prijs en gemakkelijke levering, vormt zo’n relevante primeur voor de klanten en prospects van Hencon, dat het vroeg om een wereldwijde introductie waar de doelgroep niet omheen kan. Dat was dan ook de vraag van Hencon aan Frappant.

‘Fresh thinking, smart cleaning’ - stoffig grijs maakt plaats voor fris blauw

Basis was het campagneconcept waarin we de propositie van EVY formuleerden: ‘Fresh thinking, smart cleaning’. Het bijbehorende creatief concept was een beeldend effect: overal waar EVY komt, maakt stoffig grijs plaats voor fris blauw. Het hele communicatieplan en alle uitingen hingen we op aan de propositie ‘Fresh thinking, smart cleaning’ en het creatief concept.

Een wereldwijde live-lancering

Beeld je een grote fabriekshal in. En tover deze nu om tot televisiestudio. Dat is precies wat wij voor ogen hadden en realiseerden voor het online introductie-event van EVY. Een online event waarmee we EVY wereldwijd aan de man brachten. Vanuit de Hencon fabriekshal in Ulft streamden we het event naar Nieuw-Zeeland, Azië, Europa en Noord-Amerika. Kijkers in drie verschillende tijdzones betekent uiteraard ook drie shows hosten. In samenwerking met Studio 544 werd EVY ’s ochtends, ’s middags én ’s avonds in een dynamische talkshow-setting geïntroduceerd aan het wereldwijde publiek. Inclusief live band.

Ultrapersoonlijke communicatie

Belangrijk onderdeel van de communicatie was het uitnodigen van de doelgroep voor het online introductie-event. A-klanten nodigden we uiterst persoonlijk uit, middels een direct mailing met daarin aluminium mok (directe relatie tot de industrie), een doosje filterkoffie (een knipoog naar de filtering van fijnstof en naar het feit dat samen koffie drinken door Corona geen optie was) en een uitnodigingskaart voor het online event. Op de kaart stond een QR-code: elke salesverantwoordelijke had met onze hulp voor elk van zijn klanten een persoonlijke videoboodschap gemaakt.

Interactief en impactvol

Voor specifieke doelgroepen, waaronder als B- en C-klanten en de pers, ontwikkelden we verschillende digitale nieuwsbrieven. Via één van deze teasermailings kwamen bezoekers uit op de landingspagina, waar een interactieve boodschap klaarstond. Door met de muis over het scherm te bewegen zoog de bezoeker zelf het grijze stof weg, waardoor in frisblauw de save-the-date boodschap voor het online event zichtbaar werd.

360 graden multimedia campagne

Geen relevant kanaal bleef onbenut in deze campagne. Medewerkers van Hencon ontvingen e-mailings en we maakten posters voor op kantoor, om ook hen enthousiast ambassadeurs te maken van EVY en van het introductie-event. We maakten online banners en pasten retargeting toe, we creëerden organische en betaalde social media posts, printadvertenties voor relevante vakmedia, banners voor de e-mailhandtekeningen van bepaalde medewerkers. Niet in de laatste plaats maakten we in samenwerking met onze partner Filmding een strakke animatie die op verschillende kanalen wordt ingezet. Alles om zoveel mogelijk interessante kijkers naar het online event te trekken.

Wat is het resultaat?

De introductie van EVY heeft stof doen opwaaien. De eerste twee EVY’s werden al vóór de introductie besteld, tíjdens het online event werd er nog één verkocht en nog altijd blijven de aanvragen binnenkomen. Er keken 355 geïnteresseerden naar het online event en de reacties waren eensgezind enthousiast. De algehele marktpositie en zichtbaarheid van Hencon heeft door deze originele, multimediale aanpak ingezet voor superselectief bereik een flinke boost gekregen. Dat is ontzettend belangrijk als je beseft dat Hencon opereert in een scherpe nichemarkt. Op de succesvolle introductie van EVY borduren we nu voort met campagnes. Zo genereren de landingspagina en banners maandelijks 20-30 leads in de vorm van digitale brochure downloads.
Gerelateerde case

Zevenaar is duurzaam op weg naar morgen

Hoe brengen we duurzaamheid nóg meer onder de aandacht bij onze inwoners en ondernemers? En hoe vergroten we het bewustzijn en de betrokkenheid van de gemeenschap?

Lees verder
Gerelateerd artikel

Maak je merk met conceptontwikkeling

Welk karakter heeft jouw merk? En is dit terug te zien in jouw kleurgebruik en beeldtaal? Lees hoe je merken sterker maakt met conceptonwikkeling!

Lees verder